Ενεργό ηφαίστειο η Παιδεία - Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση

Με ενεργό  ηφαίστειο μοιάζει ο τομέας της Παιδείας μετά τις καταγγελίες του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου και τη νέα κόντρα που ξέσπασε την ίδια ώρα που εκπαιδευτικές οργανώσεις και Υπουργείο Παιδείας εργάζονται ενόψει της συνάντησης για θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαϊου.

Ο κ. Δίπλαρος υποστήριξε πως υπάρχει καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό που χρονολογείται στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό. H συγκεκριμένη καταγγελία έγινε γραπτώς με επιστολή και στο Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τον κύριο Δίπλαρο λίγο πριν η υπόθεση τεθεί ενώπιον των αρχών και της δικαιοσύνης οι γονείς φοβήθηκαν και έκαναν πίσω.
 
Πάντα σύμφωνα με την καταγγελία του Βουλευτή Λεμεσού το Υπουργείο με βάση τα εργαλεία που έχει ενώπιον του η μόνη ποινή που επέβαλε στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, ήταν η μετάθεση του σε άλλο σχολείο.
 
«Με τη συγκεκριμένη καταγγελία θέλω πω πως δεν πάει άλλο, πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και αυτοί οι δάσκαλοι να πάνε επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Έκανε μάλιστα λόγο για άλλη μια παρενόχλησης μαθήτριας από στη Μέση Εκπαίδευση η οποία σημειώθηκε και πάλι στη Λεμεσό πριν από λίγες μέρες και διερευνάται από την Αστυνομία.
 
«Ανευθυνότητα για σκοπούς λαϊκισμού και εντυπωσιασμού…»
 
Οι καταγγελίες του βουλευτή έφεραν την έντονη αντίδραση της ειδικής συμβούλου της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασίας Παπαδοπούλου η οποία αποκάλεσε ανεύθυνες τις δηλώσεις μέσω facebook.
 
Αυτούσια η ανάρτηση της:
 
«Είναι εντελώς ανεύθυνο για σκοπούς λαικισμού και εντυπωσιασμού να ρίχνουμε κατηγορίες και «κουβέντες» για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ιδιαίτερα περνώντας το μήνυμα «μην καταγγείλετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα ή θα επηρεαστεί ο βαθμός του παιδιού στο σχολείο»!!!
 
Εάν πράγματι έχετε τέτοιες πληροφορίες ειδικά για καταγγελίες που δεν προωθούνται από λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας τότε μία είναι η οδός. Την προφέρει ο νόμος: Όποιος γνωρίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και δεν προχωρεί σε καταγγελία στις διωκτικές αρχές είναι ένοχος ποινικού αδικήματος με έως και 15 χρόνια φυλάκιση. Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν τις νομικές υποχρεώσεις από νόμους που και οι ίδιοι ψήφισαν και να αναλάμβαναν αυτές τις υποχρεώσεις αντί να δημιουργούν ακόμα ένα θέμα «εντυπωσιασμού» στην τηλεόραση αγνοώντας (εσκεμμένα ή μή) τις πιθανές επιπτώσεις τέτοιων μηνυμάτων στα θύματα που παρακολουθούν και σκέφτονται αν πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία.
 
Υπήρχαν και υπάρχουν πολύ καλύτεροι και υπεύθυνοι τρόποι να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταγγελίες εάν πράγματι το πρώτιστο μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους.
 
Αν πράγματι φυσικά αυτό είναι το πρώτιστο μας μέλημα».
 
Επανήλθε ο Δίπλαρος
 
Ο Ευθύμιος Δίπλαρος σήκωσε το γάντι και έδωσε συνέχεια στο διαδικτυακό πόλεμο λέγοντας ότι όσοι μιλούν για λαϊκισμό και κινήσεις εντυπωσιασμού να μάθουν πρώτα τα γεγονότα. Έστειλε μάλιστα μήνυμα όπως να μην χρειαστεί να επανέλθει και με άλλη καταγγελία.
 
Αυτούσια η ανάρτηση του:
 
«Ας ανατρέξουν, όσοι θέλησαν να μιλήσουν σήμερα για λαϊκισμό και κινήσεις εντυπωσιασμού, να μάθουν πρώτα τα γεγονότα. Να ρωτήσουν, αν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, γνώριζαν την υπόθεση και πως όντως προσπάθησαν, κάποιοι να πείσουν για να δοθούν και γραπτές καταθέσεις για να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης η υπόθεση. Από δικής μου πλευράς έγιναν τα ΠΑΝΤΑ! Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω και με άλλη καταγγελία. Αναμένω όλες τις ενέργειες που γίνονται διακριτικά και σε άλλη υπόθεση που γνωρίζω. Και σε αυτήν ενημέρωσα τους πάντες (και αστυνομία) όταν ήρθε στην αντίληψη μου..
 

Οι εκπαιδευτικοί μας δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και είναι άδικο για αυτούς, εξαιτίας ελαχίστων εξαιρέσεων να θυματοποιούνται όλοι!!
 
Σπόντες σε Δίπλαρο από την Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων-Νηπιαγωγών
 
Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με ανακοίνωση της, καλεί τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο, να δώσει στις διωκτικές αρχές τις οποιεσδήποτε πληροφορίες κατέχει, διαφορετικά οι διωκτικές αρχές να εφαρμόσουν άμεσα τον νόμο 91(Ι)/2014 για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, που η Βουλή ψήφισε.
 
Μας προκάλεσε θλίψη και οργή, σημειώνεται,  "το ιταμό ύφος του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, ο οποίος σε συνέχεια των απαξιωτικών αναφορών του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, γενικεύει με κατηγορίες και προκαλεί τον διδασκαλικό κόσμο".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

 
Σε θέσεις μάχης εκπαιδευτικές οργανώσεις - Υπουργείο Παιδείας
 
Την ίδια ώρα δεν λέει να κοπάσει η φουρτούνα σε επίπεδο υπουργείου και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
 
Λάδι στη φωτιά έριξε εκ νέου χθεσινή ανάρτηση του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού στην όποια θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη ενώ καταλήγει με συμβουλές προς τους συναδέλφους του σημειώνοντας πως ο υπουργός είναι έτοιμος να τους κατασπαράξει.
 
Δείτε την ανάρτηση του Φίλιου Φυλακτού εδώ
 
Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε διεργασίες για την υιοθέτηση κοινής γραμμής ενόψει της συνάντησης τους με τον Υπουργό Παιδείας στις 29 του μήνα για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία.
 
Η ΠΟΕΔ συνέχισε τις διαβουλεύσεις με τα μέλη της χθες σε επαρχιακές γενικές συνελεύσεις που ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις. Οι τελικές αποφάσεις της οργάνωσης θα ληφθούν σε αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου της.
 
Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η ΠΟΕΔ είναι και η γραπτή καταγγελία για διαρροή των στοιχείων του εκπαιδευτικού εναντίον του οποίου διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση του θανάτου του Σταύρου Γιωργαλλή στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
 
Από την πλευρά της η ΟΕΛΜΕΚ προετοιμάζεται παράλληλα ενόψει της συνάντησης με τον Κώστα Χαμπιαούρη. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης που αναμένεται να ταχθεί στο πλευρό της ΠΟΕΔ.
 
Εντωμεταξύ χθες συνεδρίασε και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις που παρευρέθησαν στη Βουλή σημείωσαν πως τα σχολεία μας δεν είναι ναρκοπέδια ωστόσο υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν ενώπιον της Επιτροπής, ένας στους τέσσερις καθηγητής είναι θύμα εκφοβισμού από μαθητές.
Από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις τέθηκε και το θέμα περίφραξης των σχολείων  σε πολλά από τα οποία αυτές είναι υποτυπώδεις.
 
Ο Πρόεδρος της επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης κάλεσε της εκπαιδευτικές οργανώσεις  στη συνάντηση με τον Υπουργό  Κώστα Χαμπιαούρη, να επικρατήσει ένα ειρηνικό κλίμα.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής διήρκησε μόλις 15 λεπτά. Πλέον η προσοχή όλων στην τομέα της παιδείας στρέφεται στη συνάντηση του Υπουργού με τις συντεχνίες στις 29 Μαΐου.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα