Ψάχνουν την πηγή και την πορεία του ιού σε παιδίατρο και Νικολάου-Τα θολά σημεία

Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά τις εξετάσεις της παιδιάτρου που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και είχε μεταβεί στην εργασία της και συμμετείχε σε σεμινάριο μαζί με άλλους γιατρούς. 
 
Αμέσως το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ προχώρησε σε λήψη μέτρων και υπέβαλε σε εξετάσεις γιατρούς και ασθενείς, ενώ ο Γενικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου, Χρίστος Νικολάου, ανακοίνωσε πως στο πρώτο δείγμα ήταν θετικός, με ήπια συμπτώματα, ωστόσο αναμένεται η επαναληπτική εξετάσή του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Ο ΟΚΥπΥ αφού έβαλε σε καραντίνα την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου, σήμερα, προχώρησε στη 48ωρη αναστολή της λειτουργίας της γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του, να βρίσκονται και αυτοί υπό εξέταση για κορωνοϊό.
 
Μάλιστα σε περίπτωση που κάποιος εκ των γιατρών ή των νοσηλευτών, εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό, όπως και στις άλλες περιπτώσεις η κλινική θα αναστείλει την λειτουργία της για 15 ημέρες.
 
Η παιδίατρος είχε έρθει σε επαφή με παιδιά ασθενείς, ενώ ο κ. Νικολάου επισκεπτόταν και το γυναικολογικό τμήμα, εξού και τα μέτρα που λήφθηκαν. Σημειώνεται πως ανάλογες επισκέψεις σε διάφορα τμήματα, πραγματοποιούσε και στο Νοσοκομείο Πάφου ο κ. Νικολαόυ, ως εκ της θέσεως του, λειτουργοί του οποίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 
 
Ο κ. Νικολάου συμμετείχε στο σεμινάριο στο οποίο συμμετείχε και η παιδίατρος, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν η γιατρός του μετέδωσε τον ιό, ή εάν προσβλήθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου. 
 
Σε ότι αφορά την παιδίατρο, αυτή επέστρεψε από την Ελλάδα στις αρχές του μήνα και παραμένει άγνωστο εάν έφερε μαζί της τον ιό, ή εάν προσβλήθηκε στην Κύπρο από κάποιο άλλο πρόσωπο. 

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά που νοσηλεύθηκαν μεταξύ 13 και 16 Μαρτίου και μπορεί να ήρθαν σε επαφή με την επαγγελματία υγείας ιχνηλατούνται και θα κληθούν για εξέταση.

Μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνουν νέες εισαγωγές στον παιδιατρικό θάλαμο και ακυρώνονται όλα τα εξωτερικά ιατρεία παιδιατρικής. Την ίδια ώρα, η γυναικολογική κλινική εργάζεται με προσωπικό ασφαλείας και όλες οι περιπτώσεις παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΟΚΥπΥ κάνει έκκληση στο κοινό να μην προσπαθεί να εισέλθει στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο είναι κλειστό για το κοινό. Σε συνεργασία με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτοκόλλα τα οποία απαιτούν την απαγόρευση εισόδου. Κάνουμε έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα