Επαναξιολογούν την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί, πάει Βουλή η κρίση στην παιδεία

Επαναξιολογούν και καθορίζουν τα επόμενα τους βήματα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά την αυριανή διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, με τα επόμενα 24ωρα να κρίνονται κρίσιμα για το μέλλον της παιδείας, η οποία διανύει την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων.
 
ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αναμένεται να συνέλθουν εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πάρουν οριστικές αποφάσεις.
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι οι συντεχνίες δηλώνουν την ετοιμότητα τους για να συζητήσουν, με σκοπό να βρεθούν τρόποι για άρση του αδιεξόδου, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «το πρόβλημα λύνεται μόνο μέσα από το διάλογο, ούτε μέσα από αργίες, ούτε μέσα από μέτρα, ούτε μέσα από απειλές».
 
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να καλέσει τις συντεχνίες σε διάλογο ο κ. Φυλακτού σχολίασε πως «είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε το πρώτο βήμα. Είπαμε και ξαναλέμε ότι υπάρχει μια δυσκολία συνεννόησης με τον κ. Χαμπιαούρη».
 
«Την Τετάρτη έχουμε τα Διοικητικά Συμβούλια και την ίδια ώρα είμαστε διατεθειμένοι για να δούμε με ποιο τρόπο θα βγούμε από το αδιέξοδο».
 
Σε ότι αφορά την διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό ο κ. Φυλακτού επανέλαβε ότι «η ουσία είναι ότι ζητούμε να σέβονται τους θεσμούς. Δεν γίνεται ετσιθελικά να παίρνουν αποφάσεις. Και ο λόγος αυτής της κοινωνικής αποδοχής, είναι γιατί σήμερα είναι οι εκπαιδευτικοί, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εργασίας και Παιδείας
 
Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο μεταφέρεται από αύριο η κρίση που ταλανίζει την παιδεία, προ του φάσματος της μη ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Αρχή γίνεται αύριο το πρωί όπου η διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων τίθεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν τόσο ο Υπουργός Παιδείας, όσο και οι Εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
 
Συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη όπου η συζήτηση θα μεταφερθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της, Κυριάκου Χατζηγιάννη, μετά το αδιέξοδο, «θεωρούμε σκόπιμη την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής.
 
Η Επιτροπή Παιδείας θα συνέλθει σε συνεδρία την προσεχή Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 1.00 το μεσημέρι, στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων μερών.
 

Δειτε Επισης

Αγγίζει τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα
Εγκατεστημένες κάμερες στα πλείστα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Ζητά τήρηση νόμου για την παρακολούθηση η Ισότητα
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ
Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το θέμα των πλαστών πτυχίων
Ετοιμόρροπη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αμμόχωστο
Εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στην κατεχόμενη Βατυλή
Στόχος του ΡΙΚ να εξελιχθεί ο θεσμός του κυπριώτικου σκετς