Σκληρή απάντηση Αναστασίας στις καταγγελίες Δίπλαρου

Ανεύθυνες αποκάλεσε τις σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευθύμιου Δίπλαρου, η ειδική σύμβουλος της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία αφορά σεξουαλική κακοποίηση παιδιού από καθηγητή,  ο οποίος τιμωρήθηκε με μετάθεση του σε άλλο σχολείο.
 

Η Αναστασία Παπαδοπούλου στην ανάρτησή της αναφέρει πως είναι εντελώς ανεύθυνο να περνάμε το μήνυμα «μην καταγγείλετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα», ενώ αναφέρει πως «Όποιος γνωρίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και δεν προχωρεί σε καταγγελία στις διωκτικές αρχές είναι ένοχος ποινικού αδικήματος με έως και 15 χρόνια φυλάκιση».

Συγκεκριμένα η Αναστασία Παπαδοπούλου ανάφερε στην ανάρτηση της:

«Είναι εντελώς ανεύθυνο για σκοπούς λαικισμού και εντυπωσιασμού να ρίχνουμε κατηγορίες και «κουβέντες» για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ιδιαίτερα περνώντας το μήνυμα «μην καταγγείλετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα ή θα επηρεαστεί ο βαθμός του παιδιού στο σχολείο»!!!
 
Εάν πράγματι έχετε τέτοιες πληροφορίες ειδικά για καταγγελίες που δεν προωθούνται από λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας τότε μία είναι η οδός. Την προφέρει ο νόμος: Όποιος γνωρίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και δεν προχωρεί σε καταγγελία στις διωκτικές αρχές είναι ένοχος ποινικού αδικήματος με έως και 15 χρόνια φυλάκιση. Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν τις νομικές υποχρεώσεις από νόμους που και οι ίδιοι ψήφισαν και να αναλάμβαναν αυτές τις υποχρεώσεις αντί να δημιουργούν ακόμα ένα θέμα «εντυπωσιασμού» στην τηλεόραση αγνοώντας (εσκεμμένα ή μή) τις πιθανές επιπτώσεις τέτοιων μηνυμάτων στα θύματα που παρακολουθούν και σκέφτονται αν πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία.
 
Υπήρχαν και υπάρχουν πολύ καλύτεροι και υπεύθυνοι τρόποι να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταγγελίες εάν πράγματι το πρώτιστο μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους.
 
Αν πράγματι φυσικά αυτό είναι το πρώτιστο μας μέλημα»
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου