Τσικνό... Πέμπτη για τους ταβερνιάρηδες-Άναψαν τα κάρβουνα υπό τον φόβο εξωδίκων (pics)

Τα μέτρα λήφθηκαν, οι προετοιμασίες έγιναν και τα κάρβουνα άναψαν. Δυναμικά στη μάχη για να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο μηνών εισέρχονται απόψε εκατοντάδες ταβέρνες και εστιατόρια σε όλη την Κύπρο.
 
Σύμφωνα με τις κρατήσεις και τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών, απόψε αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση, αφού ο κόσμος ανυπομονεί για την ώρα που θα ιδωθεί με αγαπημένους φίλους και συγγενείς σε κάποιο εστιατόριο.
Sold out για τις επόμενες ημέρες
Όπως μας λέχθηκε, ήδη αρκετές επιχειρήσεις είναι sold out αφού από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα χαλάρωσης και καθορίστηκε η σημερινή ημερομηνία, πολλοί πελάτες τους έσπευσαν για να κάνουν της κρατήσεις τους.
 
«Ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες, ανάψαμε τους φούρνους και ετοιμαζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας απόψε. Είμαστε γνωστοί για το κλέφτικο μας και από τις προηγούμενες ημέρες, οι πελάτες μας επικοινώνησαν μαζί μας και έκαναν τις κρατήσεις τους», δήλωσε στον REPORTER, o διαχειριστής της ταβέρνας «Μέλισσος» στον Άγιο Δομέτιο.

Μάλιστα όπως μας εξήγησε με την τήρηση των μέτρων, η χωρητικότητα του καταστήματός του στους εξωτερικούς χώρους μειώθηκε στο ένα τρίτο και για αυτό το λόγο αναγκάστηκε να μην φέρει πίσω όλους τους υπαλλήλους του.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο εστιατόριο «Πισσάς» στον Άγιο Δομέτιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διαχειριστή του χώρου η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτές τις πρώτες ημέρες, ωστόσο ζουν με τον φόβο μπας και δεν λαμβάνουν τα ορθά μέτρα και στο τέλος κληθούν το πρώτα μεροκάματα να τα καταβάλουν στο κράτος για πρόστιμα για παραβίαση των πρωτοκόλλων.
 


Ήταν μια καλή ευκαιρία
Η περίοδος του εγκλεισμού, ήταν αναμφίβολα για τους επαγγελματίες της εστίασης, μια περίοδος μεγάλης οικονομικής ζημιάς, αφετέρου όμως ήταν και μια ευκαιρία για να πάρουν και μια ανάσα και να επανορθώσουν  για τις χαμένες οικογενειακές στιγμές που έχασαν την περίοδο που εργάζονταν.
 
Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου εκμεταλλεύθηκαν τη νεκρή περίοδο για να ανακαινίσουν τους χώρους τους ενώ τις τελευταίες ημέρες επιδόθηκαν σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να ικανοποιήσουν όλες τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τις υγειονομικές υπηρεσίες και να διασφαλίσουν την προστασία της πελατείας τους.

Σύμμαχος των πλείστων επαγγελματιών, ήλθαν οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που εξέφρασαν την πρόθεση να δώσουν χαλαρώσεις ως προς τους δημόσιους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τοποθετήσουν καρέκλες και τραπεζάκια για να αυξηθεί η χωρητικότητα και κατ΄ επέκταση η πελατεία τους, δεδομένου και της απαγόρευσης χρήσης των κλειστών χώρων.
 
Ο μεγάλος πονοκέφαλος
Ο μεγάλος πονοκέφαλος των διαχειριστών των χώρων εστίασης, δεν είναι άλλος από τους ελέγχους που θα γίνονται από τις Αρχές για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων. Όπως εξήγησαν στον REPORTER, θα ήθελαν τουλάχιστον κατά τις πρώτες ημέρες των ελέγχων μια πιο ελαστική τακτική από τους αρμόδιους, μέχρι να κατανοήσουν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι πελάτες τους ποια μέτρα και πώς θα πρέπει να τα τηρούν.
Υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι
Παράπονα για το γεγονός ότι την περίοδο της καραντίνας, δεν έλαβε ούτε ένα σεντ από το κράτος ώστε να βοηθηθούν οικονομικά, την ώρα που αναγκάζονταν να πληρώνουν, ενοίκια, φόρους και λογαριασμούς, εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ζορπά» στον Άγιο Δομέτιο.

«Απόψε έχουμε λίγες κρατήσεις. Ο κόσμος ακόμα φοβάται. Και εμείς που πηγαίνουμε σε ένα τόπο προσέχουμε. Κάναμε ότι μας είπαν στο μαγαζί, τοποθετήσαμε αντισηπτικά».

«Δεν ήρθε ένα πλάσμα να μας πει, να μας καθοδηγήσει τι και πως πρέπει να κάνουμε. Ότι διαβάσαμε από καμιά εφημερίδα. Έπρεπε να περάσουν από πριν να μας πουν τα μέτρα, να μας πουν τι θέλουν να κάνουμε. Αν έρθει απόψε να με γράψει τι να κάμω;», διερωτήθηκε ο κ. Ναθαναήλ.
 
«Εμείς προσπαθούμε πάντως, ότι μας πουν κάνουμε, όμως τα προβλήματα είναι πολλά και είναι άγνωστο αν θα αντέξουμε», πρόσθεσε ο κ. Ναθαναήλ.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν-Tα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας
Η επιλεκτική αγωνία για τα λανθασμένα μηνύματα