Η επιστροφή στα σχολεία, η ύλη για τις Παγκύπριες και οι εξετάσεις τετραμήνων

Η ύλη των Παγκυπρίων εξετάσεων έχει καθοριστεί και οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία για αυτές, τονίζει ο υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως το Υπουργείο είναι προετοιμασμένο για όλα τα πιθανά σενάρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι οι απαντήσεις από την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να μπορούν να ανακοινώσουν επίσημα τι θα ισχύσει για τα δημόσια σχολεία, μετά την άρση των μέτρων. Τόνισε πως είναι προετοιμασμένοι και για το σενάριο επιστροφής στις τάξεις για μάθημα, αλλά και για το σενάριο επιστροφής στα σχολεία μόνο για εξετάσεις, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που γνωρίζουν με σιγουριά είναι πως τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου.
 
Ξεκάθαρη η ύλη για τις Παγκύπριες εξετάσεις
Ο κ. Προδρόμου υπέδειξε πως τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές γνωρίζουν τι έχει διδαχτεί στις τάξεις και μπορούν να προετοιμαστούν για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, σημειώνοντας πως η ύλη είναι όλα όσα έχουν διδαχτεί πριν τη λήψη των μέτρων και την αναστολή της φοίτησης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για την ύλη και τις εξετάσεις, όταν θα έχουν οι απαντήσεις από την επιδημιολογική ομάδα, που συμβουλεύει την Κυβέρνηση. Όπως υπέδειξε κανένας μαθητής δεν θα εξεταστεί σε ύλη που δεν έχει διδαχτεί στις σχολικές αίθουσες, ωστόσο κάλεσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να μην προτρέχουν και να περιμένουν τις ανακοινώσεις των ειδικών.
 
Τα σενάρια για τους χώρους εξετάσεων
Ο υπουργός Παιδείας, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για τους χώρους διεξαγωγής των εξετάσεων, ανέφερε πως όταν πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, θα βρισκόμαστε στη μετά-επιδημία εποχή κι έτσι οι αποφάσεις που θα λάβουν, θα είναι στη βάση των μέτρων που ακολουθεί τώρα η Κυβέρνηση.
 
Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όσον αφορά την υγεία των μαθητών, ενώ τόνισε πως είναι έτοιμοι να για όλα τα πιθανά σενάρια, ξεκαθαρίζοντας πως όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας.
 
Τα δύο ενδεχόμενα για τις εξετάσεις τετραμήνων
Ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφερόμενος και στις εξετάσεις τετραμήνων, σημείωσε πως υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για αυτό το τετράμηνο και την αξιολόγηση των μαθητών. Το ένα ενδεχόμενο είναι να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εξετάσεις και να βαθμολογηθούν οι μαθητές με τον ίδιο τρόπο, όπως στο πρώτο τετράμηνο.
 
Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις και σύμφωνα με αυτό το ενδεχόμενο, οι μαθητές θα αξιολογηθούν με βάση τους βαθμούς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τα κριτήρια που έχουν ενώπιον τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη