Αύριο η δεύτερη δημοσκόπηση του REPORTER-Τα ποσοστά και η δυναμική των υποψηφίων

Την δεύτερη μεγάλη δημσοκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, παρουσιάζει αύριο Κυριακή, 3 Απριλίου, ο REPORTER  σε συνεργασία με τον οργανισμό ερευνών και δημοσκοπήσεων IMR, καταγράφοντας τις προθέσεις του εκλογικού σώματος και φωτίζοντας όλες τις πτυχές του προεκλογικού πεδίου.   

REPORTER και ΙΜR αποτυπώνουν τα δεδομένα της στιγμής και τις τάσεις ανάμεσα στους ψηφοφόρους και απαντούν σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με τις προθέσεις τους. Σε μια περίοδο που ο Δημοκρατικός Συναγερμός φορτσάρει με υποψήφιο τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακόμα ψάχνονται για τις επιλογές τους. Με τον χρόνο πλέον να πιέζει η αντιπολίτευση σκοντάφτει στην προσπάθεια της να παρουσιάσει μια κοινή υποψηφιότητα για να τεθεί ο στόχος που έθεσε για αλλαγή διακυβέρνησης. 

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάζεται αύριο, περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα που ακούστηκαν μέχρι σήμερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων, που αναμφίβολα αποτελούν κομμάτι της βάσης τους, απαντούν στο ερώτημα, με ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να πορευθεί το κόμμα τους στις Προεδρικές Εκλογές του 2023. 

Την ίδια ώρα, καταγράφεται η πορεία της αξιοσημείωτης δυναμικής των τελευταίων εβδομάδων, του τέως υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος αν και δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του, διαφαίνεται να διαθέτει σημαντικά ερείσματα στον χώρο της κεντροδεξιάς. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις Προεδρικές, ενδεχομένως πριν από το Πάσχα, αν και δεν έχει μπει επίσημα με διαβουλεύσεις με κόμματα, συνεχίζει τις ανεπίσημες επαφές του, που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν και την τύχη της υποψηφιότητας του. 

Με το παζλ των Προεδρικών, πάντως, να μην είναι ολοκληρωμένο, η δημοσκόπηση του REPORTER, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για κόμματα και υποψηφίους κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις Εκλογές. Μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στη δημοσκόπηση αφορούν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές, την πρόθεση τους να συμμετέχουν σε αυτές καθώς επίσης και τους υποψηφιους που προπορεύονται της μαραθώνιας κούρσας, με τους πέντε εξ αυτών να έχουν εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητα τους. 

Εξάλλου στη δημοσκόπηση πέραν απ΄τα ερωτήματα που αφορούν τις Προεδρικές, γίνεται και καταγραφή της δυναμικότητας των επικρατέστερων υποψηφίων για τη διαδοχή του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου, αφού εδώ και καιρό, εξ υπαιτιότητας κάποιων μελών της Ιεράς Συνόδου, άνοιξε το θέμα και των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών. Τα αποτελέσματα για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές θα δημοσιευθούν τη Δευτέρα. 

Δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης του REPORTER και της IMR εδώ: 

Δειτε Επισης

Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης