Τρίτη 28 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ομαλά ολοκληρώθηκε η υποβολή 141 υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές στη Λεμεσό

  12/05/2021 17:41
Ομαλά ολοκληρώθηκε η υποβολή 141 υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές στη Λεμεσό

Ομαλά ολοκληρώθηκε η υποβολή 141 υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές στη Λεμεσό

  12/05/2021 17:41

Σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, με συνολικά 141 πρόσωπα να υποβάλλουν υποψηφιότητα, τα 138 από 15 κομματικούς συνδυασμούς και τρία ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, δήλωσε ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου, προσθέτοντας ότι «έχουν ληφθεί όλα τα προστατευτικά μέτρα, με διαχωριστικά plexiglass, αντισηπτικά και μάσκες για άπαντες, ενώ δεν έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα».

Οι πρώτες υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από την «Αλλαγή Γενιάς», ενώ ακολούθησαν, το Κίνημα «Αλληλεγγύη», η «Αμμόχωστος για την Κύπρο», το ΑΚΕΛ, το Κίνημα «Αφύπνιση 2020», η Δημοκρατική Παράταξη, το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, οι  «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, το ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ο Πατριωτικός Συνασπισμός και η «Πνοή Λαού». Γύρω στο μεσημέρι κατατέθηκαν οι μεμονωμένες υποψηφιότητες του Ευάγγελου Πουργουρίδη, Χριστόδουλου Χριστοδούλου και Φοίβου Σπάρου.

Ο κ.Αλεξάνδρου σημείωσε ότι οι προετοιμασίες για τις εκλογές της 30ης Μαΐου, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και κάποια προβλήματα στελέχωσης των εκλογικών κέντρων έχουν σχεδόν ξεπεραστεί.

Συνολικά, δικαίωμα ψήφου στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού έχουν 155,270 ψηφοφόροι, που είναι κατανεμημένοι σε 345 εκλογικά κέντρα, είπε και πρόσθεσε ότι, το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο θα βρίσκεται στα Κ.Πολεμίδια με 598 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους της Αμμοχώστου, ενώ το μικρότερο εκλογικό κέντρο, με μόλις 47 ψηφοφόρους, θα λειτουργήσει στον Παλιόμυλο.

Για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και θα αιτηθούν, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να ψηφίσουν, συνέχισε, θα υπάρξουν μέχρι και 40 κινητές μονάδες με ειδικά κατασκευασμένη κάλπη, μικρότερου μεγέθους και ελαφρύτερου βάρους, ώστε να μεταφέρονται εύκολα.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, οι κάλπες αυτές θα μεταφέρονται με περιπολικά της Αστυνομίας που θα επανδρώνονται από δυο αστυνομικούς, τον προεδρεύων και το βοηθό του, ενώ θα ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την ψηφοφορία των πολιτών που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή σε δημόσια νοσηλευτήρια.

Σημείωσε δε ότι, θα μπορούν να εξυπηρετούνται ακόμη και ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται εκτός της εκλογικής επαρχίας τους, αφού οι κινητές μονάδες θα είναι έτοιμες να μεταβούν σε οποιαδήποτε επαρχία για να διασφαλίσουν το δικαίωμα ψήφου των πολιτών.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους ασθενείς με κορωνοϊό θα πρέπει να συμπληρωθούν μέχρι τις 28 Μαΐου και ώρα 18:00, ενώ ο αριθμός των κινητών μονάδων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων, με δεδομένο ότι η καθεμιά μπορεί να εξυπηρετήσει περί τους 30 εκλογείς.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

Υποψηφιότητα υπέβαλαν, με αλφαβητική σειρά συνδυασμού, για το ΑΚΕΛ, 12 υποψήφιοι που είναι οι Γεωργίου Γεώργιος, Γεωργίου Ράνια, Γιαννακάς Πέτρος, Ζεμενίδης Αυξέντης, Ιωάννου Αργεντούλα, Καυκαλιάς Αντρέας, Κλεάνθους Πέτρος, Κώστα Κώστας, Λάρκου Παναγιώτης, Νικολάου Μαρίνα, Παυλίδης Μιχάλης και Συλικιώτης Νεοκλής.

Για την Αλλαγή Γενιάς, οι 10 υποψήφιοι είναι οι Βρυωνίδης Σπύρος, Γιασεμίδου Ελένη, Ευρυπίδου Ράνια, Κυπριανού Πάνος, Κυριάκου Βάσος, Κωνσταντίνου Χάρης, Παναγιώτου Γεώργιος, Παπαβασιλείου Φάνη, Παπασοφοκλή Κυριακή (Κούλλα) και Ρούσσος Μάριος.

Συνολικά 12 είναι οι υποψήφιοι του Κινήματος «Αλληλεγγύη» στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού και πρόκειται για τους, Αλεξάνδρου Όμηρο, Γεωργίου Γεώργιο, Γκάϋ Φράνσις Νεκτάριο, Μιχαήλ Άννα, Μπάρρη Κυριάκο, Παπαδόπουλο Γεώργιο, Τσίτση Γιάννη, Ττοππουζή Πρόδρομο, Χριστοδούλου Μιχάλη, Χριστοφή Τσιόππη Χριστάκη, Χριστοφίδη Γάτα και Χρυσάνθου Ηρόδοτος.

Στον κομματικό συνδυασμό «Αμμόχωστος για την Κύπρο» οι υποψήφιοι βουλευτές είναι τρεις, η Μαρνέρου Ερμιόνη (Έρμα), ο Σεργίδης Κρίστης και η Χατζηδημητρίου – Παπά Πολυξένη (Ξένια).

Για την «Αφύπνιση 2020», υποβλήθηκαν έξι υποψηφιότητες και συγκεκριμένα πρόκειται για τους, Αθανασίου Θανάση (Νάσο), Αποστόλου Ιωάννη (Γιάννη), Γιαλλουρίδη Σταύρο, Κουμή Μιχάλη, Κουτρουκίδη Λούκα (Λούης) και Μηνά Πέτρο.

Δώδεκα είναι οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Παράταξης με πρώτο τον Πρόεδρο του κόμματος, Κάρογιαν Μάριο, ενώ ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι,  Αναστασίου Πάνος, Βασιλείου Στέφανη, Βότσης Άγγελος, Γεωργίου Χρυσοστόμου Λένια, Γρηγορίου Καλοπαίδη Μαρίλια, Θεοδότου Μάριος, Νικολαΐδης Αντώνης, Νικολαΐδης Βύρωνας, Πλισς- Κωνσταντίνου Άννα, Φιλίππου Πέτρος και Χριστοδούλου Χρίστος.

Οι 12 υποψήφιοι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος στη Λεμεσό είναι οι, Κυπριανού Βανέσσα, Λεωνίδου Πανίκος, Μακαρίου Γιώργος, Μακρίδης Γρηγόρης, Μυλωνάς Παύλος, Νικολαΐδης Ντίνος, Ορφανός Μάριος, Σάββα Σώτος, Σταδιώτης Μάριος, Χαραλαμπίδης Νεόφυτος, Χατζηχαραλάμπους Στέλιος και Χριστοδούλου Άννα.  

Ισάριθμες υποψηφιότητες και στον Δημοκρατικό Συναγερμό, με θέση στο κοινοβούλιο να διεκδικούν οι Αγαθοκλέους Ηρακλής, Βασιλείου Μιχάλης, Διογένους Γιώργος, Δίπλαρος Ευθύμιος, Ιορδάνου Ονησίφορος, Καραμανίδης Κλεάνθης, Κυπριανού Ανδρέας, Σπύρου Νίκος, Σταύρου Ελένη, Σύκας Νίκος, Τσιρίδου Φωτεινή  και Χατζημανώλη – Γλυκή Μαρίνα.

Από πλευράς Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, υπέβαλαν υποψηφιότητα οι, Αλκιβιάδης Φοίβος, Ανδρέου Ανδρέας, Ανωγυριάτης Πόλυς, Διομήδους Διομήδης (Μίμης), Θεμιστοκλέους Ανδρέας, Κολιού Μαρία, Κυριακίδης Νίκος, Νικολάου Παναγιώτης, Σαββίδης Πάρις, Σούγλης Δημήτρης, Χαραλάμπους Μάριος και Χαραλάμπους Νίκος.

Οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» υπέβαλαν 10 υποψηφιότητες, με τους Αριστείδου Άριστο, Γεωργίου Ελευθέριο (Λευτέρη), Γιασεμή Αντωνάκη, Ευσταθίου Αλέξη, Θεοφάνους Κωνσταντίνο, Μακρυγιώργη Γεώργιο, Ονησιφόρου Πάρι, Παπαλεοντίου Χρυσούλλα (Χρύσια), Σάββα Νάταλη και Χαραλάμπους Αλέξη.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατέρχεται στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού με 12 υποψηφίους, που είναι οι, Δευτεράς Νικόλας, Ευλαβή Ανδρέας, Κούρρης Κυριάκος, Λακκοτρύπης Στέλιος, Νικολάου Νεοφυτούλα (Φυτούλα), Ονουφρίου – Χριστοδούλου Φρύνη, Ορουντιώτης Κωνσταντίνος, Παπαδούλης Σταύρος, Παπής Άλκης, Πιερίδου Μόνικα, Πιττάκαρας Πάρης, και Χαγουίλα Έτμοντ.

Δώδεκα είναι και οι υποψήφιοι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, με πρώτο τον Πρόεδρο Σιζόπουλο Μαρίνο, ενώ ακολουθούν οι, Δημητρίου Χρυσοβαλάντης (Βαλεντίνος), Ευσταθίου Γιώργος, Ιακώβου Χριστάκης (Χρήστος), Κόμπος Αδάμος, Λυσάνδρου Λύσανδρος, Σκανδάλη Γεωργία (Γιούλα), Στυλιανίδη Ερμούλα, Στυλιανίδης Στέλιος, Στυλιανού Ιωάννης, Φωτίου Γιώργος και Χαραλάμπους Πάμπος.

Από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, υποψηφιότητα υπέβαλαν οι, Αδάμου Κυριάκος, Αριστοδήμου Χέλεν, Έλλης Άντονυ, Κλημίδου Νικόλ, Νεοφύτου Νεόφυτος, Στύλλας Στυλιανός.

Οι υποψήφιοι από τον «Πατριωτικό Συνασπισμό» είναι οι, Μοχσενί Ερφάν, Παπαφίγγος Ανδρέας και Περατικός Νικόλας, ενώ από την «Πνοή Λαού» υπέβαλαν υποψηφιότητα οι, Ερωτοκρίτου Γιώργος, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος (Ντίνος), Παναγιώτου Πέτρος και Τσοκαλά Ελένη.

Τέλος, οι τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι είναι οι Πουργουρίδης Ευάγγελος, Σπάρος Φοίβος και Χριστοδούλου Χριστόδουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας