Κάνουν... κατάληψη του Προεδρικού οι εκπαιδευτικοί

Με τη συμμετοχή χιλιάδων, όπως αναμένεται, εκπαιδευτικών και όχι μόνο, κορυφώνεται επί του παρόντος, η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου έναντι των μέτρων που αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση, για εξορθολογισμό της δημόσιας παιδείας.
 
Η σημερινή μέρα κρίνεται ως καθοριστική από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ που επιδιώκουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση πως τόσο οι ηγεσίες, όσο και η βάση απορρίπτουν κατηγορηματικά τα μέτρα του Υπουργικού.
 
Μιλώντας χθες στην διάσκεψη τύπου που παρέθεσαν οι τρεις οργανώσεις, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, υπογράμμισε πως με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις η διαμαρτυρία θα είναι μαζικότατη, πλην όμως-όπως διαβεβαίωσε-, ειρηνικότατη.
 
Όπως ανέφερε ο κ, Φυλακτού, το διακύβευμα της πορείας-εκδήλωσης διαμαρτυρίας καλύπτεται από το τρίπτυχο «Δημοκρατικός Διάλογος στην Εκπαίδευση».  
 
Τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθώς και τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα που στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς, θα συγκεντρωθούν στις έξι το απόγευμα μπροστά από το οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ και ακολούθως θα πορευτούν προς το Προεδρικό Μέγαρο. Το σύνθημα που θα αναγράφεται πάνω στις φανέλες των συμμετεχόντων θα είναι, «όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».
 
Έξω από το Προεδρικό θα στηθεί εξέδρα όπου θα γίνουν ομιλίες από τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εργασίας και Παιδείας
 
Πριν από την πορεία ωστόσο, οι ηγεσίες των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων βρίσκονται στη Βουλή όπου μεταφέρθηκε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η κρίση που ταλανίζει την παιδεία, προ του φάσματος της μη ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Η διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων τίθεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν τόσο ο Υπουργός Παιδείας, όσο και οι Εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Η συνεδρία είναι σε εξέλιξη από τις εννέα το πρωί. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαμπιαούρης: Χτυπούσαν τα χέρια στο τραπέζι και μιλούσαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς
 
Συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη όπου η συζήτηση θα μεταφερθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της, Κυριάκου Χατζηγιάννη, μετά το αδιέξοδο, «θεωρούμε σκόπιμη την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής».
 
Η Επιτροπή Παιδείας θα συνέλθει σε συνεδρία στις 29 Αυγούστου στη μια το μεσημέρι, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων μερών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Μόνο το ένα τέταρτο των αιτητών ή κατόχων ασύλου εισφέρουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Άδικη απόφαση της Βουλής για περίθαλψη κρατικών υπαλλήλων καταγγέλλει η Ισότητα
Πιάνουν δουλειά τα ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για μοτοσυκλέτες
Απόδοση τιμής στη θυσία του Μιχαλάκη Καραολή από την Υφυπουργό Πολιτισμού
Άρχισε η αποστολή προεγκρίσεων για το σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους
Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους
Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους
Μέτρα ΑΗΚ μετά το θάνατο γυπών από ηλεκτροπληξία, ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις και Υπ. Θήρας
Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ-Μείωση στην Κύπρο
Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη