Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Λάβρος ο Ιωάννου σε επικρίσεις για παλαιότερη δήλωση-«Οξύμωρο και αντιφατικό»

  03/04/2020 12:48
Λάβρος ο Ιωάννου σε επικρίσεις για παλαιότερη δήλωση-«Οξύμωρο και αντιφατικό»

Λάβρος ο Ιωάννου σε επικρίσεις για παλαιότερη δήλωση-«Οξύμωρο και αντιφατικό»

  03/04/2020 12:48

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται σε σχέση με αναφορά του, στις 5 Μαρτίου, πριν ακόμη εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, δίνει ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει πως η δήλωση του «πως πρόκειται για μια απλή γρίπη», είχε σκοπό να καθησυχάσει τις αναφορές των δημοσιογράφων για τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο με απόσπασμα συνομιλίας που είχα με δημοσιογράφους στο Προεδρικό, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2020», αναφέρει ο Κ. Ιωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

Και προσθέτει: «Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων που ανησυχούσαν για τη θνησιμότητα του κορωνοϊού, εξηγούσα αυτό που επαναλαμβάνω εδώ και εβδομάδες, ότι δηλαδή το 80% όσων νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτωματολογία και μάλιστα αρκετοί ενδεχομένως να μην το αντιληφθούν καν, αφού θα έχουν συμπτώματα μιας απλής γρίπης».

Η φράση, προσθέτει, «στο τέλος της ημέρας είναι μια απλή γρίππη» στόχο είχε καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%».

«Παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανα λίγα λεπτά αργότερα την ίδια ημέρα καθώς και στις αποφάσεις που λήφθηκαν για μια σειρά από μέτρα (κλείσιμο οδοφραγμάτων, έλεγχοι στα αεροδρόμια κ.α), για όσους έχουν και την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις μας. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό να με κατηγορούν για υποτίμηση του κινδύνου από τον ιό οι ίδιοι που με επικρίνουν ότι παίρνω απάνθρωπα απαγορευτικά μέτρα. Λυπούμαι γιατί αυτές τις κρίσιμες ώρες ορισμένοι αναζητούν αφορμές για δημιουργία εντυπώσεων και πρόκληση αντιπαράθεσης, που υπονομεύει την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας