H Spring/Summer collection 2020 του #Dior μυρίζει αρχαία Ελλάδα...

 

«Τι θα γινόταν αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο» ήταν το μήνυμα του show με την αρχαιοελληνική ομορφιά να κυριαρχεί στην πασαρέλα και να μαγεύει!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Αυτό που είδαμε χθες το απόγευμα στον κήπο του Musée Rodin ήταν ένας πραγματικός ύμνος στην γυναίκα, εμπνευσμένος από την δυναμική Αρχαία Ελληνίδα. Η φεμινίστρια καλλιτέχνης Judy Chicago δημιούργησε μια δραματική διακόσμηση εμπνευσμένη από τον κλασικό κόσμο! Η νέα Haute Couture συλλογή του οίκου Christian Dior για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 αποπλέει επιβλητικότητα και φινέτσα, που επικεντρώνεται γύρω από τη θεϊκή έννοια της θηλυκότητας.

«Τι θα γινόταν αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;» Ήταν ένα ερώτημα που έθεσε η σχεδιάστρια (το βλέπαμε ξεκάθαρα στο πανό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του runway με κόκκινα κεντητά γράμματα) και έγινε η οδηγική έμπνευση για τη Maria Grazia, την σχεδιάστρια της συλλογής και καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου.

 

Το peplos dress κυριάρχησε σε αυτή την συλλογή! Η Maria Grazia εμπνεύστηκε από τα αρχαιοελληνικά σχέδια και δημιούργησε μια collection που τα είχε όλα: μεταξωτά ντραπέ φορέματα, βαμβακερά σακάκια, βολάν και φορέματα με τούλινα layers, κρόσσια, πλεξούδες, χρυσά αξεσουάρ ... Η συλλογή μοιάζει να ξεπηδά πραγματικά από την Ακρόπολη! Χρυσό, μπρονζέ, λαδί και λευκό, τα γήινα χρώματα της Ελλάδας αποτυπώνονται σε όλα τα ρούχα της νέας Haute Couture συλλογής και αποθεώνουν κάθε γυναίκα. Όσο για τα αξεσουάρ; Κι αυτά εναρμονίζονταν με το concept: χρυσά στεφάνια ελιάς, σκουλαρίκια και περιδέραια σε περίτεχνα σχέδια.Το Ελληνικό στοιχείο δεν είναι τυχαία πηγή έμπνευσης σε αυτή τη συλλογή. Με το ηχηρό μήνυμα ότι οι «Γυναίκες μπορούν να κυβερνήσουν τον κόσμο» , η Maria Grazia δεν θα μπορούσε να μην εμπνευστεί από τις πιο δυναμικές γυναίκες της Ιστορίας: τις αρχαίες Ελληνίδες! Εκείνες αποτελούν εξάλλου το πιο ισχυρό μήνυμα θηλυκότητας και δυναμισμού.

Με αυτή την συλλογή η σχεδιάστρια ανέτρεξε στην αρχαία Ελλάδα, έφερε σε συμμετρία τις αρχαίες θεές (την Αθηνά, την Άρτεμη, την Αφροδίτη, την Ήρα) με τις θνητές αρχαίες Ελληνίδες και αγκάλιασε με τον πιο όμορφο τρόπο τη σοφία, την ομορφιά, τη δύναμη, τη δικαιοσύνη ...όλα γένος θηλυκού!

Απόλαυσε τη συλλογή!

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η γνωστή επιχειρηματίας, Πόλυ Χατζηγεωργίου παρουσιάζει τις νέες ultra sexy & chic Raffia bags, των Blue Turtle
Στέλιος Κουδουνάρης: Η συμβουλή του στις γυναίκες & τι πρέπει να έχει μια γυναικεία ντουλάπα
Η Celine Dion, επέστρεψε με μια τόπλες φωτογράφιση στην #Vogue – Όσα είπε για την ασθένειά της
Lewis Hamilton και George Russell με Tommy Hilfiger στο Grand Prix της Σανγκάης
H Victoria Beckham γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της - Ο χορός με τις Spice Girls και o ιππότης David Beckham
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
Όταν η Καίτη Γαρμπή είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Roberto Cavalli στην έπαυλή του - Το μήνυμα της
Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
Η Έλενα Στρογγυλιώτου παρουσιάζει τη νέα Special Occasion Collection 2024!
To κατάστημα GUESS στο MyMall Limassol επέστρεψε πλήρως ανανεωμένο και είναι το ultimate shopping destination!