Αμφισβητεί Δίπλαρο, καλεί Ιωνά και Χαμπιαούρη να δώσουν απαντήσεις η Ειρήνη

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη βουλευτίνα του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τον συνάδελφο της του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Διπλαρο αναφορικά με τις καταγγελίες δεύτερου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από εκπαιδευτικούς.
 
Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου απέστειλε σχετικά ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς παιδείας και δικαιοσύνης ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα.
 
Παράλληλα η βουλευτής του ΑΚΕΛ επικοινώνησε με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κυρία Λήδα Κουρσουμπά, ζητώντας να επιληφθεί άμεσα του θέματος, αφού αφορά στην ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία.
 
Μετά την ανακοίνωση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου οι δύο βρέθηκαν στο ΡΙΚ όπου διαφώνησαν στην ουσία ως προς τις απαντήσεις που έδωσε ο Ευθύμιος Δίπλαρος στην Λήδα Κουρσουμπά. 
 
 
Σύμφωνα με την κυρία Χαραλαμπίδου η Λήδα Κουρσουμπά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευθύμιο Δίπλαρο και του τόνισε πως οφείλει, ότι στοιχεία διαθέτει να τα δώσει στην Αστυνομία και να ενημερώσει την ίδια ούτως ώστε να μπορεί να παρακολουθεί, κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διερευνήσει πλήρως τα περιστατικά και τα έχουν διαχειριστεί με το δέοντα τρόπο.
 
Η κυρία Κουρσουμπά ενημέρωσε την κ. Χαραλαμπίδου , ότι με ρητές οδηγίες της, λειτουργός του Γραφείου της επικοινώνησε σήμερα με τον Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ και ζήτησε στοιχεία για τις περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται, έστω και αν χρονολογούνται. «Στόχος, να ασκήσει έλεγχο για τον τρόπο που αυτές διερευνήθηκαν, δεδομένου ότι υπήρξε η τοποθέτηση από τον ίδιο, ότι τέτοιου είδους εκπαιδευτικοί ανακυκλώνονται στα σχολεία» σημειώνει η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος, σύμφωνα με την Επίτροπο, απάντησε γενικά και αόριστα χωρίς να της δώσει ονόματα, σχολεία, ούτε καν τη χρονική περίοδο κατά την οποία διαπράχθηκαν οι κατ’ ισχυρισμό σεξουαλικές κακοποιήσεις.
 
Στην επιστολή που απέστειλε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης ζητά, είτε να διαψεύσουν τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ, είτε να απαντήσουν γιατί, όπως ισχυρίζεται ο κ. Δίπλαρος, ενήργησαν με εγκληματική αμέλεια.
 
Αυτούσια η επιστολή που απέστειλε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στους αρμόδιους υπουργούς
 
Χθες (23 Μαΐου 2018), από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ προέβη σε καταγγελίες, που προσβάλλουν, όχι μόνο σώματα επαγγελματιών, αλλά το ίδιο το Κράτος και τις υπηρεσίες του, σε σχέση με την επάρκεια ανταπόκρισης σε σοβαρότατα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών.
Συγκεκριμένα, στην μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», είπε ότι: «υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν εναντίον τους καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον μαθητών και αντί να αποπεμφθούν από το χώρο της παιδείας, λαμβάνουν μετακινήσεις από το ένα σχολείο στο άλλο»
Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση, όπου γονιός κατήγγειλε δήθεν, συγκεκριμένο δάσκαλο στην επαρχία Λεμεσού αλλά ο γονιός που αντί να σκεφτεί το συμφέρον του παιδιού του σκέφτηκε τη βαθμολογία του, και την ανικανότητα της πολιτείας να ανταποκριθεί, υποχώρησε.
Ενέπλεξε τα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας ότι υπάρχουν επιστολές σύμφωνα με τις οποίες συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις.
Σήμερα (24 Μαΐου 2018) στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο κατά πόσο ο δάσκαλος στον οποίο αναφέρεται υπηρετεί ακόμα στην εκπαίδευση, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει για αυτονόητους λόγους. Προσωπικά δεν κατανοώ αυτή την αοριστία, η οποία εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια των παιδιών.
Επιπλέον, η νομοθεσία προνοεί συγκεκριμένες και πολύ αυστηρές διαδικασίες σε περιπτώσεις καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να δεχτώ επ’ ουδενί την τοποθέτηση του κυρίου Δίπλαρου, ότι: «σε όλες τις επαρχίες υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και αντί αυτοί οι δάσκαλοι να φύγουν από τα σχολεία, έξω από την κοινωνία αν θέλετε και να πάνε κάπου αλλού να καταδικαστούν, μετακινούνταν από το ένα σχολείο στο άλλο ωσάν στο άλλο σχολείο που θα πάνε δεν θα διαπράξουν τίποτα…»
Δεν είναι θέμα γονιού ή επιθυμίας του για κατάθεση για να μπορέσει η πολιτεία να αντιδράσει, ως ισχυρίζεται ο κύριος Δίπλαρος. Ο νόμος αναγνωρίζει ευθύνη σε οποιοδήποτε γνωρίζει ή υποψιάζεται και δεν καταγγέλλει. Αν λοιπόν τα επαρχιακά γραφεία και όλοι οι άλλοι στους οποίους αναφέρεται ο  Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, συμπεριλαμβανομένων της Αστυνομίας, του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γνώριζαν παραμένοντας άπραγοι για αυτές τις σοβαρές υποθέσεις, έχουν σοβαρότατες ποινικές ευθύνες
Αναμένω από τους αρμόδιους υπουργούς, είτε να διαψεύσουν τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ που έχουν αναπαραχθεί από διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, είτε να μας απαντήσουν γιατί, όπως ισχυρίζεται ο κ. Δίπλαρος, ενήργησαν με εγκληματική αμέλεια.
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου