Πλήρη ασυδοσία καταγγέλλει ο Κολοκασίδης για τη χορηγία-«Δεν έχει όριο η κοροϊδία»

«Η σημερινή ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών επιβεβαιώνει πλήρως ότι τα κόμματα έλαβαν κρατική χορηγία και για τις προεδρικές εκλογές, στη βάση της νομοθεσίας που τα ίδια ψήφισαν. Δηλαδή, τα κόμματα άλλαξαν τη νομοθεσία, αυξάνοντας κατά 33% την κρατική χορηγία που λαμβάνουν, η οποία πλέον ανέρχεται σε €33,5 εκατ. σε μια πενταετία έναντι €25,2 εκατ. που ίσχυε προηγουμένως. Όλα αυτά, πέραν της έμμεσης επιδότησης των κομμάτων με αύξηση του αριθμού των κοινοβουλευτικών τους συνεργατών», τόνισε σε νέα ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος ανέδειξε το ζήτημα της χορηγίας προς τα κόμματα και έχει κινηθεί ήδη νομικά για το θέμα.

«Η ουσία είναι ότι η κομματοκρατία εν μέσω λιτότητας, κρίσης και ακρίβειας, λυμαίνεται αυθαίρετα τα λεφτά των φορολογούμενων, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα! Επικρατεί πλήρης ασυδοσία για τον τρόπο που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, για να μην μιλήσουμε και για το μαύρο χρήμα που διακινείται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Και είναι εξωφρενικό ότι κανένας δεν πληρώνει το τίμημα για αυτό το πάρτι σε βάρος των πολιτών», κατήγγειλε ο υποψήφιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κολοκασίδη, «δεν φτάνει όμως που τα κόμματα έκοψαν και έραψαν στα μουλωχτά τη νομοθεσία για την κρατική χορηγία. Κάποιοι είχαν και το θράσος να ζητούν πέρα από την ετήσια χρηματοδότηση που περιλαμβάνει ποσόν για τις προεδρικές εκλογές, πρόσθετη έκτακτη χορηγία για τις προεδρικές εκλογές! Η κοροϊδία τους δεν έχει όριο και είναι καιρός οι πολίτες να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να ανέχονται την ασυδοσία της κομματοκρατίας».

«Σημειώνω επίσης ότι από όλα τα κόμματα, μέχρι στιγμής μόνο το ΑΚΕΛ είχε τουλάχιστον την ειλικρίνεια να δηλώσει δημόσια ότι έδωσε στον υποψήφιο που στηρίζει ποσό ύψους €510.000, το οποίο αποτελεί μέρος της χορηγίας που έλαβε. Αναμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα να πουν στον κυπριακό λαό, πως σκοπεύουν να διαχειριστούν την επιπλέον χορηγία που λαμβάνουν και για τις προεδρικές εκλογές. Και να απαντήσουν, πόσο ανεξάρτητος θεωρείται ένας υποψήφιος όταν η προεκλογική του εκστρατεία εξαρτάται σχεδόν πλήρως από την οικονομική στήριξη του κόμματος ή των κομμάτων που τον στηρίζουν; Επίσης τίθεται το εξής ερώτημα: πόσο δίκαιος είναι ο εκλογικός αγώνας όταν κομματικά υποστηριζόμενος υποψήφιος παίρνει μισό εκατομμύριο από την κρατική χορηγία για τις εκλογικές του δαπάνες και άλλος, ανεξάρτητος, τίποτε…», κατέληξε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και Οικολόγους ο Πετρίδης για την κρατική χορηγία

 

 

Δειτε Επισης

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)