Deal με Βότση, ορκίζεται και παραιτείται ο Καρογιάν-Χοντρό παρασκήνιο

Χοντρό παρασκήνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε πολλά μέτωπα, την αμέσως επομένη των εκλογών, το οποίο, μεταξύ άλλων, αγγίζει όχι μόνο την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κοινοβουλίου, αλλά και πιθανές ανακατατάξεις στη σύνθεση του Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, προς υλοποίηση φαίνεται να βαδίζει συμφωνία μεταξύ του Μάριου Καρογιάν και του Άγγελου Βότση, βάσει της οποίας ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ θα παραιτηθεί από βουλευτής αμέσως μετά την ορκωμοσία του, προκειμένου τη θέση του να καταλάβει ο κ. Βότσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάριος Καρογιάν εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, με τον κ. Βότση να έρχεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ στην επαρχία και να μένει εκτός.

Αυτή η αλλαγή δεν αποκλείεται να είναι καταλυτικής σημασίας ενόψει της ψηφοφορίας για την Προεδρία της Βουλής, καθώς το όνομα του κ. Βότση άρχισε ήδη να κυκλοφορεί στα πολιτικά πηγαδάκια ως πιθανή υποψηφιότητα, ενώ δεν είναι καν βουλευτής αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Άγγελος Βότσης θα μπορούσε να υποστηριχθεί, πέραν της ΔΗΠΑ, από τον ΔΗΣΥ και την ΕΔΕΚ.

Με δεδομένο το προηγούμενο που υπάρχει με την περίπτωση της Ελένης Θεοχάρους και του Γιώργου Παπαδόπουλου, που οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου δικαστική διαμάχη και σε μια Βουλή χωρίς 56ο βουλευτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται ότι οι όποιες εξελίξεις θα προκύψουν μετά που ο κ. Καρογιάν θα δώσει την νενομισμένη βεβαίωσή του στη Βουλή και θα είναι πλέον, με πάσα επισημότητα, βουλευτής. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορεί να ακολουθηθεί ομαλά  η διαδικασία παραίτησης και διαδοχής του από τον πρώτο επιλαχόντα, χωρίς οποιαδήποτε παρατράγουδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)