Κόβει τη φόρα στην ΠΑΣΥΚΙ για τη Γιαννάκη ο Υπουργός Υγείας

Την κάθετη διαφωνία του ως προς το αίτημα της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι να μην συναντάται με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη εκφράζει  σε γραπτή δήλωση του ο αρμόδιος Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας (η οποία διέρρευσε και είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας) είχε γνωστοποιήσει πως αίρει την εμπιστοσύνη της προς την κ. Γιαννάκη, ζητώντας όπως η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου δεν συμμετέχει σε οποιεσδήποτε διαβουλεύσεις ή συζητήσεις με τη συντεχνία.
 
«Σε κάθε περίπτωση επί του προκειμένου, η Γενική Διευθύντρια αποτελεί το ανώτατο τεχνοκρατικό επίπεδο του Υπουργείου, διορίζεται και αναφέρεται μόνο στο Κράτος και τη Δημόσια Υπηρεσία και όχι σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική ομάδα», τονίζει στη γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η απαξίωση θεσμών, καθώς και η μονομερής απόφαση για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε συνάντηση με το ανώτατο τεχνοκρατικό στέλεχος του Υπουργείου, τον βρίσκουν κάθετα αντίθετο.
 
Ο κ. Ιωάννου εκφράζει δυσαρέσκεια και για τη διαρροή της επιστολής, υποδεικνύοντας πως τέτοιες ενέργειες όπως οι διαρροές εσωτερικών θεμάτων είναι καταδικαστέες. «Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ή/και διαρροές πυροδοτούν το κλίμα, τορπιλίζοντας την όποια βούληση για διάλογο και συνεργασία, αφού στόχος όλων πρέπει να είναι ο Κύπριος ασθενής» προσθέτει ο Υπουργός Υγείας.
 
Διαβάστε αυτούσια την γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας:
 
Με δυσαρέσκεια διαπίστωσα ότι επιστολή που στάλθηκε χθες το απόγευμα στο Γραφείο μου από την ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ έχει διαρρεύσει και δημοσιεύεται στον σημερινό εγχώριο Τύπο. Τέτοιες ενέργειες όπως η διαρροή εσωτερικών θεμάτων πριν καν τύχουν χειρισμού είναι καταδικαστέες από όπου κι αν προέρχονται. Ειδικότερα σε μια περίοδο όπου πρώτιστο μέλημα τόσο εμού του ιδίου όσο και όλων των λειτουργών του Υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι η εφαρμογή των σχεδιασμών για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ή/και διαρροές πυροδοτούν το κλίμα, τορπιλίζοντας την όποια βούληση για διάλογο και συνεργασία, αφού στόχος όλων πρέπει να είναι ο Κύπριος ασθενής.
 
Σε κάθε περίπτωση επί του προκειμένου, η Γενική Διευθύντρια αποτελεί το ανώτατο τεχνοκρατικό επίπεδο του Υπουργείου, διορίζεται και αναφέρεται μόνο στο Κράτος και τη Δημόσια Υπηρεσία και όχι σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική ομάδα. Η απαξίωση θεσμών, καθώς και η μονομερής απόφαση για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε συνάντηση με το ανώτατο τεχνοκρατικό στέλεχος του Υπουργείου, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε σεβασμό προς και να αναγνωρίζουμε τους θεσμούς που εργάζονται με γνώμονα το κοινό όφελος, σύμφωνα με τους όρους εντολής τους.
 
Ενόψει και της αυριανής συνάντησής μου με την ΠΑΣΥΚΙ, επαναλαμβάνω την ετοιμότητά μου να διαβουλευτώ τα προβλήματα που εντοπίζουν και απασχολούν τους ιατρούς του δημοσίου και από κοινού να εξεύρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ασθενών. Από πλευράς μου, δεν θα γίνει καμία άλλη δημόσια τοποθέτηση πέραν της παρούσης μέχρι και την ολοκλήρωση του διαλόγου, στον οποία προσέρχομαι με ετοιμότητα και καλή διάθεση για συνεργασία και ελπίζω ότι το ίδιο πνεύμα θα επιδείξει και η πλευρά των συνδικαλιστών.
 
Κούμας: Δεν έκανα εγώ τη διαρροή 
 
Από την πλευρά του μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» ο Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι Σωτήρης Κούμας εξέφρασε και ο ίδιος τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η χθεσινή επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υγείας διέρρευσε. «Η επιστολή διαρρέεται στον τύπο είτε από τον αποστολέα, είτε από τον παραλήπτη. Εγώ πάντως δεν τη διέρρευσα» πρόσθεσε.
 
Όσο αφορά την ουσία της υπόθεσης για το θέμα της κ. Γιαννάκη σημείωσε πως «παρόλο που μπορώ να απαντήσω γιατί στείλαμε τη συγκεκριμένη επιστολή, δεν θα το κάνω. Εμείς είχαμε το θάρρος να θέσουμε το θέμα στον Υπουργό για να το συζητήσουμε μαζί του. Εάν δεν ικανοποιηθούμε με αυτά που θα μας πει θα δούμε τι θα πράξουμε. Έχω αντεπιχειρήματα για την κυρία Γιαννάκη όμως δεν θα τα θέσω τώρα πριν μιλήσουμε με τον Υπουργό», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.
 
Για την αυριανή συνάντηση που θα έχει η συντεχνία των ιατρών με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου ο κύριος Κούμας εξήγησε πως τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και παρέπεμψε στην πρόσφατη επιστολή της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι προς το υπουργείο με 13 αιτήματα. Εξήγησε πως από τα 13 ζητήματα κάποια είναι μείζονος σημασίας και κάποια ελάσσονος. «Θα δούμε τι απαντήσεις θα λάβουμε από το υπουργείο και εάν δούμε πως υπάρχει βούληση για επίλυση τους θα δώσουμε χρόνο ώστε να βγούμε όλοι κερδισμένοι» κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»