Τα δύο κρούσματα που σχεδόν διπλασίασαν τους ασθενείς-Η πορεία του κορωνοϊού

Η άμεση ιχνηλάτηση επαφών προσώπων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, επιβεβαιώνει τις δηλώσεις των αρμοδίων και της Κυβέρνησης, πως μπορεί μεν να αυξάνονται τα κρούσματα, ωστόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ
 
Μέσα σε μία εβδομάδα, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στους 46, με δώδεκα εξ αυτών να καταγράφονται στην Πάφο, ενώ η πηγή της αύξησης κατά έντεκα κρούσματα ήταν ο 65χρονος, ο οποίος δέχθηκε, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάφου, επίσκεψη από πρόσωπο που είχε προσβληθεί από τον ιό.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς ήταν πρόσωπα που είχαν ταξιδέψει στις χώρες Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία και όλοι είχαν τεθεί υπό αυτοπεριορισμό, γεγονός που λειτουργεί θετικά για τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς διευκολύνει την ιχνηλάτηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Δέκα επαγγελματίες υγείας και ένας ασθενής θετικοί στον κορωνοϊό-Δεκατρία νέα κρούσματα
 
Πονοκέφαλο στις Αρχές, είχε προκαλέσει η περίπτωση του καρδιοχειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο οποίος επίσης είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, δεν είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν τότε στις χώρες υψηλού κινδύνου και ως εκ τούτου είχε μεταβεί στην εργασία του.
 
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, λήφθηκαν περίπου 200 δείγματα από επαγγελματίες υγείας και ασθενείς, τα οποία, όμως, ήταν όλα αρνητικά.
 
Μετά τον γιατρό του νοσοκομείου Λευκωσίας, συναγερμό στο Υπουργείο Υγείας σήμανε ο 65χρονος ασθενής από την Αγγλία, ο οποίος ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάφου, αρχικά στο παθολογικό τμήμα και μετά στην Εντατική, προσβλήθηκε με τον ιό, μετά από επίσκεψη που δέχθηκε από πρόσωπο που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν θετικό στον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Εθνική ομοψυχία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού
 
Αμέσως, μετά το θετικό κρούσμα, το νοσοκομείο έκλεισε και 100 επαγγελματίες υγείας και 60 ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν έντεκα θετικά κρούσματα. Δέκα επαγγελματίες υγείας και ένας ασθενής, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.
 
Η περίπτωση του νοσοκομείου Πάφου πονοκεφαλιάζει ιδιαιτέρως τις αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν θέσει σε αυτοπεριορισμό μεγάλο αριθμό προσώπων, ώστε να προλάβουν τη μετάδοση του ιού.
 
Σε ό,τι αφορά το μοναδικό ορφανό θετικό κρούσμα, ο οδηγός ταξί από την Πάφο, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει και δεν είχε έρθει σε επαφή με γνωστό θετικό κρούσμα, οι Αρχές συνεχίζουν την ιχνηλάτηση και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κάποιες ενδείξεις, από που μπορεί να του μεταδόθηκε ο ιός, αφού ο 51χρονος εκτελούσε συγκεκριμένα δρομολόγια και δεν παραλάμβανε τυχαία πελάτες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε αυτοπεριορισμό ιερείς μετά τον εντοπισμό ψάλτη θετικού στον κορωνοϊό
 
Δεύτερη επαρχία με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λάρνακα, αφού πρόσωπο που έφτασε από την Αθήνα και προσβλήθηκε από τον ιό, τον μετέδωσε σε άλλα οκτώ πρόσωπα. Επίσης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα τα μέλη της οικογένειας είχαν τεθεί σε αυτοπεριορισμό.
 
Έκκληση προς όλους τους πολίτες και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες είναι να περιορίσουν τις διακινήσεις τους και να λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας τους, σε μια προσπάθεια, όλοι μαζί να σπάσουμε την αλυσίδα της εξάπλωσης του ιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς θα στηριχθούν οι εγκλωβισμένοι Κύπριοι και οι σκέψεις της Κυβέρνησης
 
Σημειώνεται ότι η κατάσταση των ασθενών είναι καλή, πλην του 65χρονου που αντιμετώπιζε από πριν προβλήματα υγείας, ενώ οι δύο πήραν εξιτήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία