Κήρυξε ναυάγιο στην προσπάθεια με το ΑΚΕΛ το ΔΗΚΟ-Ξεκινά νέες διαβουλεύσεις

Στην κήρυξη αδιεξόδου σε ό,τι αφορά την προσπάθεια συμπόρευσης με το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές Εκλογές κατέληξε το ΔΗΚΟ, μετά από μια μαραθώνια συνεδρία του Εκτελεστικού του Γραφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας και τη δημιουργία αντιπολιτευτικού μετώπου και πλέον το εγχείρημα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως εκ τούτου, πρόκειται να αναζητήσει άλλες λύσεις για τις Προεδρικές Εκλογές. 

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ ανέφερε τα ακόλουθα: 

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος συνήλθε σήμερα το απόγευμα, με θέμα τις διεργασίες ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023.

1. Το Εκτελεστικό Γραφείο ενημερώθηκε αναλυτικά και λεπτομερώς, από τον Πρόεδρο του Κόμματος, τόσο για τις διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όσο και για τον εσωκομματικό διάλογο των τελευταίων βδομάδων, στις Τοπικές και Επαρχιακές Επιτροπές του Δημοκρατικού Κόμματος, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

2. Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου συζήτησαν διεξοδικά και ανέλυσαν όλα τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται στο παρόν στάδιο, 10 περίπου μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους στόχους και τις επιλογές του Κόμματος.

3. Το Εκτελεστικό Γραφείο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι, παρά την επιθυμία του Δημοκρατικού Κόμματος, η συζήτηση με το ΑΚΕΛ για συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές, δεν έχει καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Το Εκτελεστικό Γραφείο εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία του Κόμματος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους, για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασιών και θα αξιολογήσει ξανά την όλη κατάσταση μετά το Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επισημοποιεί το ναυάγιο με το ΑΚΕΛ το ΔΗΚΟ-Ανοίγει ο δρόμος για Χριστοδουλίδη

 

Δειτε Επισης

Μ. Σχοινάς: Η στήριξη της ΕΕ για επανένωση είναι δεδομένη και ακλόνητη
Ο Τατάρ δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική βούληση των Τ/κ υποστηρίζει το Βολτ
Ν. Χριστοδουλίδης: Υποχρέωση ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Καταδίκασε κάθε είδους επιθετική ενέργεια κατά χώρων λατρείας η Σούπερμαν
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
Κυπριακό, ΕΕ, Ουκρανία και Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ Κύπρου-Σλοβακίας
Ραουνά: Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών
«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Ερχιουρμάν: Δεν προάγει τον αγώνα των Τ/κ η στάση Τατάρ
Ερτουγρούλογλου: Η Ρωσία να ενεργήσει με βάση τις πραγματικότητες στην Κύπρο