Εκτός χορού πυροβολώντας ο Νουρής-Δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΔΗΣΥ

Την απόφασή του να μην διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ στις εκλογές της 11ης Μαρτίου γνωστοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ένα από τα πρόσωπα που «έπαιζαν» έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο κ. Νουρής δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός πως αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των εσωκομματικών εκλογών πριν από την πολιτική συζήτηση, ενώ κάλεσε την ηγεσία να ιεραρχήσει πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες την ενότητα, ώστε να επιστρέψει ο κόσμος του ΔΗΣΥ στο σπίτι του.  

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Νουρής ανέφερε πως «μετά την εκλογική αποτυχία για την παράταξη, ανέμενα ότι η πρώτη μετεκλογική συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ήταν συνεδρία αυτοκριτικής και προβληματισμού αντί διαδικαστικού χαρακτήρα. Με την χθεσινή μου επιστολή έθεσα τον προβλήματισμό ότι της  διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, θα πρέπει απαρέκκλητα να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση αλλά και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν σε αυτή την θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

«Κατά την ψεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου ενώπιον της οποίας έθεσα εκ νέου αυτές τις θέσεις, για ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, δόθηκαν αυστηρά νομικές ερμηνείες. Η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε και το σώμα κατέληξε στην απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί και την οποία βεβαίως απόλυτα σέβομαι», ανέφερε.

«Παραμένοντας συνεπής στα όσα επεσήμανα τόσο στην επιστολή μου όσο και στη  ψεσινή συνεδρία, ότι δηλαδή είναι πρωτόγνωρο η αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα να έπεται της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη Προέδρου, γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην διεκδικήσω την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023», υπογράμμισε ο ΥΠΕΣ.

«Καλώ την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις Προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι, μετά την ανακοίνωση του Νίκο Νουρή, η λίστα των ενδιαφερομένων για την προεδρία του ΔΗΣΥ έχει περιοριστεί. Πέραν του Αβέρωφ Νεοφύτου, που ήδη εξήγγειλε την υποψηφιότητά του, σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Δημητρίου,η οποία θα εξαγγελθεί τις επόμενες ώρες μέσω βίντεο. Υψηλές πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να είναι επίσης υποψήφιος ο Χάρης Γεωργιάδης. Η περίπτωση της Αννίτας Δημητρίου απομακρύνεται, αλλά θα πρέπει να διαφανούν και οι προθέσεις του Γιώργου Παμπορίδη μετά την παρέμβαση της Δευτέρας.       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή