Από την εξομολόγηση στην φιλενάδα και από την χούβερ στον θερμόαιμο πατέρα

Τεράστιες είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι μάχονται, κάθε μια από το δικό της μετερίζι για να προστατεύσει τους πολίτες. Παρόλα αυτά, υπάρχει και μια μερίδα πολιτών που εξακολουθεί να απειθαρχεί, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους αλλά και τον γύρω τους.
 
Αυτή την μερίδα προσπαθεί να περιορίσει η Αστυνομία, μέσα από τους ελέγχους που διενεργεί, ωστόσο τα μέλη της δύναμης τις τελευταίες μέρες, έγιναν δέκτες μέχρι και επιθέσεων από τους ανυπάκουος πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι έχουν μπει κάποιοι επιπρόσθετοι κανόνες, δυστυχώς, στη ζωή μας, τους οποίους πρέπει να τηρήσουμε ώστε να επανέλθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, στους κανονικούς μας ρυθμούς.
 
Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, εκτεθειμένοι καθημερινά απέναντι σε χιλιάδες πολίτες, δεν τυγχάνουν από όλους του ανάλογου σεβασμού, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες, ενώπιον περιστατικών που δεν μας τιμούν ως κοινωνία.
 
Πέρα από τις επιθέσεις, κάποιοι σκέφτονται ακόμα και τις πιο εξωπραγματικές δικαιολογίες για να πείσουν τους αστυνομικούς ότι οι διακινήσεις τους δεν είναι άσκοπες για να γλυτώσουν το πρόστιμο.
 
Η εξομολόγηση, η φιλενάδα και τα… χόρτα
Από την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το διάταγμα για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, οι πολίτες φρόντισαν να σκεφτούν ευφάνταστες δικαιολογίες για να είναι έτοιμοι, όταν τους ανακόψει αστυνομικός για έλεγχο.
 
Σε μια από αυτές της περιπτώσεις, πολίτης με ταχυδρομικό κώδικα των Λατσιών, ανακόπηκε για έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, θα πήγαινε για εξομολόγηση στην Αγία Νάπα.
 
Δεν ήταν μόνο αυτός όμως, αφού άλλος πολίτης ανέφερε ότι θα πήγαινε να κόψει χόρτα, ενώ κάποιος τους είπε ως δικαιολογία ότι θα μετέβαινε στην… φιλενάδα.
 
Υπήρξε μάλιστα και μία περίπτωση, όπου πολίτης είπε στους αστυνομικούς, «εν σε κόφτει που πάω, δεν θα μου πει κανένας να μείνω έσσω».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δικαιολογίες των Κυπρίων στους αστυνομικούς-Από την εξομολόγηση στην... φιλενάδα
 
Έφτυσε αστυνομικούς
Την επόμενη μέρα, αστυνομικοί που έλαβαν πληροφορία για άσκοπη μετακίνηση πολιτών στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν ένα 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρισκόταν υπό
την επήρεια ουσιών.
 
Όταν του ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα διακίνησης, εκείνος αντέδρασε και κλώτσησε ένα από τους αστυνομικούς.
 
Στη συνέχεια περίπολο του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων που βρέθηκε στο σημείο βοήθησε τους συναδέλφους τους στη σύλληψη του 30χρονου. Τότε ο αλλοδαπός έφτυσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να τεθούν σε περιορισμό και να δώσουν δείγμα για τεστ κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον ανέκοψαν για έλεγχο, δεν είχε έντυπο διακίνησης και… έφτυσε στους αστυνομικούς

Διακίνηση… κάνναβης
Ανάμεσα στα περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα μέλη της Αστυνομίας, επίσης στη Λεμεσό, ήταν όταν 20χρονος μετέβη σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου διέμενε γνωστό του πρόσωπο που ήρθε από το εξωτερικό, για να του πάρει, όπως υποστήριξε φαγητό.
 
Σε καθιερωμένο έλεγχο που έγινε στον 20χρονο, διαπιστώθηκε ότι εκτός από φαγητό θα παρέδιδε στον γνωστό του και κάνναβη.
 
Μετά τη σύλληψη του και σε έρευνα που έγινε στο όχημα του, διαπιστώθηκε ότι κουβαλούσε συνολικά 14 γραμμάρια κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγε να πάρει φαγητό με... κάνναβη σε πρόσωπο που βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνα

Του έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά πάτησε γκάζι
Ήταν γύρω στις 17:00 το απόγευμα της 30ης Μαρτίου, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε πολίτη να σταματήσει για έλεγχο στην Έγκωμη.
 
Αντ’ αυτού, ο πολίτης έκανε ελιγμό με το όχημά του και τράπηκε σε φυγή για να ανακοπεί από άλλο περιπολικό λίγα μέτρα πιο κάτω.
 
Στη συνέχεια απείλησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.
 
Άλλη μια καταδίωξη
Καταδίωξη εκτυλίχθηκε εξάλλου και στους δρόμους της Λάρνακας, όταν πολίτης ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Ο οδηγός εντοπίστηκε και ανακόπηκε λίγη ώρα αργότερα. Από έρευνα που έγινε στο όχημα του, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μαζί του πιστοποιητικό διακίνησης, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί.
Τον σταμάτησαν και φώναξε τον πατέρα του
Σε άλλη περίπτωση, 19χρονος στο Κίτι, ανακόπηκε για έλεγχο και αφού διαπιστώθηκε πως διακινείτο άσκοπα, οι αστυνομικοί του έκοψαν εξώδικο. Στη συνέχεια,ο νεαρός κάλεσε στο σημείο τον πατέρα του, ο οποίος άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και χτύπησε μέλος της δύναμης.
 
Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας 19χρονου χτύπησε αστυνομικό γιατί έκοψε εξώδικο στο γιο του

Πάρτι εν μέσω καθολικής απαγόρευσης
Δεν είναι όμως μόνο οι έλεγχοι στους δρόμους, αλλά και τα πάρτι, τα οποία καλούνται να ξηλώσουν οι αστυνομικοί για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου, οι Αρχές είχαν λάβει πληροφορία για παράνομη συνάθροιση πολιτών σε οικία στη Λάρνακα.
 
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία και διαπίστωσαν ότι σστο χώρο βρίσκονταν 24 πρόσωπα, τα οποία είχαν στήσει πάρτι, εν μέσω καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
 
Στους παρανομούντες επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αγνόησαν τους περιορισμούς και έστησαν πάρτι σε σπίτι-Καταγγέλθηκαν 24 πρόσωπα

Η χούβερ και το… ψωμί
Από τις πιο… κουφές δικαιολογίες που άκουσαν οι αστυνομικοί, ήταν όταν ανέκοψαν πολίτη για έλεγχο στη Λεμεσό. Όταν τον ρώτησαν από πού είναι τους απάντησε από τη Λάρνακα.
 
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ζήτησαν εξηγήσεις για το τι κάνει στη Λεμεσό, αυτός τους είπε «πάω σε ένα φίλο μου στη Μέσα Γειτονιά να δανειστώ την χούβερ του γιατί η δική μου εχάλασε και θέλω να καθαρίσω το σπίτι».
 
Το ίδιο βράδυ, άλλος πολίτης που ανακόπηκε για έλεγχο μετά τις εννέα το βράδυ, είπε στους αστυνομικούς πως πάει στον φούρνο για να πάρει ψωμί, καθώς ξέχασε πως δεν έχει και το πρωί δεν θα προλάβαινε να πάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγε από τη Λάρνακα στη Λεμεσό για να δανειστεί την… χούβερ για να καθαρίσει

Μιλώντας στον REPORTER,o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να επιτηρεί και να ελέγχει για τη συμμόρφωση των διαταγμάτων. Επίσης στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών.
 
«Δεν είναι αυτοσκοπός μας οι καταγγελίες, αλλά η ασφάλεια των πολιτών».
 
Η ώρα για να αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του έχει περάσει προ πολλού. Οι Αστυνομία χρειάζεται σίγουρα την βοήθεια όλων για να σπάσει με τη δική της συμβολή την αλυσίδα του κορωνοϊού.

Όσο κάποιοι συμπεριφέρονται εγωιστικά, τόσο πιο επικίνδυνα θα γίνονται τα πράγματα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)