Νέα καταγγελία Δίπλαρου και αντεπίθεση με φόντο την υπόθεση της Φραντζή

Νέα καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από καθηγητή έφερε στο φως ο Ευθύμιος Δίπλαρος, υπόθεση η οποία όπως είπε διερευνάται από την Αστυνομίας ενώ σκοπός είναι να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να απομακρυνθούν «αυτοί οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί που αμαυρώνουν τα σχολεία».
 
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποίησε, ο κ. Δίπλαρος ανέφερε ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα, μαθήτρια στην Λευκωσία, συνοδευόμενη από την αδελφή της, κατήγγειλε σε συγκεκριμένο οργανισμό ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητή της μέσης εκπαίδευσης.
 
«Αμέσως ενημέρωσα την ηγεσία της Αστυνομίας στη Λεμεσό, τον Αστυνομικό Διευθυντή, την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού της οποίας δεν ήταν εις γνώσιν της η καταγγελία, την Επίτροπο Διοικήσεως, την Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας καθώς ο Υπουργός ήταν εξωτερικό, όπως και όλους τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε ο κ. Δίπλαρος.
 
Η εν λόγω καταγγελία επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία όπως είπε, καθώς η υπόθεση διερευνάται ενώ παρότρυνε τους γονείς να προβαίνουν σε τέτοιες καταγγελίες και ότι ο ίδιος θα «είναι συνοδοιπόρος σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ώστε να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στον κόκκαλο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Σε σχέση με την κριτική που δέχθηκε ο Βουλευτής ότι σκοπός του μέσα από τις καταγγελίες είναι η αυτοπροβολή, ο Ευθυμιος Δίπλαρος απάτησε, «αλήθεια ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την δημοσιογραφία πάνω από 10 χρόνια, ένας άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στα ΜΜΕ, τι ανάγκη έχει την προβολή στα ΜΜΕ; Τι μου συνιστούν αυτοί που σήμερα με κατακρίνουν; Να σωπάσω; Και ως βουλευτής και κυρίως ως γονιός; Να κλείσω το στόμα μου; Να βοηθήσω όλους αυτούς που προχωρούν και κάνουν τέτοιου είδους ενέργειες, χωρίς ποτέ αυτές οι υποθέσεις να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης;»
 
«Χρειάζεται κάποιες φορές προβολή ώστε κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε ο κ. Δίπλαρος, καλώντας την ίδια ώρα όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες που του αναλογεί και να πράξουν τα δέοντα για να απομακρυνθούν τέτοιου είδους εκπαιδευτικοί από τα σχολεία.
 
Επίσης απέστειλε μήνυμα ότι «ως κοινωνία και ως πρόσωπα που υπηρετούμε τον λαό, θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την εκμετάλλευση από τους θανάτους και τους βιασμούς και την εκμετάλλευση από τις κακοποιήσεις για την αυτοπροβολή» ενώ αναφέρθηκε στον θάνατο της Έλενας Φραντζής, αναφέροντας ότι «κάποιοι επιδίωξαν την αυτοπροβολή όταν η νεαρή έχασε την ζωή της».
 
Προφανώς αναφερόμενος στην Αναστασία Παπαδοπούλου που άσκησε κριτική στον Ευθύμιο Δίπλαρο, ο βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάποιοι είπαν είναι φίλοι τους ενώ η νεαρή ήταν νεκρή για τρεις μέρες μόνη και αβοήθητη στην οικία της.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πάνω από είκοσι επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά-Οι συστάσεις της Υπηρεσίας Καταναλωτών
Αποσύρθηκαν ακατάλληλα καλλυντικά από την ευρωπαϊκή αγορά
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Ευθύνες σε αστυνομικό και υποδιευθύντρια για την γυναικοκτονία της Κυριακής-Τα ευρήματα της ΕΔΕ
Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας