Στο περίμενε ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ για διορισμούς-Ζητά λόγο και ρόλο ο Σιζόπουλος

Στο περίμενε έχει τα κόμματα που τον υποστήριξαν στις Προεδρικές Εκλογές ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα των ηγεσιών των κομμάτων, δεν τα κάλεσε ακόμη για να τους ξεδιπλώσει τις σκέψεις του, αλλά ούτε τα ενημέρωσε σε σχέση με τις προθέσεις του για διορισμό Υπουργικού Συμβουλίου.   

Πάντως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο εξέφρασε τη θέση πως, τα κόμματα που στήριξαν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο στον σχηματισμό του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόσθεσε πως η ΕΔΕΚ αναμένει την συνάντηση με τον κύριο Χριστοδουλίδη για να καταθέσει τις εισηγήσεις της και να ανταλλάξει απόψεις γύρω από αυτό το ζήτημα. Την ίδια ώρα, ωστόσο, σημείωσε ότι ο διορισμός των νέων υπουργών είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιατί θεωρείται crash test για τον Χριστοδουλίδη ο διορισμός του Υπουργικού

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Γιάννος Λακκοτρύπης, εξέφρασε την εκτίμηση πως, πρώτα θα γίνει ο συντονισμός μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη και των κομμάτων που τον στήριξαν και ακολούθως θα αρχίσει η ονοματολογία για το ποιοι προορίζονται για τις θέσεις υπουργών και υφυπουργών. Όπως παραδέχθηκε δεν υπήρξε μέχρι χθες καμία συνεννόηση με τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ εκτίμησε πως τις επόμενες ημέρες αυτό θα συμβεί. 

Μάλιστα ερωτηθείς για τον αριθμό των Υπουργείων που αναλογούν στη ΔΗΠΑ, εκτίμησε ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι δύο με τρία υπουργεία. Εξάλλου σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν ανέφερε πως στη βάση των τοποθετήσεων του Νίκου Χριστοδουλίδη ότι θα αξιοποιηθούν άτομα από όλους τους κομματικούς χώρους, υπάρχουν και στη Δημοκρατική Παράταξη ικανά στελέχη, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εξίσωση της επόμενης ημέρας στη Βουλή και οι υπερβολές για ακυβερνησία

Από πλευράς ΔΗΚΟ, πάντως, αυτό που ξεχωρίζει είναι η απάντηση των δύο εκ των βουλευτών του κόμματος, του Χρύσανθου Σαββίδη και του Χρύση Παντελίδη πως δεν ενδιαφέρονται για υπουργοποίηση και συνεπώς ακόμα κι αν τους γίνει πρόταση θα την αρνηθούν, τονίζοντας την ευθύνη έναντι των ψηφοφόρων που τους έβαλαν στη Βουλή. Πάντως και στο ΔΗΚΟ αναμένουν να κλειστεί η συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο, θεωρώντας πως και το δικό τους κόμμα θα πρέπει να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση με στελέχη του. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, ερωτηθείς πότε θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά το Υπουργικό του Συμβούλιο και εάν μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας θα έχει κλειδώσει, ο εκλεγμένος Πρόεδρος απάντησε: «Όχι. Να κάνετε υπομονή. Με έχουν ενημερώσει σήμερα ότι η τελετή θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί. Σίγουρα πριν την τελετή θα γίνουν συνολικά ανακοινώσεις. Δεν αποκλείω μέχρι την ημερομηνία εκείνη να γίνουν γνωστά κάποια ονόματα, ειδικότερα τα άτομα που θα βρίσκονται στο Προεδρικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτός χορού πυροβολώντας ο Νουρής-Δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις
Υπουργική Σύνοδος στην Κύπρο στις 17 Μαΐου για Μεταναστευτικό
Επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν, προγραμματίστηκαν για την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις
Στοχευμένες ενέργειες εντός έξι μηνών ζήτησε από την Chevron ο Υπουργός Ενέργειας
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συζητήθηκε τροπολογία Ε. Χαραλαμπίδου για θητεία Προέδρου ΚΣ ΟΑΣΕ
Χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για μισθολογική αναβάθμιση των ΣΥΟΠ ο Σιζόπουλος
Απειλεί την Τουρκία ο Τατάρ ότι αν αλλάξει πολιτική δεν θα είναι ξανά υποψήφιος