Όλα όσα ομολόγησε το ζεύγος για το μακελειό - Ο ρόλος και των 6 υπόπτων

 Μετά τη σύλληψη του ζεύγους των Ελληνοκυπρίων που φαίνεται πως προσέφεραν καταφύγιο στους αλλοδαπούς εκτελεστές του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το παγκύπριο στην Αγία Νάπα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις. Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, η 30χρονη λύγισε και έδωσε συγκεκριμένα ονόματα στην Αστυνομία που οδήγησαν σε νέες συλλήψεις ενώ ανακρινόμενος εκ νέου «κελάηδησε» και ο σύντροφος της.
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου όπου οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες, η 30χρονη παραδέχθηκε ότι ο σύντροφός της ήταν ο οδηγός των εκτελεστών και ότι προσέφεραν καταφύγιο στους δράστες, ενώ και οι δύο κατονόμασαν τους τέσσερις συνεργούς τους και το ρόλο που διαδραμάτισαν στο στυγερό έγκλημα.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία ο πρώτος ύποπτος Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένης, 38 ετών είναι το πρόσωπο που έφερε τους Αλβανούς εκτελεστές στην Κύπρο και που τους προμήθευσε τον οπλισμό, ενώ μετά τη διάπραξη του φονικού με τη συμμετοχή και της 29χρονης συντρόφου του, βοήθησαν τους δράστες στη διαφυγή τους και στην εξαφάνιση των φονικών όπλων. Περαιτέρω με οδηγίες του Μπένη άγνωστο πρόσωπο βοήθησε τον 32χρονο που τελεί υπό κράτηση να μεταφέρουν το κλοπιμαίο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό, από τη Λευκωσία στον Πρωταρά.
 
Σε ότι αφορά τον δεύτερο ύποπτο, Παναγιώτη Πένταυκα, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα, αναφέρθηκε ότι είναι το πρόσωπο που υπέδειξε στον Μπένη και τον 32χρονο οδηγό των εκτελεστών τη διαδρομή πριν και μετά το φονικό. Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένη διαδρομή δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία η 29χρονη ύποπτη σύντροφος του Μπένη σε κάποιες περιπτώσεις τον συνόδευε όταν συναντιόταν με τους δύο Αλβανούς εκτελεστές και τον 32χρονο οδηγό τους. Μετά τη διάπραξη του φονικού η 29χρονη βοήθησε στη διαφυγή του Αλβανού καταζητούμενου αφού τους ανέμενε στο σημείο όπου είχε βρεθεί να φλέγεται το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, ενώ ο 32χρονος οδηγός επιβιβάστηκε σε δεύτερο όχημα που οδηγούσε ο Μπένης. 
 
Επίσης, σε ότι αφορά την εμπλοκή του Σέρβου φρουρού του Φάνου Καλοψιδιώτη, η 30χρονη ισχυρίστηκε ότι είναι το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους εκτελεστές και το συνεργό τους (και σύντροφο της)  για τις κινήσεις του Φάνου. Εξ΄ού και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστους λίγα λεπτά πριν το μακελειό, κατόπιν του οποίου μετέβη στην τουαλέτα.
 
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση ενώ ανακρινόμενοι δεν παραδέχθηκαν οτιδήποτε.  Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει να καταζητεί τα ίχνη του Αλβανού εκτελεστή.
 
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού