Πέμπτη 18 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Συζήτησαν και συμφώνησαν για τα debates πέντε επιτελεία-Απών ο Χριστοδουλίδης

  30/06/2022 12:43
Συζήτησαν και συμφώνησαν για τα debates πέντε επιτελεία-Απών ο Χριστοδουλίδης

Συζήτησαν και συμφώνησαν για τα debates πέντε επιτελεία-Απών ο Χριστοδουλίδης

  30/06/2022 12:43

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη και Γιώργου Κολοκασίδη, αναφορικά με το ζήτημα των debates, γνωστοποιώντας ότι πραγματοποίησαν συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων για το θέμα και συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο. Κάλεσαν, παράλληλα, τα άλλα επιτελεία, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια. 

Όπως αναφέρουν, συμφωνούν ότι η διοργάνωση δημόσιων τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) μεταξύ όλων των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, ενισχύει τον δημοκρατικό διάλογο και προάγει τον πολιτικό πολιτισμό. «Τέτοιες συζητήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν», προστίθεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι των πιο πάνω Επιτελείων που συμφωνούν με τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων των υποψηφίων προέδρων είχαν χθες Τετάρτη μια πρώτη άτυπη συνάντηση κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο.

«Για αυτό το σκοπό καλούμε και τα άλλα Επιτελεία, που προσκλήθηκαν χθες και δεν παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια που γίνεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, καλούμε την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ), αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια που εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, δεν παρευρέθηκε το επιτελειο του ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος πλέον υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ, ενώ, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, απουσίαζε το επιτελείο του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου. 

Πάντως, ο Γιώργος Κολοκασίδης διευκρίνισε, σε ανάρτησή του, ότι στάλθηκε πρόσκληση στον κ. Χριστοδουλίδη, παρουσιάζοντας αντίγραφο του σχετικού email προς το επιτελείο του. «Χαιρετίζουμε τη θετική ανταπόκριση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων. Διευκρινίζουμε ότι είχε αποσταλεί γραπτή πρόταση από το Επιτελείο Γ. Κολοκασίδη προς όλα τα Επιτελεία, περιλαμβανόμενου βεβαίως του Επιτελείου του», ανέφερε.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος ανέφερε πως είναι σύμφωνος με την πρακτική της διοργάνωσης debates και θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια να παρουσιαστούν με ειλικρίνεια και σαφήνεια οι θέσεις όλων των υποψηφίων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο κ. Χριστοφίδης διευκρίνισε πως δεν παρευρέθηκαν στην συζήτηση για λόγους ανωτέρας βίας αλλά συμφωνεί με την πρακτική. «Τέτοιες συζητήσεις», πρόσθεσε, «θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση».

Τέλος, αναφέρει ότι θα δώσει το παρών του σε κάθε ευκαιρία, για την ανάπτυξη των θέσεων και των προτάσεών του, «εφόσον οδηγεί σε μια ουσιαστική συζήτηση και ανάλυση θέσεων του κάθε υποψηφίου».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των debates ήταν ψηλά στην προεκλογική επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα, λόγω της πρόσκλησης-πρόκλησης του Αβέρωφ Νεοφύτου, στην οποία ανταποκρίθηκαν μεν θετικά οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το timing. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας