Το προφίλ και το παρελθόν των 4 συλληφθέντων και στο βάθος… οι φατρίες

Μορφή χιονοστιβάδας οι εξελίξεις γύρω από το μακελειό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε την 23η Ιουνίου που είχε ως αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, ενός αστυνομικού και της συζύγου του ενώ από τα πυρά νεκρός έπεσε και ο ένας εκ των εκτελεστών.

Μετά τη σύλληψη του ζεύγους που φέρεται να προσέφερε καταφύγιο στους εκτελεστές ενώ ο 32χρονος έκτακτος θηροφύλακας ήταν ο οδηγός τους, τόσο για την μετάβαση τους στην σκηνή για την διάπραξη του εγκλήματος όσο και για την διαφυγή τους, η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που την οδήγησαν σε άλλες 4 συλλήψεις.

Όπως είχε μεταδώσει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η 30χρονη «έδωσε» στις αρχές το όνομα γνωστού προσώπου του υποκόσμου ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ο σύντροφος της είχε συναντήσεις με τους εκτελεστές καθώς διέμεναν και στις επαύλεις που είχε ενοικιάσει στην Αγία Νάπα.

Το προφίλ τους και οι σχέσεις τους…

Σε ότι αφορά τον πρώτο 38χρονο, πρόκειται για πρόσωπο που είχε συλληφθεί για την απόπειρα φόνου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη στο Στρόβολο καθώς από τα διερεύνηση στοιχεία της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα του χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες. Ωστόσο στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν επαρκείς μαρτυρίες για να κατηγορηθεί. Επίσης ο 38χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για τους απανωτούς εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων στην Λευκωσία ενώ ήταν καταζητούμενος και για υποθέσεις ναρκωτικών.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι το όνομα του 38χρονου απασχόλησε κατά τον περασμένο Μάρτιο και την Ιντερπόλ που όπως είχαμε αποκαλύψει τον κατονόμασε στις Κυπριακές αρχές ως συνεργό των Σέρβων εκτελεστών που έφθασαν στην Κύπρο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, σύμμαχος του Καλοψιδιώτη, ενώ έδωσαν στοιχεία που τον «έδειχνα» ως το πρόσωπο που τους παρέλαβε από το αεροδρόμιο.

Τόσο ο 38χρονος όσο και η 29χρονη σύντροφος του, φαίνεται να ήταν τα πρόσωπα που μετέβησαν στην έπαυλη που ενοικίασε ο 32χρονος οδηγός των εκτελεστών ενώ σε βάρος τους υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες που τους συνδέουν με το στυγερό έγκλημα.

Γνωστός στις αρχές και ο δεύτερος 38χρονος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα, ο οποίος πριν από περίπου 3 χρόνια είχε συλληφθεί για κατοχή οπλισμού στο όχημα του ενώ απασχόλησε σε αρκετές περιπτώσεις την αστυνομία για υποθέσεις επίθεσης με σκοπό την πρόκληση σωματικής βίας.

Σε ότι αφορά τον Σέρβο, όπως είχε μεταδώσει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, θεωρείται ύποπτος μετά την κατάθεση του φρουρού του Καλοψιδιώτη ο οποίος ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν τη διαπράξει του φονικού μιλούσε ύποπτα στο τηλέφωνο και αμέσως μετά μετέβη στην τουαλέτα ενώ επέστρεψε αφού οι εκτελεστές είχαν διαφύγει. Επίσης ο Σέρβος, σύμφωνα με την κατάθεση του φρουρού, προσλήφθηκε ως φρουρός του Φάνου πριν από περίπου ένα μήνα.

Φόντο οι φατρίες….

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από το πενταπλό φονικό, που διαπράχθηκε πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς την ίδια ημέρα, το φόνο του Γιάννη Καλοψιδιώτη, πατέρα του Φάνου αλλά και το πρόσφατο μακελειό κρύβονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί και θεωρείται δεδομένο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο 38χρονος με το πλούσιο παρελθόν μέχρι πριν από μερικά χρόνια, άνηκε σε αντίπαλη φατρία από αυτή που είναι μέλος τώρα στη Λευκωσία ενώ «σύμμαχος» θεωρείται η φατρία του δεύτερου 38χρονου στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για δυο φατρίες που είχαν ανοιχτά μέτωπα με τον Φάνο Καλοψιδιώτη.    

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο