Θετικός αλλά με ουρά στη διεξαγωγή debate ο Χριστοδουλίδης-«Υπάρχει πολύ άγχος»

Δεικτικός απέναντι στις δηλώσεις ανθυποψηφίων του σε σχέση με τη διεξαγωγή debate, παρουσιάσθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος απάντησε ουσιαστικά στην πρόσκληση-πρόκληση που του απήυθυνε τις προηγούμενες ημέρες για να συμμετέχουν σε τηλεμαχία, αφήνωντας αιχμές ότι κρύβεται και ότι κάνει απολιτίκ προεκλογική και προεκλογική του instagram.   

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει τις συζητήσεις και την πρόθεση των ανθυποψηφίων του για debate, υπέδειξε πως νιώθει πως υπάρχει πολύ άγχος για το debate. «Φυσικά και θα κάνουμε. Και όχι μόνο ένα. Θα κάνουμε πάρα πολλά debate. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ των debate. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους», απάντησε. 

Ουσιαστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την άποψη πως είναι νωρίς για να συμβεί κάτι τέτοιο από τη σιτγμή που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως και το πλαίσιο των προγραμματικών του θέσεων. «Αντιλαμβάνεστε ότι προέχει ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών. Αυτούς λέμε όλοι ότι επιθυμούμε μέσα από το πρόγραμμά μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και φυσικά θα γίνουν και τα debate».

Την ίδια ώρα έστειλε το μήνυμα πως, δεν πρέπει να αγχώνεται κανείς σε σχέση με οποιαδήποτε πρόταση υπάρχει για debate είτε δύο είτε όλων των υποψηφίων είτε πιο μικρών σχηματισμών. «Η θέση μας, και το λέω δημόσια να ακουστεί από όλους, είναι ότι είναι θετική» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλάζουν το παιχνίδι των Προεδρικών τα debate;-Ποιοι και γιατί τα ευνοούν

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, Ηλιάδης, Δημητριάδης και Κολοκασίδης, αλλά και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εμφανίζονται έτοιμοι για να συμμετέχουν σε debate ενόψει των Προεδρικών εκλογών από τώρα. Σχετική πρόταση είχε καταθέσει τις προηγούμενες εβδομάδες ο Γιώργος Κολοκασίδης ο οποίος μάλιστα ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τα υπόλοιπα επιτελεία για τις λεπτομέρειες των δημόσιων συζητήσεων ανάμεσα στους υποψήφιους, τον χρόνο, τον τρόπο και την εξασφάλιση της ισοτιμίας μεταξύ τους.

Πάντως η ιστορία έχει αποδείξει πως σε μεγάλο βαθμό πιο ενδιαφέρουσες και πιο εκπαιδευτικές για τους πολίτες, στην προσπάθεια τους να καταλήξουν σε ποιο θα εμπιστευθούν τη ψήφο τους, είναι οι τηλεμαχίες, με ανοικτή συζήτηση ανταπαντήσεις μεταξύ των υποψηφίων, σχόλια, λίγες δημοσιογραφικές παρεμβάσεις, λίγους συμμετέχοντες και γενικά χωρίς πολλούς κανόνες. Μια σκέψη πάντως που κυκλοφορεί, είναι να υπάρξουν αρκετές τηλεμαχίες, με τη συμμετοχή όχι όλων των υποψηφίων, οι οποίοι θα ανταλλάζουν σε γκρουπ. Με αυτό τον τρόπο, θα εξασφαλίζεται από τη μια η ισοτιμία μεταξύ των και από την άλλη θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ψηφοφόρους.

Από την άλλη είναι ξεκάθαρο πως στην παρούσα φάση επιδιώκουν να αποφύγουν την συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους συζητήσεις οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αφενός αμφότεροι θεωρούν πως είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η διεξαγωγή των debate, αφετέρου δεν είναι έτοιμοι σε επίπεδο θέσεων και προγράμματος για να εκτεθούν με τέτοιο τρόπο στους πολίτες, από τη στιγμή που οι ανθυποψήφιοι τους, είναι πανέτοιμοι εδώ και μήνες με καταγεγραμμένη τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Θα ήταν και άδικο εξάλλου, ειδικά για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος εξήγγειλε υποψηφιότητα μόλις την περασμένη Τρίτη, να καθίσει αυτή τη στιγμή στο ίδιο τραπέζι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ή τον Αχιλλέα Δημητριάδη.

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ