Αυξήθηκαν οι περιοχές στην Ελλάδα με κρούσματα κορωνοϊού-Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα, που επεξεργάζεται τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων, προκειμένου να μην γίνει ανεξέλεγκτη η πορεία της πανδημίας και βρεθεί ενώπιον ενός δεύτερου χειρότερου, από το προηγούμενο, κύματος.

Η πορεία της πανδημίας τον Ιούλιο, είχε αρνητικό πρόσημο. Ενώ μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι επιστήμονες του Ελληνικού υπουργείου Υγείας έβλεπαν σταθεροποίηση της πορείας του κορωνοϊού, τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσαν αύξηση της διασποράς των εγχώριων κρουσμάτων. Αντίθετα, η πορεία των εισαγόμενων κρουσμάτων δεν έχει ιδιαίτερες ανατροπές και αιφνιδιασμούς για τους ειδικούς – κάτι στο οποίο θεωρείται ότι έχει συμβάλλει ο ειδικός αλγόριθμος EVA που χρησιμοποιείται, για τον έλεγχο των τουριστών στις πύλες εισόδου. Με βάση τα στοιχεία, τα εγχώρια κρούσματα ξεπερνούν για πρώτη φορά τα εισαγόμενα.

Σε ποιες περιοχές εμφανίστηκαν κρούσματα
Τα εισαγόμενα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 483 και τα κρούσματα που αφορούν σε εγχώριες λοιμώξεις είναι 491.

Τα 41 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν χθες σε 9 Περιφερειακές ενότητες της χώρας εκτίναξαν τον αριθμό των εγχώριων κρουσμάτων, πλησιάζοντας το φράγμα των 500 κρουσμάτων σχεδόν σε έναν μήνα.

Η Αττική πλέον μετρά 174 κρούσματα από τα 491 που έχουν καταγραφεί στη χώρα τον Ιούλιο. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί την τελευταία εβδομάδα στις εξής περιοχές: Ξάνθη, Εύβοια, Μαγνησία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Σάμος, Αχαϊα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκιδική, Λέσβος και Κάλυμνος.

64 ανήλικοι θετικοί στην Covid-19 σε ένα μήνα
Την ευρεία κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα για τον Ιούλιο αποτυπώνουν και τα στοιχεία που αφορούν παιδιά που εμφάνισαν τη λοίμωξη Covid-19. Οι ανήλικοι με κορωνοϊό είχαν ήπια συμπτώματα στην πλειονότητα των περιπτώσεων, επιβεβαιώνοντας τις επιστημονικές παρατηρήσεις για την ελαφριά μορφή της νόσου στα παιδιά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ελάχιστα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που παρουσίασε η ελληνική ιστοσείδα «Πρώτο Θέμα» σήμερα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Πρόκειται για ένα 11χρονο κορίτσι και ένα 10χρονο αγόρι, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του παιδιατρικού νοσοκομείου. Κατά πληροφορίες, για το ένα παιδί έχει δρομολογηθεί το εξιτήριο.

Ωστόσο από την αρχή του Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχουν εντοπισθεί 64 ανήλικοι ασθενείς σε όλη τη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει από την αρχή της περιόδου της πανδημίας στη χώρα μας, τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, είναι 265, με τα περισσότερα να καταγράφονται μετά την καραντίνα.
 
Τι σχεδιάζεται για τη χρήση της μάσκας στις εκκλησίες
Η αυξημένη κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα, και ιδίως στην Αττική, κρατά σε εγρήγορση τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές. Στόχος τους είναι να περιοριστεί η κινητικότητα του κορωνοϊού, γι' αυτό και επιχειρούν να υψώσουν εμπόδια στο πέρασμά του. Η επέκταση των κλειστών χώρων όπου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, οι εκκλησίες αποτελούν τους επόμενους κλειστούς χώρους – μετά τις δημόσιες υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και τα εμπορικά καταστήματα- όπου θα γίνει απαραίτητη η χρήση μάσκας. Κατά πληροφορίες, το θέμα έχει ήδη απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο όπως και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με δεδομένο το έντονο θρησκευτικό και λατρευτικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον ερχόμενο μήνα. Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου – από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας- αλλά και το πλούσιο εορτολόγιο του Αυγούστου έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων ώστε να διασφαλιστεί και το προσκύνημα και η προστασία της δημόσιας υγείας.
Ωστόσο, ο συναγερμός για τους αρμόδιους θα χτυπήσει όταν δουν να καταγράφεται σταθερά συνεχόμενη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα συνολικά ή κατά περίπτωση, πχ στην Αττική όπου ήδη ο κορωνοϊός κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες περιοχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Βίντεο ντοκουμέντο-Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την πρώην σύζυγό του στο Μενίδι λίγο πριν τη σκοτώσει
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο