Σάββατο 20 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Με ρεκόρ συμμετοχών στον μαραθώνιο των βουλευτικών τα κόμματα-659 υποψήφιοι

  12/05/2021 15:14
Με ρεκόρ συμμετοχών στον μαραθώνιο των βουλευτικών τα κόμματα-659 υποψήφιοι

Με ρεκόρ συμμετοχών στον μαραθώνιο των βουλευτικών τα κόμματα-659 υποψήφιοι

  12/05/2021 15:14

Ομαλά, χωρίς παρατράγουδα και με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων σε όλες τις Επαρχίες και πλέον τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία για την 30η Μάϊου. Οι περισσότερες υποψηφιότητες κατατέθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω των εδρών στην επαρχία Λευκωσίας και οι λιγότερες στην Επαρχία Κερύνειας. 

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογών Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, υποβλήθηκαν συνολικά 659 υποψηφιότητες εκ των οποίων οι οκτώ ήταν μεμονωμένες. Ειδικότερα: 

  • Στη Λευκωσία υποβλήθηκαν 244 υποψηφιότητές για 20 έδρες (216.815 εκλογείς)
  • Στη Λεμεσό 141 υποψηφιότητες για 12 έδρες
  • Στην Αμμόχωστο 128 υποψηφιότητες για 11 έδρες  (114, 393 εκλογείς)
  • Στην Λάρνακα 68 υποψηφιότητες για έξι έδρες (98,416 εκλογείς)
  • Στην Πάφο 45 υποψηφιότητες για τέσσερις έδρες (44. 817 εκλογείς) 
  • Στην Κερύνεια 33 υποψηφιότητες για τρεις έδρες (28.816 εκλογείς)

Αβέρωφ: Απέναντι στον ανεύθυνο Λαϊκισμό

Για μια ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο, μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές στο Συνεδριακό Κέντρο και ζήτησε να υπάρχει καθαρή γραμμή στην οικονομία και μια Βουλή ικανή να λαμβάνει αποφάσεις.

Αυτές οι μέρες, είπε, «είναι μέρες ελευθερίας. Αφήνουμε σιγά σιγά αλλά σταθερά πίσω μας τους περιορισμούς της πανδημίας. Σηκώνουμε τα μανίκια για την επανεκκίνηση της οικονομίας με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης των 3 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο».

3900632072424432 37588

Μπορούμε να κερδίσουμε, είπε, «από τα κονδύλια της ΕΕ για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις για την πράσινη ανάπτυξη, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να στηρίξουμε τους κλάδους της οικονομίας που πλήγηκαν και να βοηθήσουμε το σύνολο της οικονομίας».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, «κάνουμε μια νέα προσπάθεια για την απελευθέρωση του τόπου μας  και την επανένωση της διαιρεμένης μας πατρίδας. Για να τα καταφέρουμε όμως όλα αυτά, χρειαζόμαστε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καθαρή γραμμή στην οικονομία και μια βουλή ικανή να παίρνει αποφάσεις».

Απέναντι στον ανεύθυνο λαϊκισμό, είπε, «προτάσσουμε την Κύπρο του αύριο. Όχι σε επικίνδυνα πειράματα στην οικονομία. Όχι σε άγονα κομματικά παιχνίδια στη Βουλή. Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να γυρίσει πίσω. Ζητούμε τη στήριξη του ΔΗΣΥ ως τη δύναμη ευθύνης, σοβαρότητας και υπευθυνότητας για τη σταθερότητα της χώρας», συμπλήρωσε.

Άντρος: Καταργούν ιστορία 30 ετών

Mε το όνομα ΑΚΕΛ υποβάλλονται οι υποψηφιότητες του κόμματος για τις βουλευτικές μετά το θέμα που προέκυψε με την ονομασία και την προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού τονίζει πως το θέμα δεν έληξε και θα το πολεμήσουν ως το τέλος.  "Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, αφήστε τους δικηγόρους να το αποφασίσουν", ήταν η δήλωσή του.

3900633535411188 37646

Σε δηλώσεις κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων ο κ. Κυπριανού είπε ότι σήμερα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες ως ΑΚΕΛ, Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού και εξέφρασε τη λύπη του γιατί η Κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία "επιχειρώντας να καταργήσουν προϊστορία τριάντα ετών, δεκαέξι εκλογικές αναμετρήσεις και αμέτρητες συμμετοχές διεθνώς, μας επέβαλαν αυτή την εξέλιξη". Το Διοικητικό Δικαστήριο, είπε, έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την προσφυγή του κόμματος και ότι αρμόδιο να το πράξει είναι το εκλογοδικείο και το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμά του δικαιώματα μέχρι τέλους, "με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

"Ενώπιον του Κυπριακού λαού θέτουμε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους καταξιωμένους, έμπειρους, νέους, με γνώσεις και ικανότητες σε όλο το φάσμα της σύγχρονης κοινωνίας, έντιμους και αφοσιωμένους στην υπεράσπιση του κοινού καλού", ανέφερε. Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, οι εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι αρνητικές και η κυπριακή κοινωνία νοιώθει να της κλέβουν λίγο-λίγο την ελπίδα για τη λύση του Κυπριακού, για έξοδο από τα αδιέξοδα της κρίσης, και η πανδημία αλλά οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, όπως είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι "μαζί κερδίσαμε πολλά για την Κύπρο, για το λαό μας, για τον κόσμο της δουλειάς, για το κοινωνικό κράτος. Μαζί θα συνεχίσουμε και μετά τις 30 του Μάη, με το ΑΚΕΛ δυνατό για να υπάρχει μέσα στη Βουλή μια δυνατή φωνή για τους πολλούς, για να δώσουμε την μάχη για την προοδευτική αλλαγή, για να κτίσουμε μαζί την Κύπρο που αξίζει στους νέους μας, για την Κύπρο που μας αξίζει".

Η απαντηση του Εφόρου Εκλογών
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το όνομα του ΑΚΕΛ, ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου είπε πως είναι δεσμευμένος να τηρήσει τη νομοθεσία όπως αυτή ερμηνεύεται από τον Γενικό Εισαγγελέα. «Αν προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στη συνέχεια και με βάση την καθοδήγηση από τον Γενικό Εισαγγελέα θα λειτουργήσουμε ανάλογα. Το ΑΚΕΛ, σημείωσε, έχει κατέλθει στις εκλογές, έχει υποβάλει υποψηφιότητες με εκλογικό συνδυασμό με συγκεκριμένο όνομα που συμπίπτει με το όνομα με το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτικών κομμάτων, και σημείωσε πως για αυτά τα θέματα δεν έχει αρμοδιότητα ο Γενικός Έφορος, ο οποίος είναι μακριά από αυτές τις διαδικασίες, αλλά είναι θέματα που θα χειριστεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Νικόλας: Η επιλογή είναι ξεκάθαρη

Στις 30 του Μάη η επιλογή είναι ξεκάθαρη, ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, ανέφερε ότι και επίσημα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πλέον 56 εξαιρετικούς υποψήφιους, και όλοι μαζί θα εργαστούμε σκληρά για να μεταφέρουμε τα μηνύματά μας σε κάθε Κύπρια και σε κάθε Κύπριο συμπατριώτη μας.

3900634274392662 37590

"Το μήνυμα πως με τη συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές ότι μπορούμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που πληγώνουν την αξιοπρέπειά μας, με τη ψήφο μας μπορούμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που εξευτελίζουν την κοινωνία μας, με ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις ευάλωτες ομάδες αλλά και τη μεσαία τάξη, την κοινωνία ολόκληρη", δήλωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να επιβάλει την διαφάνεια, τον έλεγχο και την κάθαρση και με τη φωνή της διεκδίκησης, με τη νέα στρατηγική, μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο η Τουρκία να επιβάλει λύση συνομοσπονδίας δύο κρατών στο Κυπριακό.

"Στις 30 του Μάη η επιλογή είναι ξεκάθαρη, ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή", ανέφερε.

Σιζόπουλος: Θα διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 30ης Μαΐου δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, του κόμματος, για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, σημειώνοντας ότι θα διαψευστούν δημοσκοπήσεις και προβλέψεις όσων απαξιώνουν την ΕΔΕΚ.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο κ.Σιζόπουλος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι, ως ΕΔΕΚ, « θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα, με ήθος, με εντιμότητα και μετριοπάθεια, την προεκλογική μας εκστρατεία, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού και όχι μόνο».

3900636543597754 37614

Βασικός μας στόχος, συνέχισε, «είναι να υπηρετήσουμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας, την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη σωστή επίλυση του Κυπριακού, αλλά ταυτόχρονα, να βρισκόμαστε δίπλα από τα προβλήματα του πολίτη».

Κυρίως, υπέδειξε, η ΕΔΕΚ θα βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, «λόγω και της οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας στην περίοδο 2012-13, λόγω δυστυχώς των αυθαίρετων και άδικων, σε πολλές περιπτώσεις, εκποιήσεων των τραπεζών σε βάρος των πολιτών, αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ερωτηθείς αν αισθάνεται αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε θετικά, τονίζοντας πως, «για ακόμα μια φορά θα διαψεύσουμε και τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και τις προβλέψεις όλων αυτών που καιροφυλακτούν να απαξιώσουν την ΕΔΕΚ».

«Όπως πράξαμε και στο παρελθόν και αυτή την φορά θα πράξουμε το καθήκον μας», είπε και υπογράμμισε ότι, ειδικά αυτή τη φορά, «έχουμε έναν πρόσθετο λόγο να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον, ως απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή της ΕΔΕΚ, τον Βάσο Λυσσαρίδη, που απεβίωσε πριν από λίγες μέρες».

Θεοπέμπτου: Να κοιτάξουν τις πράσινες πολιτικές
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου κάλεσε τον κόσμο πρώτα από όλα να πάει να ψηφίσει και να μην καταφύγει στην αποχή σε τέτοιες εποχές, ιδιαίτερα εποχές με τόσο έντονη την οσμή της διαφθοράς και απτά παραδείγματα για το τι συμβαίνει.

"Καλούμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και καλούμε όλους να κοιτάξετε τις πράσινες πολιτικές και να μας τιμήσετε με την ψήφο σας", δήλωσε ο κ. Θεοπέμπτου.

3900637566502868 37621

Κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές ο κ. Θεοπέμπτου δήλωσε ότι είμαστε σε μια δύσκολη εποχή για την Κύπρο και ολόκληρο τον πλανήτη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος με την πανδημία, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα εισοδήματα του κόσμου, και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και για πρώτη φορά τα νοιώθουμε.

"Όμως η διαδικασία η δημοκρατική για τις βουλευτικές συνεχίζεται, έχουμε υποβάλει τις υποψηφιότητες , ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, το Κίνημα είναι έτοιμο να δουλέψει για την κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την οικονομία, τα θέματα που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και από αυτά όλα, τα θέματα για την πράσινη πολιτική, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νεολαία και όλα αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε ως Κίνημα", ανέφερε.

Χρίστου: Να αποκτήσουμε ρυθμιστικό ρόλο
Ο στόχος του ΕΛΑΜ σε αυτή την αναμέτρηση είναι να αποκτήσει ρυθμιστικό ρόλο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Λευκωσία, εκφράζοντας την άποψη ότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι οι 56 υποψήφιοι του ΕΛΑΜ είναι άνθρωποι έντιμοι, πατριώτες, προερχόμενοι μέσα από την ίδια την κοινωνία, που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.

3900638317184492 37664

 «Διεκδικούμε τη στήριξη του κόσμου για να μπορέσουμε μέσα από τη νέα Βουλή να συνεχίσουμε το σοβαρό έργο το οποίο ήδη επιτελούμε εδώ και πέντε χρόνια», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι θέματα προτεραιότητας για το ΕΛΑΜ είναι το εθνικό ζήτημα, τα ζητήματα των δανείων των τραπεζών, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας αλλά και το μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και αφορά την παράνομη μετανάστευση.

Πρόσθεσε ότι στις επερχόμενες εκλογές ένα διεφθαρμένο κομματικό σύστημα που κτίστηκε για δεκαετίες, αντιπαλεύει με μια δύναμη που είναι καθαρότατη, αφού κανένα σκάνδαλο από αυτά που παρακολουθεί ο κόσμος καθημερινά δεν αφορά το ΕΛΑΜ και δεν υπάρχει, όπως είπε εμπλοκή από κανένα στέλεχος του ΕΛΑΜ.  

«Είναι κρίσιμες οι εκλογές και η επόμενη μέρα μπορεί να ξημερώσει πολύ διαφορετικά. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και ειδικά τη νεολαία, να είναι παρούσα γιατί μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχουν δικαίωμα και ιερό καθήκον να αποφασίσουν ποιος θα κυβερνά τα επόμενα χρόνια και ποιος θα αποφασίσει για όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μέσα από τα έδρανα του κοινοβουλίου. Ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ είχε θέσει το 2016 στόχο να αποκτήσει θεσμικό ρόλο, ενώ σήμερα ο στόχος τους είναι να αποκτήσουν ρυθμιστικό ρόλο. «Θεωρούμε πως υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες προϋποθέσεις και πως η κοινωνία έχει αγκαλιάσει και στηρίξει το ΕΛΑΜ τα τελευταία πέντε χρόνια και θα μας δώσει αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε.

Θεοχάρους: Να ξεπεράσουμε τα ποσοστά του 2016
Αισιοδοξία ότι η «Αλληλεγγύη» όχι μόνο θα πιάσει, αλλά και θα ξεπεράσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων στη Λευκωσία για τις εκλογές του Μαΐου.

«Με απόλυτη αισιοδοξία καταθέσαμε σήμερα τις υποψηφιότητες μας για την επαρχία Λευκωσίας, με την δύναμη, την εμπειρία, το σφρίγος της νιότης, το πάθος για την πατρίδα μας, με καθαρά χέρια, με εντιμότητα με την εμπειρογνωμοσύνη εκείνων που είναι χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε.

3900639175351494 37624

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι όχι μόνο η «Αλληλεγγύη» θα πιάσει τα ποσοστά της προηγούμενης αναμέτρησης, αλλά θα τα ξεπεράσει κιόλας. Όπως είπε, ήδη σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις βρίσκονται πάνω από τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ευχήθηκε αυτή η δημοκρατική διαδικασία να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και να μπορέσουν να κάνουν τη δημοκρατία στην Κύπρο καλύτερη και πιο ισχυρή με εκδημοκρατισμό και των θεσμών και απαλλαγή του τόπου από το άγος της κακοδιαχείρισης, της διαφθοράς που μαστίζει την πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Ανέφερε ακόμα ότι η εντιμότητα και οι ικανότητες των υποψηφίων του Κινήματος για τους  οποίους, όπως είπε,  αισθάνεται πολύ μεγάλη περηφάνια είναι εχέγγυα για αυτή την αλλαγή που επιδιώκεται.

«Και θα την φέρουμε αυτή την αλλαγή. Γιατί είμαστε ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό κίνημα και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα», ανέφερε.

Καρογιάν: Η ΔΗΠΑ η έκπληξη των εκλογών

Τη βεβαιότητα του ότι, μαζί με τους πολίτες, η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι η έκπληξη των βουλευτικών εκλογών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της, Μάριος Καρογιάν, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Στις δηλώσεις του, ο κ.Καρογιάν ανέφερε ότι σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς επίσημα η Δημοκρατική Παράταξη καταθέτει το ψηφοδέλτιο «με το οποίο θα δώσουμε τη μάχη γι' αυτές τις βουλευτικές εκλογές».

3900640255821346 37631

Ο τόπος μας, συνέχισε, βρίσκεται ενώπιον σοβαρών κινδύνων και μεγάλων προκλήσεων, που διακυβεύουν και το μέλλον του και την προοπτική του και τη συνοχή του, προσθέτοντας ότι «ο  τόπος μας βρίσκεται μπροστά σε μια πολυεπίπεδη υγειονομική, οικονομική, θεσμική κρίση, που σίγουρα, αυτό που απαιτεί ο λαός, απαιτούν οι πολίτες, είναι να υπάρξουν διέξοδοι σε αυτά τα αδιέξοδα».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ σημείωσε ότι «είναι η ώρα των συνθέσεων, των συναινέσεων, είναι η ώρα της ενότητας, είναι η ώρα του αλληλοσεβασμού» και πως θα πρέπει να σταματήσει ο διχασμός και οι άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, «που ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα».

«Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην ιστορία, τις ευθύνες μας στην κοινωνία, τις ευθύνες μας στους πολίτες», είπε και υπέδειξε πως, ο δρόμος που η Δημοκρατική Παράταξη προτείνει, είναι αυτός της συνεννόησης, μακριά από λαϊκισμούς, με διεκδικητικό ρεαλισμό. Μακριά από αποσυνθέσεις, εμείς προτείνουμε συνθέσεις, ανέφερε και πρόσθεσε πως «παλεύουμε και θα παλέψουμε για προσδοκίες και ελπίδες, όχι για μιζέρια».

«Εμείς ως ΔΗΠΑ, ταπεινά, θέτουμε τους εαυτούς μας στην κρίση του κυπριακού λαού, στην κρίση των πολιτών και πιστεύουμε ακράδαντα ότι, οι πολίτες θα μας δώσουν τη δύναμη για να μπορέσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στον κεντρώο χώρο, το αυθεντικό κέντρο, το κέντρο που συνενώνει, το κέντρο που δημιουργεί γέφυρες επαφής και γέφυρες τέτοιες που να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενωμένα, να δώσουμε ένα μέλλον, μια προοπτική, μια ελπίδα στον κυπριακό λαό», συμπλήρωσε. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι «μαζί με τους πολίτες, θα κάνουμε τη διαφορά και η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι η έκπληξη των εκλογών. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι μαζί με τους πολίτες θα κερδίσουμε το αύριο».

Θεολόγου: Να φέρουμε νέο ήθος στην πολιτική

Είμαστε ένα Κίνημα από νέους ανθρώπους που θέλουν να φέρουν ένα νέο πολιτικό ήθος στην πολιτική, ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή Γενιάς Άννα Θεολόγου κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές. Η κα. Θεολόγου ανέφερε ότι το Κίνημα αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα τις τελευταίες 40 ημέρες πριν από τις εκλογές για διαδικασίες που δεν θα έπρεπε να ήταν της τελευταίας στιγμής.

3900641119916424 37578

«Είμαστε ένα κίνημα από νέους ανθρώπους που θέλουν να φέρουν ένα νέο πολιτικό ήθος στην πολιτική, ανθρώπους που δεν ανέχονται πλέον τα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής που βλέπουμε καθημερινά και το γεγονός ότι αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν την δημόσια ζωή του τόπου και την περηφάνια που έχουμε εμείς για αυτό τον τόπο», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση  ότι οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν και θα ζουν σε αυτές τις συνθήκες θέλουν να αλλάξουν την πορεία του τόπου και στοχεύουν και οι ίδιοι σε αυτή τη βελτίωση των δεδομένων τους για ένα καλύτερο αύριοΕξέφρασε την ελπίδα η νέα γενιά να σηκωθεί και να ψηφίσει στις εκλογές του Μαΐου, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πετύχουν αυτά που θέλουν οι νέοι, να καθορίζουν το μέλλον τους και το πώς θα διαβιούν σε αυτό τον τόπο.

Είπε επίσης ότι το Κίνημα έχει ως κοινές γραμμές συνεργασίας με όλους τους υποψήφιους ανεξαιρέτως τα στα θέματα της δικαιοσύνης, της οικονομίας, της υγείας και του περιβάλλοντος προασπίζοντας πάνω από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία παραβιάζονται καθημερινά στο βωμό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.«Πρέπει επιτέλους η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο να λέγεται ευρωπαϊκή αλλά και να είναι, εκσυγχρονίζοντας αυτή την ανάγκη για να σεβόμαστε και να προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα αποτελείται από ανθρώπους νέους ηλικιακά, μονογονιούς, ανθρώπους που ζουν στη καθημερινότητά τους θέματα αναπηρίας, ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν περιουσίας λόγω τραπεζικών προβλημάτων, από ανθρώπους που έζησαν ανεργία, από ανθρώπους μορφωμένους,  οι οποίοι βρίσκονται  σήμερα στην αδράνεια γιατί εξυπηρετεί το σύστημα αυτή η γενιά να βρίσκεται στην αδράνεια.

«Για αυτό κι εμείς μπήκαμε με μπροστά με τη ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί ο στόχος μας είναι να πάμε για αλλαγή γενιάς στην πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε.

Προδρόμου: Θα αγωνιστούμε για την ευημερία της Κύπρου
Οι Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών θα αγωνιστούν για την ευημερία της Κύπρου και θα καταφέρουν να είναι εντός του νέου Κοινοβουλίου, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Νικόλας Προδρόμου.

Σε δηλώσεις ύστερα από την υποβολή των υποψηφιοτήτων τους ενώπιον του Επάρχου Αμμοχώστου, για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «οι Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών καταθέσαμε σήμερα τις υποψηφιότητες μας, ούτως ώστε στις 30 Μαΐου να καταφέρουμε ως Κίνημα να δώσουμε βροντερά το παρών μας στη νέα Βουλή».

3900649099886730 CNA Tb5b310ac81794dbea7d89cdab6f67aa4

Πρόσθεσε ότι «είμαστε ένα νεοσύστατο Κίνημα, που πηγάζει από το σύνολο των κυνηγών, όμως ανάμεσα μας έχει ενταχθεί και μια μερίδα απλών πολιτών, άνθρωποι που θέλουν να αγωνιστούν για πάρα πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ευημερία του τόπου μας. Στις 30 Μαΐου θα καταφέρουμε να είμαστε εντός του νέου Κοινοβουλίου» ανέφερε.

Εξάλλου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φλώρος Τσαγγάρης ανέφερε πως «η δική μου υποψηφιότητα είναι υποψηφιότητα αντίδρασης και διαμαρτυρίας» και πρόσθεσε πως «είναι εις γνώση μου ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εκλεγώ».

Κυριάκου: Άνθρωπος, ζώα, φύση

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου κάλεσε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους φιλόζωους, οι οποίοι, όπως είπε, κάνουν ένα πολύ σκληρό έργο και τους στηρίζουν διαχρονικά να σκεφτούν στις 30 Μαΐου το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

3900648644672894 37605

«Άνθρωπος, ζώα, φύση. Μια υγεία, μια ευημερία, μια δυνατή σχέση», σημείωσε μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές στο συνεδριακό κέντρο, στη Λευκωσία.

Νικήτα: Στόχος μας η αποκατάσταση της ελευθερίας στη Κύπρο

Στόχος μας η αποκατάσταση της ελευθερίας στην Κύπρο, ανέφερε ο Χριστάκης Νικήτα, Πρόεδρος του κόμματος «Αμμόχωστος για την Κύπρο».

3900650457416134 37648

Σε δηλώσεις στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, ο Χριστάκης Νικήτα ανέφερε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να υποβάλουμε την υποψηφιότητα μας, για την οποία έχουμε εργαστεί εδώ και λίγους μήνες».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολίτες, οι οποίοι μέσα από την αγάπη μας για τον τόπο και τον πόθο μας για επανένωση του τόπου μας, έχουμε ιδρυθεί σε κόμμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται την αποκατάσταση της ελευθερίας» στην Κύπρο.

Ρότσας: Η Κύπρος νοσεί και η γιατρειά δεν είναι κοντά
Η Κύπρος νοσεί και η γιατρειά δεν είναι κοντά, είπε, εκ μέρους του Πατριωτικού Συνασπισμού, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές του Μάη, ο Χρίστος Ρότσας. «Γιατί εμείς; Διότι η Πατρίδα μας αξίζει κάτι καλύτερο. Και εμείς, ο Πατριωτικός Συνασπισμός μπορούμε να της το δώσουμε» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ρότσας.

3900651297018898 37652

«Επειδή δεν υπάρχει τίποτα χωρίς Πατρίδα, πρώτο μέλημα μας είναι η προστασία της. Ό,τι και αν πετύχουμε ό,τι και αν κάνουμε, όλα θα χαθούν αν χαθεί η Πατρίδα. Γι΄ αυτό στηρίζουμε ένοπλη αποτρεπτική δύναμη που αμφισβητεί την υπεροχή των κατοχικών στρατευμάτων. Μόνο έτσι διαφυλάττουμε τα ελεύθερα εδάφη και ελπίζουν τα κατεχόμενα. Θέλουμε μια πατρίδα δίκαιη χωρίς τις νεοεμφανισθείσες ανισότητες, χωρίς νεόπτωχους» πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι με το κλείσιμο του Συνεργατισμού έχασε η ύπαιθρος και οι λαϊκές τάξεις των πόλεων το στήριγμα τους. Σήμερα η πλειοψηφία του κυπριακού λαού δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Είναι αποκλεισμένη από το τραπεζικό σύστημα. Ο Συνεργατισμός έδινε αξία στην γη και ασφάλεια στους κατόχους της», είπε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών «αλλάζει τον ελληνοχριστιανικό χαρακτήρα της νήσου μας και αυξάνει την ανησυχία των πολιτών και κανείς δεν ενδιαφέρεται».

«Η Κύπρος είναι μικρό δοχείο για να χωρέσει όλους όσους θέλουν να φύγουν από τις χώρες τους. Θα αλλάξουν τη δική μας χωρίς να βοηθηθούν οι δικές τους. Στηρίζουμε προσωρινή και μόνο φιλοξενία σε πραγματικούς πρόσφυγες και άμεση απέλαση όλων των παράνομων. Τιμωρία με φυλάκιση όσων ψευδώς αιτούνται ασύλου. Χθες ο Μισιέλ Μπαρνιέ ζήτησε 5ετη απαγόρευση εισόδου μεταναστών στην Γαλλία. Εμείς ψηλώσαμε τα χέρια πάνω προτιμώντας οι επόμενοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Αφύπνιση 2020: Ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της ΚΔ

Ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλει το Κίνημα Αφύπνισης 2020, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Νούλλα Παγδατή Φραγκούδη, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου.

3900652126949538 37571

«Εμάς η προσπάθεια μας είναι να αρθούν οι αδικίες και να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν γίνεται άλλους να κουρεύουμε τις καταθέσεις και άλλοι να τις φυγαδεύουν στο εξωτερικό. Δεν γίνεται των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων να αφαιρούμε υπερχρεώσεις και υπερημερίες και των άλλων ατόμων όχι. Δεν γίνεται η Τράπεζα Κύπρου να πληρώνει αξιόγραφα σε ανώτερα πρόσωπα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέλος πάντων, του Δικαστηρίου και σε άλλους να μη τα πληρώνει», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κα. Φραγκούδη, είναι αδικίες, οι οποίες πρέπει να αρθούν «και εμείς σαν Αφύπνιση με την είσοδο μας στην Βουλή αυτό θα προσπαθήσουμε: Κάθε αδικία πρέπει να αρθεί. Θέλουμε ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

Τριμιθιώτης: Θα αγωνιστούμε για να φέρουμε αλλαγή

Ο Πρόεδρος της «Πνοής Λαού» Δημήτρης Τριμιθιώτης δήλωσε ότι το κόμμα θα αγωνιστεί για να φέρει αλλαγή με νέα πνοή στη Βουλή, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος στη Λευκωσία.

 Ανέφερε ότι η «Πνοή Λαού» ιδρύθηκε το 2015 και επανέρχεται στις βουλευτικές για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με 29 υποψηφίους σε όλη την Κύπρο.

3900652828958538 37658

«Πιστεύομε στις παραδοσιακές αρχές της κοινωνίας μας και της μέσης κυπριακής οικογένειας, σεβόμαστε τις αξίες που μας κράτησαν στις ρίζες μας όπως την πίστη στο Θεό, την αγάπη προς την πατρίδα και τον σεβασμό προς την οικογένεια», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Πνοή Λαού, θα αγωνιστεί και θα δώσει τη μάχη για να φέρει την αλλαγή με νέα πνοή στη νέα Βουλή, ιδιαίτερα για τους νέους, τους πρόσφυγες, τους οικογενειάρχες, τους μη προνομιούχους και τους αξιόμαχους της ζωής.

«Με τη βοήθεια του Θεού και τη ψήφο του λαού η Πνοή Λαού θα είναι στη νέα Βουλή», κατέληξε.

Μαρδαπίττας: Να πετύχουμε κάτι καλύτερο
Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου υπέβαλε ο Χρύσανθος Μαρδαπίττας. Όπως δήλωσε, αποφάσισε να κατέλθει ως τελείως ανεξάρτητος υποψήφιος για την επαρχία Λευκωσίας.

3900653813955166 37598

«Ο στόχος δεν είναι να είμαι στο Κοινοβούλιο ως άτομο άβουλο αλλά να ενεργήσω θετικά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», ανέφερε. Εξέφρασε την ελπίδα «να πετύχουμε κάτι καλύτερο» για το μέλλον, ανεξάρτητα αν εκλεγεί ή όχι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας