Εξήγγειλε η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τις Προεδρικές-Εγγονή πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ

Έίναι εγγονή του για 15 χρόνια βουλευτή του ΔΗΣΥ και εκ των ιδρυτικών του μελών Λέανδρου Ζαχαριάδη, είναι σοπράνο, βαφτίστηκε καθολική και ειναι η πρώτη γυναίκα, υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας.   

Πρόκειται για την Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, από τη Λάρνακα η οποία ανακοίνωσε μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα κατέλθει ως υποψήφια στις Προεδρικές Εκλογές του 2023. 

Σύμφωνα με το βιογραφικό που ανήρτησε στην σελιδα της η κα. Ντε Πέτρο, είναι σοπράνο και αναγνωρίζει όλες τις θρησκείες. Μάλιστα όπως αναφέρει εργάστηκε ενεργειακά με άτομα από όλο τον κόσμο για γυναίκες που ήταν θύματα βίας.

Όπως σημειώνει παρακολούθησε πολλά σεμινάρια ενδυνάμωσης και προώθησης της γυναίκας στην πολιτική που διοργανώθηκαν από την Επίτροπο Ισότητατας Φίλων, ενώ όπως αναφέρει αποφάσιε να θέσει υποψηφιότητα, διότι νιώθει υποχρέωση να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. «Πιστευω ότι εχουν γινει πολλα λαθη, πολλες καταστασεις τις εχουν χειριστει με λανθασμενο τροπο και αυτό μας κοστιζει κάθε φορα που γινεται. Εχουν διαλυσει την μεσαια ταξη. Υπαρχουν συνανθρωποι μας που δεν εχουν να φανε.Θεωρω ότι το κρατος μας είναι αυτό που λεμε στα Αγγλικα ‘needy’, δηλαδη δεν μπορει να κανει τιποτα μονο του σαν ένα μικρο παιδι που πρεπει να το τρεχεις συνεχεια από πισω και το οποιο φοβαται κιολας».

«Εγω δεν φοβαμαι και θα δω ένα ένα τα προβληματα που υπαρχουν και θα τα λυσω. Δεν θα τα καλυψω με μια καινουργια ιδεα απλα για να μην φαινονται και να γινουν χειροτερα τα πραγματα όπως μας κανουν τωρα», καταλήγει στην εξαγγλία της η κα. Ντε Πέτρο.

Η κα. Ντε Πέτρο δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην καταγωγή της. Όπως σημειώνει η γυναίκα που την έκανε σοπράνο ηταν η δασκαλα της τεχνικης της οπερας στην Ακαδημια της Λα Σκαλα του Μιλανου.

«Για οποιους με ξερουν σαν Εμιλυ Ζαχαριαδου εχω αλλαξει το ονομα μου και εγινα Καθολικη αφου ημουν παντρεμενη με Αμερικανο Καθολικο και τα παιδια μου είναι Καθολικα επισης».

Και προσθέτει πως, «ο παππους μου ηταν συνιδρυτης του ΔΗΣΥ και Βουλευτης για 15 χρονια, Λεανδρος Ζαχαριαδης. Για τους Λαρνακεις για να καταλαβουν ποια είναι η οικογενεια μου, ο προ Θειος μου ηταν ο Μεγας Ευεργετης Δημ. Διανελος που ιδρυσε Ορφανοτροφειο, Ιεροδιδασκαλειον και Τεχνικη σχολη στην Λαρνακα.

«Η οικογενεια μου», προσθέτει, «εχει ριζες από Ρουμανια, Αρμενια και Κρητη. Ο προ παππους μου ηταν ο προσωπικος οδοντιατρος του Πασα και του Χαρεμιου του στο Παλατι στην Κωνταντινουπολη και στην σφαγη των Αρμενεων ηρθαν Κυπρο στο 5 Μιλι οπου εγινε μετα η αποβαση και εχασαν για 2η φορα τα σπιτια τους. Οποτε εγω από μικρη δεν λεω ότι τα συνορα μας είναι στην Κερυνεια, αλλα τα συνορα μας είναι στην Κωνσταντινουπολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ