Φάουλ η συμμετοχή οργανωμένων οπαδών στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών

Θορυβημένη, αλλά πολύ περισσότερο ενοχλημένη από τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στον τομέα της εκπαίδευσης σε σχέση με την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν- και για την οποία απευθύνθηκαν και εξασφάλισαν στήριξη μέχρι και από οργανωμένους οπαδούς συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών ομάδων- εμφανίζεται η Κυβέρνηση.
 
Χαρακτηριστική υπήρξε η σχετική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο μεσημβρινής τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής, διερωτήθηκε με νόημα κατά πόσο το τραπέζι του διαλόγου θα είναι εκεί που ποδοσφαιρικά σωματεία και οργανωμένοι φίλαθλου βγάνουν ανακοινώσεις ότι θα κάνουν διαδήλωση.
 
«Το έχουμε ακούσει και αυτό, ξέρουμε ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών σωματείων κάλεσαν σε διαδήλωση υπέρ της δημόσιας παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί θα διαλέξουν αν ο χώρος για να κάνουμε τον διάλογο είναι με τις κερκίδες των γηπέδων», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.  
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμεία επίθεση Θύρας 9 στον Προδρόμου – «Δείχνει ξεκάθαρα ότι έχετε χάσει το παιχνίδι…»
 
Άκρως ενδεικτικές της δυσφορίας του Προεδρικού για τη συμμετοχή οργανωμένων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, υπήρξαν εξάλλου και οι σχετικές αναφορές στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας σήμερα το απόγευμα.
 
Συγκεκριμένα, στο σημείο 5 της ανακοίνωσης της Προεδρίας αναφέρονται τα εξής:  
 
5.  Όσον αφορά τον ισχυρισμό που προβλήθηκε ότι η αυριανή εκδήλωση αποσκοπεί στον σεβασμό και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά συγκεκριμένων συνδικαλιστών απέναντι στον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε και πόσο συμβάλει η πρόσκληση των συνδικαλιστών για στήριξη από την κοινωνία όταν σε αυτήν σπεύδουν να ανταποκριθούν οργανωμένοι οπαδοί συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών ομάδων ή ακόμα τυγχάνει εκμετάλλευσης από ένα πολιτικό κόμμα που υποθάλπει τη ρήξη στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Ενώ καταλήγοντας, στην ανακοίνωση της η Δημοκρατίας επιστεί την προσοχή των διοργανωτών της αυριανής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στην ανάγκη να μην επιτρέψουν σε οργανωμένα σύνολα άσχετα με την παιδεία να εκτραπούν. 
 
«Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης του κάθε πολίτη ή και διαμαρτυρίας ακόμα, πλην όμως εφιστούμε την προσοχή των διοργανωτών στην ανάγκη να μην επιτρέψουν σε οργανωμένα σύνολα άσχετα με την παιδεία να εκτραπούν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση το Προεδρικό με βαρυσήμαντα μηνύματα στους εκπαιδευτικούς    
 

Δειτε Επισης

Πάνω από είκοσι επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά-Οι συστάσεις της Υπηρεσίας Καταναλωτών
Αποσύρθηκαν ακατάλληλα καλλυντικά από την ευρωπαϊκή αγορά
Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις