Οι προτάσεις των κομμωτών και το επιπλέον κόστος-Τι θα ζητούν από τους πελάτες

Κατέθεσε τις προτάσεις του προς του Υπουργείο Υγείας, ο Σύνδεσμος κομμωτών και κουρέων, που αναμένει τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για να δει εάν εμπίπτουν τα μέλη του στην πρώτη ή τη δεύτερη φάση χαλαρώσεων. Η ομοσπονδία κομμωτών πέραν από τα μέτρα που θα εφαρμόσουν τα μέλη της, θέλει να υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα και για τους πελάτες.

Μιλώντας στον REPORTER o Προέδρος της Ομοσπονδίας Κομμωτών και Κουρέων Νάκης Παντελίδης, ανέφερε ότι μάλλον θα είναι στην πρώτη φάση χαλαρώσεων. «Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα μας που να ανοίξουμε. Για μας δεν είναι θέμα προτίμησης πότε θα ανοίξουμε, είναι θέμα προετοιμασίας για το πώς θα ανοίξουμε. Πρέπει όμως να ξέρουμε τι μέτρα να λάβουμε, αφού υπάρχουν κάποια προβλήματα. Δεν ξέρουμε εάν θα πρέπει να έχουμε όπως πριν προϊόντα να πωλούμε, στα οποία αγγίζουν οι πελάτες για να τα δουν».

Όπως ανέφερε, τους ζήτησαν από το Υπουργείο Υγείας να καταθέσουν κάποια μέτρα.

«Μας είπαν ότι θα τα δουν και θα προσθέσουν εάν χρειαστεί. Ανησυχούμε επειδή εμείς έχουμε άμεση επαφή με τον πελάτη. Εμείς προτείναμε να φορά γάντια και μάσκα ο κομμωτής ή ο κουρέας, αλλά ζητήσαμε την ώρα που κλείνουμε ραντεβού με τον πελάτη, να του λέμε πως πρέπει να έρθει με τα γάντια και τη μάσκα. Τώρα εάν δεν έχει, θα τους δίνουμε εμείς. Θα πρέπει να φορά μάσκα που στερεώνεται πίσω από τ’ αυτιά, έτσι να μην την βγάζει. Εμείς προτιμούμε να υπάρχει οδηγία γι’ αυτό όπως και για τη θερμομέτρηση πελατών πριν να μπουν στο κομμωτήριο. Στις προτάσεις που δώσαμε είπαμε ότι οι πελάτες πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο. Επίσης θα προτιμούσαμε να δουλεύουμε μόνο με ραντεβού για  να μην έχουμε πολύ κόσμο στο κομμωτήριο. Οι πελάτες που δεν νιώθουν καλά δεν πρέπει να επισκέπτονται τα κομμωτήρια».

Σ’ ότι αφορά το επιπρόσθετο κόστος που θα επωμιστεί το κάθε κομμωτήριο, που πέραν από τις μάσκες, τα γάντια και ενδεχομένως την ειδική στολή που πρέπει να φορά, μπορεί να πρέπει να προχωρήσει σε διαρρύθμιση χώρων, ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι θα μετακυλίσει στον πελάτη.

«Δεν πιστεύω ότι θα ανεβούν οι τιμές. Ο κόσμος περνά πολύ δύσκολα οικονομικά. Το κόστος είναι τα γάντια και οι μάσκες κυρίως. Εμείς προτιμούμε αντί μάσκες να φορούν ασπίδες προσώπου, επειδή αναπνέεις και πιο καλά και προστατεύουν κιόλας. Αλλά δεν τα δοκιμάσαμε και δεν ξέρουμε. Μπορεί να μην μπορεί κάποιος με αυτού του είδους τη μάσκα».

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως αίτημά τους είναι να μιλήσουν με κάποιο ειδικό, ώστε οι οδηγίες να είναι σωστές προς τους επαγγελματίες για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι