Τα δημόσια ξεσπάσματα στο τελευταίο διάστημα της ζωής του Κωνσταντίνου Τζούμα

 Ο Λάκης Γαβαλάς αποχαιρετά τον γείτονά του με μία πολύ συγκινητική ανάρτηση - Σπύρος Μπιμπίλας για Κωνσταντίνο Τζούμα: «Τον πίεζαν να μιλήσει, γίνονταν συνεχή ατοπήματα από τις εκπομπές»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Μία εμβληματική μορφή, αιρετική προσωπικότητα και κοσμοπολίτης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ταλαντούχος, αιρετικός, κοσμοπολίτης, χορτασμένος… Ο γοητευτικός ηθοποιός με το φουλάρι, ο Αθηναίος με το ιδιαίτερο ντύσιμο, ο ραδιοφωνικός παραγωγός με τους χιλιάδες φανατικούς ακροατές, ο Κωνσταντίνος Τζούμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Με μαύρο χιούμορ, χαρακτηριστική φωνή και μπλαζέ ύφος, ο Κωνσταντίνος Τζούμας ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ένας πραγματικός καλλιτέχνης που μέσα από το συγγραφικό του έργο και με τη συμμετοχή του σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες και σειρές, αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Κυρίως γιατί έλεγε σχεδόν πάντα το αντίθετο από αυτό που ο καθένας μας ήθελε να ακούσει.

Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη. Λάτρευε όμως πάνω από όλα τα Κολωνάρχεια, όπως έλεγε αυτή την περιοχή της Αθήνας μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων. Αντισυστημικός, ενσωμάτωνε με μαεστρία τις ιδιαιτερότητες αυτών των δύο περιοχών και ισορροπούσε με μαγικό τρόπο ανάμεσα στην επαναστατικότητα και τον κοσμοπολιτισμό.

«Υπήρξε μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, σαν καλλιτέχνης έγραψε τη δίκη του ιστορία, ερμηνεύοντας ρόλους ιδιότυπους που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε. Με όλη αυτή την κουλτούρα που κουβάλαγε τον έκανε μοναδικό», δήλωσε ο Χάρης Ρώμας.

Η σπουδαία ερμηνεία του στην «Γλυκιά Συμμορία» και στα «Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» αλλά και ο αξέχαστος ρόλος του στον «Δράκουλα των Εξαρχείων» τον έκαναν να ξεχωρίσει.

Ραδιοφωνικός παραγωγός επί χρόνια σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ». Εξέδωσε τρία αυτοβιογραφικά βιβλία με τους τίτλους “Ως εκ θαύματος”, “Complete Unknown” και “Πανωλεθρίαμβος”.

«Έφυγε ένας από τους πιο οξυδερκείς ευφυής και ευφάνταστους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή. Είχε αφήσει την σφραγίδα του και στην κινηματογραφική ιστορία της Ελλάδας, αλλά και στη θεατρική», δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος Τζούμας «πάλευε» με τον καρκίνο, για να αφήσει τελικά χτες την τελευταία του πνοή.

 

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: «Γλυκιά Συμμορία», «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα», «Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927», «Ακροπόλ», «Οι απέναντι», «Ρεμπέτικο», «Happy day» και «Ο δράκουλας των Εξαρχείων». Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Εγώ δεν…» και «Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος».

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: «Οι Απαράδεκτοι», «Οι Τρεις Χάριτες», «Οι Μεν και οι Δεν» και «Δύο Ξένοι».

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ξεχώριζε πάνω από όλα για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του. Εστέτ, σνομπ, καυστικός, εναλλακτικός ήταν κάποια από τα επίθετα που τον χαρακτήριζαν και τον διαφοροποιούσαν από τους ηθοποιούς της γενιάς του.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του η παραμονή στη Νέα Υόρκη την πολυτάραχη δεκαετία του 70. Πήγε για σπουδές χορού, έκανε μαθήματα με κορυφαίους του είδους όπως ο Άλβιν Νίκολαϊ, αλλά τελικά δεν έγινε χορευτής. Έζησε όμως στο «κόκκινο» για τέσσερα χρόνια σε εποχές καλλιτεχνικού οργασμού και σεξουαλικής απελευθέρωσης στο Μανχάταν.

 

 

Συγκινούν τα λόγια του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Κωνσταντίνο Τζούμα, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

«Ήταν ένας ευφυής άνθρωπος με απίστευτο καυστικό χιούμορ, βιτριολικό», είπε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα» ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί μαζί στο θέατρο και στο σινεμά, ενώ η γνωριμία τους έγινε στη θρυλική «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι.

«Αυτό που θα θυμάμαι πάντα ήταν το πόσο ευχάριστος ήταν στη συντροφιά. Ακόμα και στο σπίτι που ερχόταν ήταν μία όαση χιούμορ και χαράς. Αυτό έχω να θυμάμαι από τον Κωνσταντίνο».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε πόσο είχε στενοχωρηθεί με την τροπή που είχαν πάρει οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα πάνω στο θέμα των γυναικοκτονιών.  «Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα», είχε αναφέρει στο παρελθόν ο Κωνσταντίνος Τζούμας.

«Τον πίεζαν να μιλήσει και γίνονταν συνεχή ατοπήματα μέσα από τις εκπομπές. Ένιωθα πολύ αμήχανα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Το ατόπημα δεν το λέω για τον Κωνσταντίνο Τζούμα, αλλά για το πως χρησιμοποιήθηκε από τις εκπομπές η λάθος έκφραση», ξεκαθάρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 

 

Με ένα σπαρακτικό post, ο Λάκης Γαβαλάς λέει «αντίο» στον καλό του φίλο και γείτονά του, Κωνσταντίνο Τζούμα.

Ο γνωστός σχεδιαστής, ο οποίος διατηρούσε φιλικούς δεσμούς με τον ηθοποιό, ραδιοφωνικό και συγγραφέα, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

«Αγαπημένε μου γείτονα, καλέ μου και ποιοτικέ άνθρωπε..

Εκεί που θα πας θα μάθεις από κοντά για προφητείες αρρώστιες κ.α, αλλά εγώ προσωπικά θα ήθελα να ξέρω ποια θα είναι η αντικατάστασή σου… Καλό παράδεισο θα μου λείψεις» έγραψε ο Λάκης Γαβαλάς για τον Κωνσταντίνο Τζούμα

 

Τα δημόσια ξεσπάσματα το τελευταίο διάστημα της ζωής του

Μεγάλο σάλο είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σχετικά με τις γυναικοκτονίες στη χώρα.

Ήταν μόλις λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως», είχε δηλώσει ο Κωνσταντίνος Τζούμας στο «Πρωινό» και τον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη.

 

 

 

Ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά στο «OPEN Weekend», αλλά και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» εξηγώντας πως το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν «αποτυχημένο χιούμορ».

«Πρώτον, είχα εκνευριστεί γιατί είχε αργήσει ο διευθυντής φωτογραφίας, είχε δουλειά στη Συγγρού. Δεύτερον, αργία μήτηρ πάσης κακίας. Τρίτον, για πρώτη φορά στη ζωή μου αποφάσισα να το παίξω "κακό παιδί". Διότι αν σας μιλούσα κανονικά, ότι τι σχέση έχουν οι γυναίκες, αν είναι φλύαρες με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, θα έλεγαν ότι εντάξει ήταν μία εκπομπή… Θα πω κόντρα πράγματα, εκείνα που δεν πιστεύω» ανέφερε, αρχικά, ο ηθοποιός και συγγραφέας.

 

 

Κωνσταντίνος Τζούμας σε δημοσιογράφο του ΑΝΤ1: «Άντε φύγε από εδώ ανόητη»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Ηρώ Ράντου, η οποία δήλωσε πως την εξόργισαν οι δηλώσεις του ηθοποιού και συγγραφέα. «Σιγά που σε εξόργισε! Μπράβο, μπραβο. Είναι παγκόσμια μάστιγα για ποιους; Για τους κανιβάλους; Δεν είμαι κανίβαλος. Έχω τρυφερότητα για τους μετανάστες, για τα παιδιά και τις γυναίκες. Άντε από εδώ πρωί-πρωί, άντε φύγε από εδώ ανόητη» απάντησε ο ίδιος. 

Αμέσως οι δύο κεντρικοί παρουσιαστές της εκπομπής έσπευσαν να υπεραστιστούν τη συνάδελφό τους, λέγοντας: «Όχι, όχι, μην μιλάτε έτσι. Αρχικά, ο χαρακτηρισμός "ανόητη" για τη δημοσιογράφο δεν είναι δόκιμος. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεύτερον, κ. Τζούμα σάς άκουσαν άνθρωποι που έχουν χάσει τα παιδιά τους, τη μάνα τους, την αδελφή τους. Αυτούς έπρεπε να σκεφτείται».   

 

 

 

Τότε, ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε δεχτεί πολλές αρνητικές κριτικές για τα λεγόμενά του. «Δεν ανακαλώ τίποτα, οι εποχές πρέπει να αλλάξουν, όχι το χιούμορ μας»

Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση, είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα όσα είπε.

«Ήρθε ένας νεαρός στο Φίλιον να μου πάρει συνέντευξη. Αντί να με προστατεύσει, γιατί ούτε ραδιόφωνο κάνω, ούτε social media κάνω, και να μου πει “κύριε Τζούμα, είπατε αυτό, στην εποχή μας αυτό το πράγμα κάτι σημαίνει, μήπως θα μπορούσαμε να το παραβλέψουμε;”… Ο δημοσιογράφος με πήρε τηλέφωνο και ήρθε στο Φίλιον και με βρήκε. Εκεί έχω αναπτύξει έναν δικό μου κόσμο με τους σερβιτόρους, με τους πελάτες…» είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Πέτρος Ξεκούκης: «Έζησα από θαύμα. Ξύπνησα όταν είδα έναν ρασοφόρο να με τραβάει από το αυτοκίνητο…»
Γιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Η έμμεση παραδοχή της σχέσης τους στην κάμερα
Γιώργος Αρμένης: «Με κορόιδευαν επειδή δεν είχα πατέρα, με πληγώνει αυτό ακόμα & τώρα που είμαι 80 χρόνων»
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Κάναμε τα πάντα από ιατρικής πλευράς & προσευχόμασταν για τη σωτηρία της μητέρας μας»
Η αποκάλυψη της Ιωάννας Τούνη για το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί και πώς το κόλλησε
Στο Παρίσι o Κωνσταντίνος Βασάλος με τη φημολογούμενη σύντροφό του, Μαρία Παπαγεωργίου
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»