Σήκωσε το γάντι το ΔΗΚΟ-«Την απάντηση στον ΔΗΣΥ την έδωσε ο Τατάρ»

Σήκωσε το γάντι το ΔΗΚΟ, μετά τη χθεσινή πρόκληση του ΔΗΣΥ, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, αντιστρέφοντας τα πυρά και θέτοντας τα δικά του ερωτήματα προς το κυβερνών κόμμα και τον υποψήφιό του, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, είχε δηλώσει την Τρίτη πως «διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ που διαφωνεί με όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή. Και με το κοινό ανακοινωθέν του Φλεβάρη του 2014 και με τις συγκλίσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί και με το πλαίσιο Γκουτέρες. Δεν είμαστε εναντίον της σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου. Κάθε άλλο. Αλλά το ΔΗΚΟ, τι θα πει και που θα συμφωνήσει;».

«Δυστυχώς την απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, την έδωσε ο ίδιος ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος έχει απορρίψει την πρόταση του κ. Αναστασιάδη για ΜΟΕ», δήλωσε το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού. Εμείς, πρόσθεσε, είχαμε προβλέψει ότι από τη στιγμή που συνεχίζεται ο παράνομος εποικισμός της Αμμοχώστου, εισηγήσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δεν πρόκειται να κάμψουν την τούρκικη αδιαλλαξία.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά βγήκαν σωστές οι προειδοποιήσεις και οι προβλέψεις του Δημοκρατικού Κόμματος. Για ακόμη μια φορά έχει διαφανεί η πλήρης αποτυχία της πολιτικής που ακολουθείται στο Κυπριακό. Άλλη έπρεπε να ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης. Μια στρατηγική πρόκλησης κόστους στην Τουρκία για να εισπράξει το μήνυμα πως τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Αυτό που απαιτείται είναι μια νέα στρατηγική», τόνισε.

«Αντί λοιπόν να ακούμε μόνο κατηγορίες να εκτοξεύονται από τον ΔΗΣΥ απέναντι σε όσους τουλάχιστον προτείνουν κάποια πράγματα, είναι τώρα η ευκαιρία να ακούσουμε τις θέσεις του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Κυπριακό. Τι προτείνει ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία;», κατέληξε ο κ. Σολωμού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητρίου είχε καλέσει και τους υποψηφίους Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη να τοποθετηθούν εάν συμφωνούν ή όχι με τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης