Συνεχίζουν οι σφοδρές αντιδράσεις της ΠΟΕΔ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συνεχίζει να αντιδρά σφοδρά για το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο οποίο εντάχθηκαν άλλες τρεις τάξεις του Δημοτικού σχολείου, η  ΠΟΕΔ που κάλεσε τα μέλη της να μην εφαρμόσουν εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλαγές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για τα Δημοτικά-Αντιδρά η ΠΟΕΔ

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει αρχίσει από τις 18 Μαρτίου. Αυτό που αναμέναμε από το Υπουργείο Παιδείας είναι η συνέχιση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από την πρώτη μέχρι την τετάρτη τάξη και να κάναμε ένα βήμα αλλαγής που είναι μεγάλο στην ουσία για την πέμπτη και έκτη τάξη, όπου θα μπαίναμε σε σύγχρονη εκπαίδευση. Θα βάζαμε σε ένα πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης κάπου 17 χιλιάδες μαθητές. Υπάρχουν από αυτά 1500 παιδιά που δεν έχουν εξοπλισμό ή διαδικτυακή πρόσβαση. Είπαμε να καλύψουμε αυτό μετά το Πάσχα και ως ΠΟΕΔ είπαμε να αγοράσαμε 10 χιλιάδων ευρώ ταμπλέτες, αλλά γίνεται προσπάθεια και από το Υπουργείο. Με την εγκύκλιο μας αιφνιδίασε το Υπουργείο αφού προσθέτει σε αυτή την προσπάθεια και τις υπόλοιπες 35 χιλιάδες παιδιά από την πρώτη μέχρι την τετάρτη του δημοτικού. Εδώ θα δημιουργηθούν προβλήματα», ανέφερε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Ο Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι χιλιάδες θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών δεν θα έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Οι μαθητές της Πέμπτης και έκτης τάξης έχουν πάρει συγκεκριμένους κωδικούς και όταν μπαίνουν μέσα στο πρόγραμμα, υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που διασφαλίζουν και τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Για τη πρώτη και Τετάρτη όμως δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες. Αυτά είναι που θέλουμε να συζητήσουμε. Εάν το Υπουργείο πει εγώ θέλω να προχωρήσετε, ασφαλέστατα και θα κάνουμε αυτό το βήμα αλλά πρέπει να ξέρουν όλοι ότι χιλιάδες παιδιά δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό που το οποίο θα ξεκινήσουμε».

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε πως ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα για την Πέμπτη και έκτη τάξη, όχι για τις μικρότερες.

«Εάν ήταν πρόβλημα μίας εβδομάδας δεν θα ήταν πρόβλημα. Με ποιο σκεπτικό μπήκαν τα παιδιά της πρώτης με τετάρτη τάξης; Είχαμε τηλεδιάσκεψη με τους οργανωμένους γονείς και είχαμε συναντίληψη και θα προσπαθήσουμε με βάση αυτά που είπαμε, να πάμε με μια κοινή εισήγηση προς το υπουργείο. Έπρεπε να περιμένουν, μία με δύο εβδομάδες για να ξεκινήσει το πρώτο κομμάτι για να δούμε πως λειτουργεί και μετά να προχωρήσουν παρακάτω».

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε από τις 18 Μαρτίου μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, απλώς θέλουμε να παγοποιηθεί η απόφαση ώστε να υπάρξει συζήτηση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Διάκριση «Χρυσό Αγρινό» για ανάπλαση εμπορικού τριγώνου στον Δήμο Λευκωσίας
Μνημόνιο Συνεργασίας με «Αττικόν» υπέγραψε το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου
Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν
Παραμένει μέχρι και την Τετάρτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία