Ακόμα δεν ξέρουν πόσους θα διαγράψουν στην ΕΔΕΚ-Ξεκαθαρίζει τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο τελικός αριθμός των μελών της ΕΔΕΚ, που λόγω των επιλογών τους για τις Προεδρικές Εκλογές τέθηκαν, με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, εκτός μητρώου.

Δεδομένες πάντως, θεωρούνται οι διαγραφές του βουλευτή του κόμματος της Επαρχίας Λευκωσίας, Κωστή Ευσταθίου, καθώς επίσης και του πρώην επαρχιακού του κόμματος στη Λεμεσό, Λεύκιου Δοράτη.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται ότι επιστολές θα σταλούν σε ακόμη πέντε με οκτώ πρόσωπα, με τις οποίες θα τους κοινοποιείται η διαγραφή τους με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου.

Σε δηλώσεις τους σήμερα, τόσο ο διευθυντής του κόμματος Μορφάκης Σολωμονίδης, όσο και ο Μαρίνος Σιζόπουλος, επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις υποδεικνύοντας πως, το κατάστικτο του κόμματος, προβλέπει την αυτόματη αφαίρεση από τα μητρώα, όλων όσων δεν ακολουθούν την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Σημειώνεται ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για διαγραφή επτά με εννέα ατόμων, ενώ ο Μορφάκης Σολωμονίδης για διαγραφή περίπου δέκα ατόμων.

Μιλώντας στον Άstra , ο διαγραφέντας βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, έκανε λόγο για προδιαγεγραμένη πορεία την οποία χαρακτήρισε ως πορεία καταστροφής και απαξίωσης μετά από ένα συνέδριο παρωδία.

Είπε επίσης ότι «ο Μαρίνος Σιζόπουλος παρουσιάστηκε σήμερα ότι περίπου θυσιάστηκε για να μην διαγραφούν στελέχη. Αυτού του είδους τα καμώματα και σοφιστείες δεν τις δέχομαι. Εδώ και καιρό είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια απομόνωσης και πολιτικής εξόντωσης όποιου διαφωνεί».

Παράλληλα ο κύριος Ευσταθίου ανέφερε ότι θα συνεχίσει ως διαγραμμένος βουλευτής της ΕΔΕΚ και δήλωσε απογοητευμένος γιατί ψεύδονται τόσο ο κύριος Σιζόπουλος, όσο και άλλοι στην ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ