Οι πρώτες αντιδράσεις για τον νέο Υπ. Παιδείας-«Το τέλος μιας θλιβερής εποχής»

Τις αλλαγές στο Κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ανάμεσα στις αλλαγές που έκανε ο Πρόεδρος ήταν και ο υπουργός Παιδείας, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να αναλαμβάνει καθήκοντα ως υπουργός στη θέση του Κώστα Χαμπιαούρη την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Την αλλαγή στη σκυτάλη του Υπουργείου Παιδείας σχολίασε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος ανέφερε πως είναι το τέλος μια θλιβερής εποχής για την παιδεία.
 
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, με την αποχώρηση του κ. Χαμπιαούρη, θα λήξει και η περιπέτεια που μαστίζει το χώρο της εκπαίδευσης από το Μάρτιο του 2018.
 
«Θέλω να πιστεύω ότι ο νέος ΥΠΠ κ. Προδρόμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από οξυδέρκεια, πρέπει με θάρρος να κάνει κινήσεις που να ενταφιάζουν οριστικά τη θλιβερή εποχή Χαμπιούρη», σημείωσε.
 
Αυτούσια η ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ:
«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Η προαναγγελθείσα εδώ και καιρό έξωση του κ. Χαμπιούρη από το ΥΠΠ, αποτελεί ταυτόχρονα και τη λήξη της περιπέτειας που μαστίζει τον χώρο της εκπαίδευσης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, το Μάρτιο του 2018.
 
Η κρίση στην παιδεία που κορυφώθηκε το καλοκαίρι του 2018, βγάζοντας στους δρόμους 13 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δικαίως έχει κατατάξει τον Χαμπιαούρη μακρά ως τον χειρότερο υπουργό από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Θέλω να πιστεύω ότι ο νέος ΥΠΠ κ. Προδρόμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από οξυδέρκεια, πρέπει με θάρρος να κάνει κινήσεις που να ενταφιάζουν οριστικά τη θλιβερή εποχή Χαμπιούρη. Και ως πρώτες κινήσεις εκτός, από πάνδημη απαίτηση για κατάργηση των εξετάσεως τετραμήνων, θα πρέπει να είναι το ξήλωμα της παρασιτικής ολιγαρχίας που είναι ριζωμένη στο ΥΠΠ, ώστε να μπορέσει η παιδεία να απελευθερωθεί από τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις και να συνδεθεί εκσυγχρονιστικά με την κοινωνία».
Σκεπτικός ο Χάρης για τον νέο υπουργό Παιδείας
Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το διορισμό του Πρόδρομου Προδρόμου στη θέση του Υπουργείου Παιδείας, έκανε και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους.
 
Ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε την ελπίδα να διαφοροποιηθεί και η κυβερνητική πολιτική των δύο προηγούμενων χρόνων σε βάρος των εκπαιδευτικών, των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, αλλά και του δημόσιου σχολείου, ωστόσο, κρατά μικρό καλάθι.  

Αυτούσια η ανάρτηση του Γ.Γ. της ΠΟΕΔ:
«Προσωπική άποψη για τον διορισμό του νέου ΥΠΠΑΝ: Με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στο ΥΠΠΑΝ, ευελπιστώ πως θα διαφοροποιηθεί και η κυβερνητική πολιτική των δύο προηγούμενων χρόνων σε βάρος των εκπαιδευτικών, των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, αλλά και του δημόσιου σχολείου, παρόλο που για να είμαι ειλικρινής εξακολουθώ να εκφράζω ανησυχία για τη συνέχεια που θα έχουμε στη δημόσια εκπαίδευση, αν λάβουμε υπόψη τη στάση που τήρησε ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου έναντι των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης στην εκπαίδευση, από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
 
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι επιτυχία στο έργο του νέου ΥΠΠΑΝ, προβλέποντας σε συνεργασία, ειλικρινή και πραγματικό διάλογο για διαφοροποίηση του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της Κυβερνητικής Πλευράς, αν όλοι θέλουμε πραγματικά μια καινούρια αρχή και να μην δοθεί συνέχεια στην προηγούμενη κρίση, της οποίας ακόμη οι παρενέργειες της στην δημόσια εκπαίδευση συνεχίζονται με διάφορους τρόπους».
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο