Από τη συνεύρεση με το δεσμό μέχρι τα παπουτσόσυκα-Τα ευτράπελα του 8998

Από σήμερα, βγαίνει από τη ζωή μας το 8998 και η αποστολή sms για τις διακινήσεις μας. Οι πολίτες αποχαιρέτησαν με χιούμορ, τον τετραψήφιο αριθμό, στον οποίο λογοδοτούσαν κάθε φορά που αποφάσιζαν να βγουν από το σπίτι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέλος εποχής για το 8998-Πώς το… αποχαιρετούν οι πολίτες (pics)
 
Από τις 26 Μαρτίου μέχρι και χθες 20 Μαΐου, εγκρίθηκαν συνολικά 16,1 εκατομμύρια sms εγκρίθηκαν για μετακινήσεις πολιτών μεταξύ
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των εγκεκριμένων sms ανήλθε στα 16.107.129. Κατά την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων όταν επιτρεπόταν η αποστολή ενός sms για τις εξωτερικές μετακινήσεις των πολιτών, δηλαδή μεταξύ 26 Μαρτίου και 03 Μαΐου, τα εγκεκριμένα sms ανήλθαν στα 8.222.612.
 
Μεταξύ 4 Μαΐου και 20 Μαΐου οπότε και οι πολίτες δικαιούνταν να αποστείλουν τρία sms την ημέρα για τις μετακινήσεις τους, τα εγκεκριμένα sms ανήλθαν στα 7.884.517.
 
Παράλληλα, εξυπηρετήθηκαν πολίτες μέσω του συστήματος IVR Call center μεταξύ 09 Απριλίου και 20 Μαΐου με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 79.291.
 
Ο πιο δημοφιλής σκοπός μετακίνησης ήταν το 2, δηλαδή η μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών λιανικού εμπορίου. Ακολουθούν το  6, δηλαδή η μετακίνηση για ατομική άθληση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου και το 8, που αφορούσε άλλο σκοπό μετακίνησης, τα ποσοστά των οποίων κυμαίνονται γύρω στο 20% για τον κάθε σκοπό.
 
Τα ευτράπελα του 8998
Στα ευτράπελα που παρατηρήθηκαν κατά τις ημέρες του αυτοπεριορισμού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, μιλώντας στον Alpha.
 
Όπως ανέφερε ένας πολίτης έστειλε μήνυμα ότι πάει για να συνευρεθεί με τη κοπέλα του, ενώ ένας άλλος είχε δηλώσει ότι πάει να φέρει παπουτσόσυκα.
 
Ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως υπήρξαν πολλά περιστατικά, ωστόσο όταν εφαρμόστηκε ένας δομημένο σύστημα, για τον τρόπο που ο κόσμος θα μπορούσε να βγει έξω, δεν υπήρχαν τόσα πολλά ευτράπελα.
 
Καταλήγοντας, σημείωσε πάντως πως πλέον η ψηφιοποίηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο