Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προβληματισμός στο ΑΚΕΛ, ανέλαβε την ευθύνη ο Άντρος-«Δεν καταφέραμε να πείσουμε»

  30/05/2021 22:27
Προβληματισμός στο ΑΚΕΛ, ανέλαβε την ευθύνη ο Άντρος-«Δεν καταφέραμε να πείσουμε»

Προβληματισμός στο ΑΚΕΛ, ανέλαβε την ευθύνη ο Άντρος-«Δεν καταφέραμε να πείσουμε»

  30/05/2021 22:27

Δεν καταφέραμε να πείσουμε, κυρίως ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αναμέναμε, το σεβόμαστε και θα το μελετήσουμε ενδελεχώς για να εξαγάγουμε τα ανάλογα συμπεράσματα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παραπέμποντας στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος 25 – 27 Ιουνίου, «για έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για να δούμε πώς θα επανέλθει το ΑΚΕΛ στη θέση, που πραγματικά του αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέτυχε να πιάσει το μίνιμουμ των στόχων του-Μεγάλος χαμένος το ΑΚΕΛ

Δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε σε εσωστρέφεια, ανέφερε ο Αντρος Κυπριανού, που κληθείς να πει αν θα αναλάβει τις ευθύνες του και αν θα παραιτηθεί, είπε ότι στο ΑΚΕΛ αναλαμβάνουν συλλογικά τις ευθύνες.

Η απογοήτευση των πολιτών εκφράστηκε είτε με την ψηλή αποχή, είτε με την ψήφο διαμαρτυρίας, είπε αναφέροντας ότι εξακολουθούν να ανησυχούν για το επικίνδυνο αδιέξοδο στο Κυπριακό, την επικίνδυνη αύξηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, που αποκτά θεσμικό χαρακτήρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με την ίδια συνέπεια όλα συνιστούν το ιδεολογικό και πολιτικό μας DNA. Να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, ν’ αντιστεκόμαστε στην θεσμική διαφθορά που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού και να υπηρετούμε με προσήλωση το στόχο της λύσης του Κυπριακού».

Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, παραμένει η βασική δύναμη στο χώρο της αντιπολίτευσης και είναι χρέος απέναντι στην ιστορία του κόμματος και τους πολίτες να εργαστούν για Βουλή με φιλολαϊκό και κοινωνικό πρόσημο. «Εχουμε την υποχρέωση να εργαστούμε για προοδευτική αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου».

Ερωτηθείς για το θέμα ανάληψης ευθυνών και αν θα παραιτηθεί, ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι ευθύνες στο ΑΚΕΛ αναλαμβάνονται συλλογικά και «σε ότι με αφορά σίγουρα θ’ αναλάβω τις ευθύνες οι οποίες μου αναλογούν».

Σε ό,τι αφορά το πού αποδίδεται η πτώση των κομμάτων του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ είπε ότι θα τα δουν αναλυτικά από αύριο το πρωί και θα δώσουν την ολοκληρωμένη τους άποψη.

Σε παρατήρηση ότι το ΑΚΕΛ χάνει ποσοστά από το 2011 και αν αυτό σημαίνει ότι το κόμμα δυσκολεύεται να περάσει τις θέσεις του στον λαό, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε «είναι προφανές ότι έχουμε πρόβλημα. Θα το αναλύσουμε στο συνέδριο και θα επιδιώξουμε να βρούμε όλους τους λόγους που υπάρχει αυτό το πρόβλημα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση «απομονωμένη ούσα από όλα τα υπόλοιπα κόμματα δεν νομίζω ότι έχει ποσοστά που της επιτρέπουν να λέει ότι έχει πείσει την κυπριακή κοινωνία με τις πολιτικές τις οποίες ακολουθεί».

Η κυβέρνηση, ανέφερε, θα έχει πρόβλημα να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός ή εντός Βουλής. «Αν δεν καταλάβει ότι χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός στα πολιτικά κόμματα, μεγαλύτερη συζήτηση μαζί τους για την προώθηση διαφόρων πολιτικών, μεγαλύτερη προσπάθεια για συναίνεση με τα πολιτικά κόμματα, θεωρώ ότι θα δυσκολευτεί πολύ».

Για τους σχεδιασμούς για τις προεδρικές εκλογές, ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι οι Προεδρικές θα γίνουν, χρειάζεται η σημερινή κυβέρνηση να απομακρυνθεί από την εξουσία. Οι σχεδιασμοί θα ξεκινήσουν, πρόσθεσε, «αν είναι αύριο ή μετά από 3 – 4 εβδομάδες, αυτό θα το δούμε».

Για τις έδρες, ο κ. Κυπριανού είπε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο απώλειας μίας έδρας.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί το ποσοστό που πήρε το ΑΚΕΛ ως απόρριψη των θέσεων του κόμματος, απάντησε «δεν θα έλεγα αυτό το πράγμα».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι «είναι απλά μια υποχώρηση. Να είσαστε βέβαιοι ότι αυτό το κόμμα, με τις τόσο βαθιές ρίζες ανάμεσα στον κυπριακό λαό, θα βρει τη δύναμη να κάνει τις σωστές αναλύσεις, να εξαγάγει τα σωστά συμπεράσματα, να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές και να επανέλθει δυνατό, ισχυρό, δύναμη για τ λαό. Να είσαστε σίγουροι γι’ αυτό».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του, ν’ αναλαμβάνει τις ευθύνες το, να διορθώνει τα λάθη του και να προχωρά μπροστά.

Θα τα συζητήσουν μεταξύ τους ολοκληρωμένα, με ειλικρίνεια και θα μιλήσουν στον κυπριακό λαό. «Εκείνο που θέλω να σας πω απόψε είναι το κεφάλι ψηλά». Θα συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά, πρόσθεσε ενώ ανταποκρινόμενος σε συνθήματα νέων που φώναζαν «εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, με την Αριστερά αντίσταση και πάλι» απάντησε «όταν έχεις τέτοια νεολαία, να είσαστε βέβαιοι ότι πάντα θα πάμε μπροστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας