Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βάζουν στο κάδρο και την Αννίτα για την προεδρία της Βουλής-Πιθανές εκπλήξεις

  03/06/2021 14:46
Βάζουν στο κάδρο και την Αννίτα για την προεδρία της Βουλής-Πιθανές εκπλήξεις

Βάζουν στο κάδρο και την Αννίτα για την προεδρία της Βουλής-Πιθανές εκπλήξεις

  03/06/2021 14:46

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι διαβουλεύσεις εντός και μεταξύ των κομμάτων για την προεδρία της Βουλής, με τις τελικές αποφάσεις να τοποθετούνται χρονικά στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, λίγες ώρες πριν συνέλθει για πρώτη φορά η Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα προχωρήσει με τη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του Σώματος.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ξεκαθάρισαν σήμερα δια στόματος του προέδρου του κόμματος, πως δεν θα μπουν σε παζάρια και συναλλαγές με άλλα κόμματα, αφού θεωρούν πως οι πολίτες και μέσω του εκλογικού αποτελέσματος έστειλαν μηνύματα δυσφορίας για τις τακτικές που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δίνοντας το προφίλ του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα, έκανε λόγο για μια καθαρή θέση και καθαρή πρόταση με καθαρό πρόσωπο, με το κόμμα να έχει υποψήφιο μέχρι τέλους, δηλαδή και στις τρεις ψηφοφορίες που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής για ανάδειξη του επόμενου προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρυφές παρτίδες με... ανοιγμένα χαρτιά για την προεδρία της Βουλής

Μάλιστα στελέχη του κόμματος που ερωτήθηκαν για το ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο, δεν απέκλεισαν να πρόκειται για βουλευτή του κόμματος και όχι απαραίτητα τον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Ευθύμιος Δίπλαρος, ερωτηθείς αν θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος ο υποψήφιος για την προεδρία της Βουλής, κάλεσε άπαντες να αναμένουν τις ανακοινώσεις του κόμματος τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ επανέλαβε τα όσα είπε νωρίτερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου για υποψηφιότητα με καθαρό πρόσωπο. 

Πάντως εάν ισχύουν οι πληροφορίες, ότι στην Πινδάρου θεωρούν ότι έφτασε η ώρα, μια γυναίκα να αναλάβει για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής την Προεδρία, μια τέτοια υποψηφιότητά θα μπορούσε να ήταν η Αννίτα Δημητρίου, η οποία πέραν από αντιπρόεδρος του κόμματος, τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε τη Βουλή και από τη θέση της γραμματέως από την οποία διακρίθηκε και απέσπασε τα εύσημα για το έργο της από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Μάλιστα, η Αννίτα Δημητρίου στις εκλογές της 30ης Μαΐου, αναδείχθηκε η δημοφιλέστερη παγκύπρια, αφού με βάση το εκλογικό σώμα της Λάρνακας, απέσπασε το 16,1% των ψήφων της Επαρχίας και το 62% όσων ψήφισαν Δημοκρατικό Συναγερμό.  

Πάντως η ίδια η κ. Δημητρίου σε δημόσιες τοποθετήσεις της, διαμηνύει ότι η όποια επιλογή θα έρθει θα από τον κομματικό χώρο του ΔΗΣΥ, σε αυτή θα προηγείται ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Στο μεταξύ αύριο η ώρα 12:30 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θα ανακοινώσει τον ή την εκλεκτή για την προεδρία της Βουλής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας