«Κάρφωσε» τον Χριστοδουλίδη ο Κολοκασίδης-Δήλωνε άγνοια, αλλά είχε προσκληθεί

Άγνοια για την ύπαρξη σύσκεψης επιτελείων για τα debates δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ωθώντας τον Γιώργο Κολοκασίδη να δώσει στη δημοσιότητα το email με την πρόσκληση.

Ερωτηθείς σχετικά στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, όπου φιλοξενείτο λίγο μετά την έκδοση της κοινής ανακοίνωσης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «δεν είχα την ενημέρωση για μια τέτοια συνάντηση». Ακολούθως πρόσθεσε πως «αυτό δεν έχει σημασία. Μπορούν να βάλουν στον τίτλο και το προεκλογικό επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη. Άρα μπορούν να γίνουν έξι τα επιτελεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζήτησαν και συμφώνησαν για τα debates πέντε επιτελεία-Απών ο Χριστοδουλίδης

Ωστόσο, με ανάρτησή του, ο Γιώργος Κολοκασίδης διευκρίνισε ότι όντως είχε προσκληθεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης και, προς απόδειξη, παρουσίασε και το σχετικό screenshot, από το email που στάλθηκε από το δικό του επιτελείο στον κεντρικό λογαριασμό του επιτελείου Χριστοδουλίδη. «Χαιρετίζουμε τη θετική ανταπόκριση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων. Διευκρινίζουμε ότι είχε αποσταλεί γραπτή πρόταση από το Επιτελείο Γ. Κολοκασίδη προς όλα τα Επιτελεία, περιλαμβανόμενου βεβαίως του Επιτελείου του», ανέφερε ο Γιώργος Κολοκασίδης.  

Yπενθυμίζεται ότι την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν τα επιτελεία των υποψηφίων Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη και Γιώργου Κολοκασίδη, ενώ ακολούθως ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης διευκρίνισε ότι ο ίδιος απουσίαζε για λόγους ανωτέρας βίας και υιοθετεί το περιεχόμενο.

Κατά τη συζήτησή τους, τα επιτελεία συμφώνησαν ότι η διοργάνωση δημόσιων τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) μεταξύ όλων των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, ενισχύει τον δημοκρατικό διάλογο και προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. «Τέτοιες συζητήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν», προστίθεται στην κοινή ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι των πιο πάνω Επιτελείων που συμφωνούν με τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων των υποψηφίων προέδρων είχαν χθες Τετάρτη μια πρώτη άτυπη συνάντηση κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο.

«Για αυτό το σκοπό καλούμε και τα άλλα Επιτελεία, που προσκλήθηκαν χθες και δεν παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια που γίνεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, καλούμε την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ), αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια που εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ