Υπό ασφυκτικό κλοιό ο Καρογιάν, δεύτερες σκέψεις για το deal με Βότση

Φωτιές άναψε στο εσωτερικό της ΔΗΠΑ η αποκάλυψη για το deal μεταξύ του προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν και του Άγγελου Βότση, ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, να του παραχωρήσει την βουλευτική έδρα που εξασφάλισε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΠΑ.

Στελέχη της ΔΗΠΑ ασκούν παρασκηνιακές πιέσεις στον κ. Καρογιάν να αθετήσει την συμφωνία, αφού εκλαμβάνουν το ζήτημα ως υπαρξιακό, δεδομένου ότι και ο κ. Βότσης, όπως και οι υπόλοιποι εκλεγέντες, προέρχονται από την συνιστώσα της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων και ουσιαστικά τα στελέχη της ΔΗΠΑ έμειναν εκτός Βουλής. Οι πιέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ φαίνεται να πιάνουν τόπο, αφού κάνει δεύτερες σκέψεις για την ενεργοποίηση της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Deal με Βότση, ορκίζεται και παραιτείται ο Καρογιάν-Χοντρό παρασκήνιο

Σημειώνεται ότι, πέραν των έντονων υπόγειων πιέσεων που δέχεται ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, άρχισαν πλέον και οι δημόσιες παρεμβάσεις, που τονίζουν την ανάγκη της διατήρησης της έδρας από τον ίδιο. Σε αυτές εμπίπτει η ανάρτηση του υποψηφίου της ΔΗΠΑ Σωτήρη Κάττου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος τονίζει την σημειολογική αξία της κοινοβουλευτικής παρουσίας του Μάριου Καρογιάν και χαρακτηρίζει αυτοαναίρεση την ενεργοποίηση της συμφωνίας.

«Η φυσική και πολιτική παρουσία του Μάριου Καρογιάν στη νέα Βουλή έχει τη δική της σημαντική σημειολογία. Σηματοδοτεί το αυθεντικό Κέντρο. Σηματοδοτεί την πλειοψηφική δυναμική της νέας προοπτικής», αναφέρει ο κ. Κάττος. Υποστηρίζει, περαιτέρω, πως «τυχόν πολιτική απουσία του Μάριου Καρογιάν από τη νέα Βουλή, συνιστά de facto και de jure αυτοαναίρεση της ΔΗΠΑ». «Επιβάλλεται η παρουσία του Μάριου Καρογιάν στη Βουλή, για να καθοδηγήσει τη νέα προοπτική στο νησί», καταλήγει το βίντεο.

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών