Χαμπιαούρης: Ό,τι είχαμε να κάνουμε, το κάναμε, να φέρουν αντιπροτάσεις

Ανοιχτός στον διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις εμφανίζεται ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, διαμηνύοντας ωστόσο ότι ως αρμόδιο Υπουργείο έκαναν ό,τι μπορούσαν και πως πλέον, για να αλλάξει κάτι θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να προσέλθουν στον διάλογο με αντιπροτάσεις.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Χαμπιαούρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν θέλουν να προσέλθουν να έρθουν. Εμείς ό,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε», είπε, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι ο εξορθολογισμός της παιδείας με τη λήψη μέτρων τα οποία αν δεν ληφθούν σήμερα, σε πέντε χρόνια η κρίση στην εκπαίδευση θα είναι μεγαλύτερη.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης τοποθετήθηκε εκ νέου για τις προτάσεις που δόθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αγγίζουμε ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του εκπαιδευτικού».

Συναφώς, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών προτάσεων, λέγοντας ότι μέσα από τις προτάσεις αυτές εάν κάποιος εκπαιδευτικός θέλει παραδείγματος χάριν να κάνει θέατρο που του αρέσει, να ανταμειφθεί και να ξεχωρίσει από αυτούς που δεν κάνουν τίποτα. «Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, αλλά όλους».

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε επιπρόσθετα πως η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει αρκετά εκατομμύρια για την Παιδεία, τα οποία θα προϋποθέτουν-μεταξύ άλλων- συνοδούς για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ομάδα άμεσης παρέμβασης, καθώς και άλλα.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, διέψευσε την αναφορά του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννου Σωκράτους περί πρότασης και όχι συμφωνίας στο Προεδρικό, επισημαίνοντας εάν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν συμφωνούσαν με την πρόταση, θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το τραπέζι του διαλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοικτοί σε διάλογο, πάνε στα σχολεία, δεν κάνουν πίσω οι εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: POLL: Υπεύθυνες ή ανεύθυνες οι συντεχνίες στην κρίση στον τομέα της παιδείας;
 

Δειτε Επισης

ΣΥΛ: Ελεγχόμενες οι απορρίψεις λυμάτων στο αποχετευτικό Λακατάμειας
Επικίνδυνα παιδικά και άλλα προϊόντα εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή