Κρίσιμο τετ α τετ υπουργού Υγείας και κυβερνητικών ιατρών

Εν μέσω τεταμένου κλίματος και στη σκιά της οργίλης αντίδρασης των κυβερνητικών ιατρών σε σχέση με τα όσα ακολούθησαν του τραγικού συμβάντος θανάτου του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή,  για το οποίο δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θεωρούνται ύποπτοι για τ’ αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και για απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, Υπουργός Υγείας και Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ)  συναντώνται σήμερα σε ένα κρίσιμο τετ α τετ που θα καταδείξει σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε στον τομέα της υγείας θα εκτονωθεί ή θα υπάρξει συνέχεια και ενδεχομένως όξυνση.
 
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη 16 του μήνα οι κυβερνητικοί γιατροί κατήλθαν σε δίωρη στάση εργασίας με πρόφαση τα γεγονότα γύρω από τον θάνατο του δεκάχρονου μαθητή, προβάλλοντας προς ικανοποίηση σειρά αιτημάτων διά των οποίων, όπως υποστηρίζουν, θα αμβλυνθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλούν με κλιμάκωση των μέτρων τους οι κυβερνητικοί γιατροί
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαιτούν αποποινικοποίηση και βάζουν πίεση με παραιτήσεις οι γιατροί
 
Εξάλλου, η ΠΑΣΥΚΙ απέστειλε προχθές επιστολή τον Υπουργό Υγείας, διά της οποίας γνωστοποιούσε πως αίρει την εμπιστοσύνης της στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη και ζητώντας όπως η κ. Γιαννάκη εξαιρεθεί από τις όποιες συζητήσεις μεταξύ του Υπουργείου και της συντεχνίας.  Γεγονός το οποίο εξόργισε τόσο τον αρμόδιο Υπουργό Κωνσταντίνο Ιωάννου όσο και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόβει τη φόρα στην ΠΑΣΥΚΙ για τη Γιαννάκη ο Υπουργός Υγείας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάβρος κατά των συνδικαλιστών ο Αναστασιάδης
 
«Αναμένονται πολλά, αλλά ευελπιστούμε ότι θα είναι θετικά», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κουμάς, ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες με τις οποίες η συντεχνία προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση.
 
«Τα θέματα είναι πάρα πολλά και σήμερα είμαστε γνώστες του αντικειμένου. Αντιλαμβανόμαστε ότι πάρα πολλά από αυτά τα θέματα δεν μπορούν να επιλυθούν αύριο ή μεθαύριο. Χρειάζεται σωστός διάλογος, ανάλυση, προγραμματισμός και να αρχίσουν να εφαρμόζονται», σημείωσε ο κ. Κούμας.
 
«Για πολλά από αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις τουλάχιστον εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ εδώ και προ πολλού. Άρα μπορούμε να αρχίσουμε ένα διάλογο», επισήμανε, λέγοντας ότι «οι εισηγήσεις μας είναι γνωστές στο Υπουργείο, είναι στο χέρι και του Υπουργείου και εμάς, να ιεραρχήσουμε και να προχωρήσουμε».

Δειτε Επισης

Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»