Καλεί Νουρή να απαγορεύσει σε Αβέρωφ να κατέβει υποψήφιος η Tσελεστίνα

Kάλεσμα στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή να απαγορεύσει στον Αβέρωφ Νεοφύτου να υποβάλει υποψηφιότητα, έκανε η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί για τις εισφορές μεγάλων χρηματικών ποσών που έλαβε το κόμμα του, για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, όπως υποδεικνύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητά έρευνα από Σαββίδη η Τσελεστίνα-«Μου έχει δηλωθεί ξεκάθαρα ότι με παρακολουθούν»

Στην ανάρτησή της, η κ. Ντε Πέτρο, αναφέρει «παρακαλώ τον Υπουργό Εσωτερικών να σεβαστεί τους νομούς και κανονισμούς και να απαγορεύσει στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να υποβάλει υποψηφιότητα μέχρι να διερευνηθεί, και ζητώ να διερευνηθεί η πιθανότητα ατιμωτικού αδικήματος και ηθικής αισχρότητας για τις εισφορές μεγάλων χρηματικών ποσών που έλαβε το κόμμα, στο οποίο είναι πρόεδρος, από άτομα που πήραν διαβατήρια από το Κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, πολιτογράφησης/χρυσών διαβατήριων, στις οποίες εισφορές αναφέρονται και στο βίντεο της Al Jazeera, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται η Al Jazeera».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξήγγειλε η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τις Προεδρικές-Εγγονή πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ

Σημειώνει πως «ο πρόεδρος κάθε κόμματος φέρει και ορισμένες ευθύνες. Δεν μπορούν άτομα, τα οποία προκάλεσαν ζημιά στους πολίτες, μετατρέποντας το πρόγραμμα σε προσωπική ‘μπίζνες’ την στιγμή που ο κόσμος της χωράς μας έχανε τις περιουσίες του στις τράπεζες,  και έβαλαν τους πολίτες σε κίνδυνο με τους εγκληματίες άλλων χωρών, και που λερώνουν η’ δίνουν τις ευχές τους σε άλλους και τους καλύπτουν για να λερώσουν το όνομα της Κύπρου σε Παγκόσμιο επίπεδο, να δίνεται το δικαίωμα Υποβολής υποψηφιότητας για την θέση του Προέδρου μιας χωράς και πολύ χειροτέρα να μπορούν να γίνονται όλα αυτά κάτω από την μύτη του, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι δεν είναι εις θέση να ηγηθεί μιας χωράς».

Καταληκτικά επισημαίνει ότι «δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ξένος να κάνει εισφορές μεγάλων χρηματικών ποσών για το έτσι θέλω σε κόμματα μιας άλλης χώρας για να το παραβλέψει ο πρόεδρος του κόμματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι… 69 χρυσές αποφάσεις της Σελεστίνας εάν εκλεγεί-Παραχωρεί σπίτια και εξοχικά, καταργεί φόρους

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Αισιοδοξία Καρογιάν ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα πετύχει ποσοστό 7,5%+ και θα εκλέξει Ευρωβουλευτή
Στήριξη Ουκρανίας και Ένωση Κεφαλαιαγορών συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Κεραυνός
Την τελική έγκριση των 27 έλαβε το νέο πλαίσιο της ΕΕ για τη μετανάστευση
Για τις προσπάθειες οικοδόμησης ειρήνης στην Κύπρο ενημέρωσε ο Στιούαρτ τον Φασίνο
Να συμβάλλει σε άρση του αδιεξόδου η έκθεση Fassino για Αμμόχωστο ευχήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής
Αρνητικοί οι πολίτες στη μείωση ηλικιακού ορίου για εκλογές-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Συνεχίζονται οι επικρίσεις στα κατεχόμενα εναντίον του Τατάρ
O Νίκος Τορναρίτης παρουσίασε προτάσεις για τη σύγχρονη γυναίκα
Επανέλαβε την έκπληξή της για την στάση Τατάρ σε νέα συνέντευξη η Ολγκίν