To αδικαιολόγητο λάθος που προκάλεσε τις σκηνές χάους στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Σκηνές χάους επικράτησαν το απόγευμα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, όπου οι επιβαίνοντες σε δύο πτήσεις της EasyJet, απαιτούσαν να αφεθούν να κατεβούν στην Κύπρο χωρίς να κατέχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό για κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: «Είμαι σε κρίση πανικού, άνθρωποι που δεν μπορούν να αναπνεύσουν»

Παρά την ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν έχουν το απαραίτητο πιστοποιητικό, Κύπριοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος, κυρίως φοιτητές, επέμεναν να αποβιβαστούν. 
 
Το αδικαιολόγητο λάθος της εταιρείας να επιτρέψει στους επιβάτες να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, παρά τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε χθες από την Κυπριακή Κυβέρνηση, σήμανε συναγερμό στην Κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος έσπευσε στο αεροδρόμιο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 

Στο μεταξύ εντός του αεροσκάφους της EasyJet στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επικρατούσαν σκηνές χάους με τους επιβάτες να βρίσκονται σε πανικό, ενώ μια γυναίκα λιποθύμησε. 
 
Η Κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε, έλαβε την απόφαση κατ΄ εξαίρεση να επιτρέψει την αποβίβαση των επιβατών, η οποία πάντως θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα στα καταλύματα της Κυβέρνησης στο Τρόοδος. 
Παράλληλα η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα νομικά μέτρα κατά της εταιρείας αλλά και όσων ευθύνονται για την επιβίβαση των επιβατών στο αεροσκάφος, για παραβίαση των κανονισμών. Σημειώνεται πως οι άλλες δύο προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα αφού η εταιρεία έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και δεν επέτρεψε σε επιβάτες χωρίς πιστοποιητικό να εισέλθουν στο αεροπλάνο.
 
Την ίδια ώρα, όπως έγραψε και νωρίτερα σήμερα ο REPORTER, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να λάβει νέες αποφάσεις, για ειδική ρύθμιση που θα εξετάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ενός ασθενή που βρίσκεται στο εξωτερικό για θεραπεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς θα στηριχθούν οι εγκλωβισμένοι Κύπριοι και οι σκέψεις της Κυβέρνησης
 
Πάντως, όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτό που ανησυχεί την Κυβέρνηση είναι η εν λόγω ειδική ρύθμιση δεν θα αποτελέσει παράθυρο για να εισέλθουν στη χώρα μεγάλος αριθμός πολιτών χωρίς το πιστοποιητικό.
 
Η Κυβέρνηση, αναμένει εντός των ημερών να ενημερωθούν οι Αρχές των χωρών για το μέτρο που έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία και αναμένουν πως ενδεχομένως να αλλάξουν στάση και να επιτρέπουν στους Κύπριους να διενεργούν της εν λόγω εξετάσεις.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
 

Δειτε Επισης

Παραμένει μέχρι και την Τετάρτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα
Στις 2000 χιλιάδες οι οικογένειες που χρειάζονται στήριξη ενόψει Πάσχα-«Μας λένε δεν έχουν γάλα και ψωμί»
Δρ. Οδυσσέως: Η επανάσταση των Ψηφιακών Διδύμων, η σημασία τους και η φιλοξενία του 1ου Διεθνούς Συμποσίου στην Κύπρο
Χρυσό Βραβείο Προστάτη του Περιβάλλοντος πήρε η ΑΗΚ
Αύξηση ορίου de minimis χορηγήσεων στη γεωργία ζήτησε η Μ. Παναγιώτου στην ΕΕ
Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά ονοματοδοσία δρόμου στη Λάρνακα εις μνήμη Δώρου Χριστοδουλίδη
Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας