Το καυτό χαρτοφυλάκιο της παιδείας και τα ανοιχτά μέτωπα του Προδρόμου

Στον Πρόδρομο Προδρόμου και το Υπουργείο Παιδείας είναι στραμμένα τα φώτα, αφού ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει το πιο καυτό Υπουργείο. Η αλλαγή του υπουργού έρχεται σε μια περίοδο που τα μέτωπα για το Υπουργείο Παιδείας είναι πολλά.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου καλείται να σβήσει την πυρκαγιά που μαίνεται στον τομέα της παιδείας, μετά και την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, αλλά και τις αντιδράσεις που έφερε αυτή η νομοθεσία. Μαθητές και καθηγητές τάχθηκαν ανοιχτά κατά του μέτρου αυτού, παρά το γεγονός πως η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να μην λάβει μέτρα πριν την διεξαγωγή των εξετάσεων και ο νέος υπουργός πρέπει να βρει μια λύση που να ικανοποιεί Κυβέρνηση, μαθητές και καθηγητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το νέο Υπουργικό-Το όνομα έκπληξη στο Υπ. Μεταφορών

Ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, είχε συνάντηση με την ηγεσία των οργανωμένων γονέων, την περασμένη εβδομάδα, ώστε να συζητήσουν τα τεκταινόμενα στον τομέα της παιδείας, αλλά και στην βελτίωση του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων και μετά το πέρας της συνάντησης, κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε συνάντηση. Ο κ. Προδρόμου αναμένεται να απαντήσει κατά πόσο θα ακολουθήσει την τακτική του Κώστα Χαμπιαούρη και θα συναντήσει τους εκπαιδευτικούς ή θα ακολουθήσει δική του πολιτική. Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες πριν την εφαρμογή των εξετάσεων.

Ένα άλλο μέτωπο που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πρόδρομος Προδρόμου είναι το συνταξιοδοτικό ζήτημα των εκπαιδευτικών, το οποίο προκάλεσε και τη μεγάλη κρίση του καλοκαιριού του 2018. Αν και το συνταξιοδοτικό ζήτημα των εκπαιδευτικών είναι πρωτίστως πρόβλημα του Υπουργείου Οικονομικών, οι δύο νέοι υπουργοί καλούνται να συνεχίσουν τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς, από το σημείο που σταμάτησαν. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση τόσο για τον Πρόδρομο Προδρόμου, όσο και για τον Κωνσταντίνο Πετρίδη.
 
Σημειώνεται ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, την περίοδο 2001-2004.

Οι δηλώσεις του το καλοκαίρι του 2018
Ο Πρόδρομος Προδρόμου, το καυτό καλοκαίρι του 2018, από την θέση του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα μέτρα των εκπαιδευτικών, ανέφερε πως «τυχόν εφαρμογή αποφάσεων για αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων με αναγκάζει να υπογραμμίσω ότι ανάλογη θα είναι και η αντίδραση της Κυβέρνησης».

Ο κ. Προδρόμου, στις δηλώσεις του τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει να υποκατασταθεί το Υπουργείο Παιδείας και η λειτουργία του από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πρώτες αντιδράσεις για τον νέο Υπ. Παιδείας-«Το τέλος μιας θλιβερής εποχής»
 
Μικρό καλάθι κρατάνε οι εκπαιδευτικοί
Οι πρώτες αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου είναι συγκρατημένες, με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ να εκφράζει ανησυχία για τη συνέχεια που θα υπάρχει στη δημόσια εκπαίδευση, έπειτα από τη στάση που τήρησε ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου έναντι των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης στην εκπαίδευση, από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
 
Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης ανέφερε πως «ο νέος ΥΠΠ κ. Προδρόμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από οξυδέρκεια, πρέπει με θάρρος να κάνει κινήσεις που να ενταφιάζουν οριστικά τη θλιβερή εποχή Χαμπιούρη. Και ως πρώτες κινήσεις εκτός, από πάνδημη απαίτηση για κατάργηση των εξετάσεως τετραμήνων, θα πρέπει να είναι το ξήλωμα της παρασιτικής ολιγαρχίας που είναι ριζωμένη στο ΥΠΠ, ώστε να μπορέσει η παιδεία να απελευθερωθεί από τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις και να συνδεθεί εκσυγχρονιστικά με την κοινωνία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου