Προϋπόθεση συνεργασίας για τους Οικολόγους η υιοθέτηση των κόκκινων γραμμών τους

Ανακοίνωση αναφορικά με τις Προεδρικές Εκλογές εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα αποδεχθούμε να γίνει οποιαδήποτε συνεργασία με άτομο ή πολιτικά κόμματα που δεν αποδέχονται την εισαγωγή των κόκκινων γραμμών μας στις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου που θα επιλέξουμε».

Όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, της οποία ηγείτο ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, και αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, της οποίας ηγείτο ο Γενικό Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου, με αντικείμενο τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Φυσικό σύμμαχο» θεωρεί τους Οικολόγους το ΑΚΕΛ

 «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις και από τις δυο πλευρές, με κοινό στόχο την επιθυμία για αλλαγή της Κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης στη θητεία της οποίας ακμάζει η διαφθορά, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα διογκώνονται, και τα περιβαλλοντικά θέματα υποβαθμίζονται στο χείριστο βαθμό», τονίζουν οι Οικολόγοι.

Υπενθυμίζουν ότι η  Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι θα ακούσουν τους υποψήφιους και πολιτικά κόμματα που επιθυμούν τη μεταξύ τους συνεργασία, αλλά ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΕΛΑΜ. «Στόχος είναι η διερεύνηση των επιλογών με στόχο την αλλαγή της διακυβέρνησης και το πέρασμα στην  οικολογική  διακυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ακριβώς απαιτεί η κλιματική κρίση και το οικονομικό αδιέξοδο της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής μας», σημειώνουν.

Επισημαίνεται, περαιτέρω, ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πρόθεση να καταθέσει το όνομα του ως πιθανό κοινό υποψήφιο μιας διευρυμένης συμμαχίας αλλά θα αναζητηθεί συνεργασία επί συγκλίσεων των προγραμματικών θέσεων με υποψήφιο άτομο. «Δεν θα αποδεχθούμε να γίνει οποιαδήποτε συνεργασία με άτομο ή πολιτικά κόμματα που δεν αποδέχονται την εισαγωγή των κόκκινων γραμμών μας στις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου που θα επιλέξουμε», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι.

Καταληκτικά, αναφέρεται ότι σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ στις 4 μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, ενώ την Τετάρτη το βράδυ η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος θα συνεδριάσει, ώστε να ενημερωθεί για τις συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της  Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος για να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

 

 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον