ΒΙΝΤΕΟ: Ανησυχία για πάρτι σε βίλες και μπαρ στη Μύκονο-Φόβοι για διασπορά κορωνοϊού

Στη Μύκονο βρίσκεται από χθες ο Έλληνα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους στα μπαρ και μπιτς μπαρ του νησιού, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά και για θέματα ασφάλειας, όπως τα ατυχήματα στους δρόμους και οι κλοπές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί της Μυκόνου, όπου και πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων.

«Ψηλά στην ατζέντα του κ. Υπουργού είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί. Επιπλέον, στις συσκέψεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού.

Μάλιστα ο υπουργός πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων.
 

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν και η διεξαγωγή των πριβέ πάρτι σε βίλες του νησιού, ένα φαινόμενο που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με αμείωτη ένταση, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εν λόγω κατοικιών, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι πολύ σύντομα αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξήθηκαν οι περιοχές στην Ελλάδα με κρούσματα κορωνοϊού-Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν

Πώς ξέφυγε η κατάσταση στους χώρους διασκέδασης στην Ελλάδα
Από τη Μύκονο μέχρι την Σαντορίνη και από την Κάτω Αχαγιά μέχρι το τελευταίο μπιτσόμπαρο της Χαλκιδικής, η κατάσταση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, είναι ανεξέλεγκτη.

Οι μάσκες στα μπαρ έπεσαν μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς το προσωπικό έπαψε να τις φοράει ή τις φοράει ως αξεσουάρ ένδυσης μέχρι το πηγούνι και για τα μάτια του κόσμου. Τα αντισηπτικά εξαφανίστηκαν, η απολύμανση στις ξαπλώστρες πήγε περίπατο, οι πελάτες αναγκάζονται να φωνάζουν για να εξυπηρετηθούν λόγω της εκκωφαντικής μουσικής κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή δυνητικά μολυσματικών σταγονιδίων. Και τα σταγονίδια σάλιου μέσω της ομιλίας μπορεί να παραμείνουν στον αέρα για περισσότερα από δέκα λεπτά, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Περίπατο πήγαν και οι αποστάσεις αφού από τη στιγμή που τα μαγαζιά σερβίρουν αλκοόλ, διοργανώνουν εκδηλώσεις με διάσημους Djs, ποιος θα συγκρατήσει το αφιονισμένο κοινό που συγχρωτίζεται σα να μην πέρασε ποτέ η πανδημία από τη χώρα;

Ίδια εικόνα και στα μπουζούκια. Ενώ ξεκίνησαν τηρώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα στη πορεία και σε αρκετά μαγαζιά στην πρωτεύουσα και στην επαρχία ο σχεδιασμός πήγε στο κάλαθο των σκουπιδιών. Μετά τις τρεις τα ξημερώματα όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα χωρίς να τηρούνται καν οι αποστάσεις.

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα
Βάσει λοιπόν των παραπάνω δεδομένων, απο σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στην Ελλάδα σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Σε δημοσίευση του πιο αξιόπιστου ιατρικού περιοδικού “The Lancet” οι μελετητές συμπεριέλαβαν 172 έρευνες για την πανδημία του κορωνοϊου στις οποίες συμμετείχαν 25.697 ασθενείς από 16 χώρες και έξι ηπείρους. Στα συμπεράσματα τους αναφέρουν πως οι αποστάσεις του ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών είναι αποτελεσματικές ως προς τον περιορισμό της νόσου και πως η χρήση μάσκας είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική. Ταυτόχρονα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε πολλές χώρες του κόσμου με αυξητικές τάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Λουόμενοι έσωσαν δελφίνι που παρασύρθηκε στα ρηχά στην παραλία στο Ναύπλιο
Τραγωδία σε χωριό της Λιβαδειάς-15χρονη βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της
ΒΙΝΤΕΟ: Το έθιμο πήγε στραβά στην Κέρκυρα-Της έπεσε ο Μπότης στο κεφάλι
Κάβουρας το φονικό όπλο του εγκλήματος στη Σάμο-Χτύπησε τον πατέρα της στο κεφάλι
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Ξεσπούν οι συγγενείς της γυναίκας που παρασύρθηκε από μηχανές στην Αθήνα-«Ο ένας την έριξε κι ο άλλος την χτύπησε»
Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο-49χρονη σκότωσε τον πατέρα της
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στην Χίο-Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε