16 Μαρτίου, 18:00... Σφράγισαν οι πύλες των αεροδρομίων, μπλόκο στον κορωνοϊό

Ώρα 18:00 της 16ης Μαρτίου. Η Κύπρος ζει μια νέα πραγματικότητα με τις πύλες εισόδου της χώρας να είναι κλειστές για όσους δεν κατέχουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.
 
Η τελευταία πτήση που πρόλαβε να φτάσει στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με τους επιβάτες να γλιτώνουν τον έλεγχο πιστοποιητικών, ήταν η πτήση της Emirates η οποία αφίχθηκε στη Λάρνακα, λίγα λεπτά πριν τις έξι αν και η προγραμματισμένη ώρα άφιξής της ήταν στις έξι και τέταρτο το απόγευμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Οι επιβάτες της πτήσης της Qatar Airways, ωστόσο, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού, αφού η πτήση τους αφίχθηκε στις έξι και δύο πρώτα λεπτά.
 
Σε περίπτωση που οι επιβάτες που αφίχθηκαν μετά τις έξι δεν έχουν  το ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό, θα επιστρέφουν με την ίδια πτήση πίσω στην χώρα από την οποία ήρθαν.
 
Σημειώνεται ότι με την άφιξη τους στα αεροδρόμια της Κύπρου, οι επιβάτες θα δείχνουν στον επαγγελματία υγείας που βρίσκεται εκεί, το πιστοποιητικό εργαστηριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό και θα εξετάζονται.
 
Ακολούθως θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία τα οποία έχουν απολυμανθεί και με τη συνοδεία αστυνομίας θα μεταφέρονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας που έχει οριστεί για καραντίνα.
 
Στη συνέχεια θα μεταφέρονται και πάλι με λεωφορεία στους χώρους τους οποίους έχει ορίσει το Κράτος, όπου θα απομονώνονται για 14 μέρες.
 
Νωρίτερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έφτασε και η τελευταία πτήση της Cyprus Airways από την Αθήνα η οποία ήταν υπερπλήρης, κυρίως με Κύπριους φοιτητές, οι οποίοι μάλιστα «χρυσοπλήρωσαν» τα εισιτήριά τους. Συγκεκριμένα οι πλείστοι εξ αυτών πλήρωσαν πάνω από 300 ευρώ για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο.
 
Σημειώνεται πως όσοι έφτασαν στο αεροδρόμιο πριν τις έξι το απόγευμα από την Αθήνα, είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε αυτοπεριορισμό, όχι όμως σε καραντίνα υπό παρακολούθηση.
 
Οι επόμενες πτήσεις που αναμένονται στη Λάρνακα είναι από το Λονδίνο στις 7 και 35, από την Αθήνα στις 8 και 25 και από τη Θεσσαλονίκη στις 9 και 40.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

 

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη