Δεν ήξερε, δεν ρώτησε (δύο μήνες+ μετά) η Δράκου;

Δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα την Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, το γεγονός πως ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια αναφορικά με το πόρισμα του ποινικού ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών εναντίον του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Για την ακρίβεια, φαίνεται να νίπτει τας χείρας της και να ρίχνει όλο το βάρος στη Νομική Υπηρεσία, λες και δεν είναι η ίδια πολιτική προϊστάμενη και των δύο εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίσει και να ανακοινώσει την απόφασή του κι αν υπάρχει κάτι στο οποίο εμπλέκεται, θα αναλάβει την ευθύνη που της ανήκει. Πρόσθεσε ότι υπάρχει σύγχυση ότι είναι δική της αρμοδιότητα να δοθεί το πόρισμα, ενώ η ίδια δεν γνωρίζει τις εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, ούτε έχει το μαρτυρικό υλικό για να καταλήξει η ίδια σε οποιαδήποτε απόφαση. Διευκρίνισε, δε, πως δεν έχει οποιανδήποτε ένδειξη από τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Είναι, βεβαίως, απορίας άξιον, γιατί η κ. Δράκου δεν διερωτάται για κάτι που διερωτάται όλη η Κύπρος εδώ και μήνες. Που πέρασε τόσος καιρός από την παράδοση του πορίσματος από τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και που δεν αναζήτησε έστω κάποιες ενδείξεις από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι εξετάζει το εν λόγω πόρισμα από τις 15 Σεπτεμβρίου. Δεν έχει, δηλαδή, έστω την περιέργεια να μάθει τι συμβαίνει μεταξύ δύο τμημάτων των οποίων έχει την ευθύνη; Δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να εντοπίζονται όντως πράξεις διαφθοράς; Γιατί δεν ζητά, αν όχι επίσπευση των διαδικασιών, τουλάχιστον κάποιου είδους ενημέρωση για να έχει ορθή εικόνα για το τι συμβαίνει;

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά όλα τα ΜΜΕ είχαν την πληροφόρηση ότι η μελέτη του πορίσματος θα ολοκληρωνόταν εντός δέκα ημερών και προφανώς δεν είχαν όλοι την ίδια… επιφοίτηση αλλά την ίδια πληροφόρηση. Ωστόσο κάτι άλλαξε στην πορεία και τώρα η Νομική Υπηρεσία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει πότε θα ολοκληρώσει τη μελέτη της.

Αυτά θα έπρεπε να τα ρωτά πρώτη η κ. Δράκου, η οποία στις αρχές Οκτωβρίου δήλωσε: «Εγώ είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθώ για τις εισηγήσεις και πώς θα προχωρήσει, με βάση το πόρισμα, η όλη διαδικασία και πλέον σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα θα επιληφθούμε όλων των θεμάτων», αλλά η μόνη πληροφορία που ήξερε γι’ αυτό ήταν την έκτασή του. Πέρασαν περισσότεροι από δύο μήνες και δεν κατάφερε να μάθει τίποτα περισσότερο, ούτε καν να έχει κάποιες ενδείξεις, παρά τη συνεχή επικοινωνία που έχει με τον Γιώργο Σαββίδη.

Η Στέφη Δράκου έχει δίκαιο. Δεν είναι δική της δουλειά ούτε να λάβει αποφάσεις για το πόρισμα, ούτε να τις γνωστοποιήσει. Αυτή είναι δουλειά της Νομικής Υπηρεσίας. Είναι, όμως, δική της δουλειά να στέλνει το μήνυμα πως τάσσεται υπέρ της πάταξης της διαφθοράς, από όπου κι αν προέρχεται και ιδιαίτερα στα τμήματα που προΐσταται, και να ζητά άμεσα απαντήσεις, ώστε να μπορεί να αναλάβει δράση. Είναι δική της δουλειά να διασφαλίζει την αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. Είναι δική της δουλειά να διώξει τις σκιές που δημιουργήθηκαν και που όλο διογκώνονται ενόσω συνεχίζει να υφίσταται αυτή η παράξενη σιωπή και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που δημιουργούνται. Και για κάποιο λόγο φαίνεται να την μεταθέτει για παρακάτω.

Μ.Ν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Από τους μεζέδες στα λαχματζούν στον Δήμο Λευκωσίας
Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;