Η πρώτη αντίδραση ΑΚΕΛ μετά το ναυάγιο-«Δεν γκρεμίστηκαν οι γέφυρες με το ΔΗΚΟ»

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την απόφαση του ΔΗΚΟ για διακοπή της προσπάθειας εξεύρεσης κοινού υποψηφίου, προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Χαρακτηρίζοντας το κόμμα του Κέντρου «φυσικό συνομιλητή» του ΑΚΕΛ, τόνισε ότι δεν έχουν γκρεμιστεί οι γέφυρες, ενώ υπογράμμισε πως στόχος του κόμματός του παραμένει η προοδευτική αλλαγή. «Η αλλαγή δεν είναι σχήμα λόγου. Έχει περιεχόμενο και σύντομα θα αποκτήσει και ονοματεπώνυμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Φρόντισε να αποκλείσει εμμέσως, για άλλη μία φορά, το ενδεχόμενο υποστήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη, κατεύθυνση προς την οποία προσανατολίζεται πλέον το ΔΗΚΟ, λέγοντας πως υποψηφιότητα που αποτελεί συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη θα βρει το ΑΚΕΛ απέναντί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τράβηξαν τον ΔΗΚΟ τους δρόμο και ξεκινούν επαφές με Χριστοδουλίδη

Όπως και το ΔΗΚΟ, και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ απέφυγε να μπει σε διαδικασία blame game, κρατώντας τους τόνους ήπιους στις αναφορές του για το ναυάγιο. «Η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με το Δημοκρατικό Κόμμα, για στήριξη κοινού υποψηφίου δυστυχώς δεν απέδωσε. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν γκρεμιστεί οι γέφυρες συνεννόησης με το ΔΗΚΟ, ούτε ότι εγκαταλείψαμε τον στρατηγικό μας στόχο για προοδευτική αλλαγή», είπε.

«Το ΔΗΚΟ αποτελεί φυσικό συνομιλητή του ΑΚΕΛ κι αυτή τη σχέση από πλευράς μας θέλουμε να την ενισχύσουμε προπαντός στο κοινοβουλευτικό πεδίο∙ εκεί όπου μπορούμε αποτελεσματικά να προσφέρουμε στους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

«Το μέγα ζητούμενο για εμάς είναι η προοδευτική αλλαγή. Η ανάγκη δηλαδή να γυρίσουμε σελίδα και να οδηγηθούμε σε μια νέα διακυβέρνηση με φιλολαϊκό πρόσημο. Επιθυμία μας είναι σε αυτή την προσπάθεια να συναντηθούμε με δυνάμεις της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας», εξήγησε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσηλωμένο το ΔΗΚΟ-«Στόχος είναι να συμμετάσχουμε στην επόμενη διακυβέρνηση»

Ως ΑΚΕΛ συνεχίζουμε τις επαφές μας με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που πιστεύουν στην προοδευτική αλλαγή. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, μαζί με τις πολιτικές της γιατί στον τόπο και ιδιαιτέρως στη νέα γενιά αξίζουν καλύτερες μέρες, σημείωσε, προσθέτοντας ότι όποια υποψηφιότητα αποτελεί συνέχεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού θα μας βρει απέναντί της.

«Η αλλαγή δεν είναι σχήμα λόγου. Έχει περιεχόμενο και σύντομα θα αποκτήσει και ονοματεπώνυμο», ανέφερε καταληκτικά ο Στέφανος Στεφάνου.

 

 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ